Werk

DSC01595

”Om vi klarar oss igenom april, då klarar vi vad som helst.” Precis så sa jag och Niklas till varandra i går. When it rains – it pours, heter det ju, och fram till och med den 20:e april kommer vi befinna oss i ett skyfall. Eller vad sägs om följande schema:

– Spela in 10 avsnitt av ”Älskade Unge” för Aftonbladet TV.

– Flytta bloggen till Modette.se (mer pyssel än vad man kanske tror).

– Spela in ett avsnitt av It Girls (Modettes webbtevesatsning) där jag ska hålla i en utmaning för deltagarna + sitta i juryn och bestämma vem som åker ut.

– Flytta till ny lägenhet den 10:e april.

– Hemlig pryttel (kan inte skriva ut det i el bloggo just nu) som går av stapeln dagen efter, alltså den 11:e april.

– Spela in ett webbteveavsnitt med tema Yoga tillsammans med sitt barn den 12:e april (NÄR ska vi hinna packa upp kan man undra he he?!)

– Skola in Iggy på föris, med start 15:e april.

– Ratta GlamMom som har en massa skoj på g, som dock kräver att jag jobbar extra hårt.

Utöver detta vore det ju nice att hinna vara förälder, flickvän och kompis också. Gaaaahhh. Men det ska väl gå på nåt sätt, det här.

Det är lustigt hur saker och ting sätts i perspektiv när man får mycket att göra på en gång. Hade vi ”bara” haft flytten att tänka på skulle ju den känts gigantisk. Men nu glömmer vi typ bort den titt som tätt. ”Ja just det, vi ska ju flytta också”, typ.

Men! Det man ska komma ihåg är att att ALLT på listan ovan är ASKUL, så det är ju bra. Det är inte ett fullsmockat schema med bedrövligheter direkt. Och det måste man komma ihåg – så att man njuter på vägen, uppskattar det roliga. Och inte bara GÖR. Mycket viktigt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Alltså. Jag har gnolat på detta inlägg sedan det kom ut. Jag blir liksom fylld av så många tankar och känslor. Stora och små.

    Först och främst tycker jag att vi i dagens samhälle alltid imponeras av och lyfter människor som gör det till synes omöjliga. Rent tidsmässigt menar jag. En får alltid glada hejarop och klappar på axeln när ens schema överstiger normalbelastning. Vilket är så himla tokigt! Det de egentligen betyder är att personen i fråga antingen är kass på att planera och/eller oförmögen att tacka nej till saker. Och det är ju inte mycket att imponeras av. Egentligen.

    Sen vill jag säga balans. Jag blir mörkrädd när du skriver att du utöver ditt överfulla schema också vill vara en bra flickvän, mamma och kompis. Tänk tårtbitar. Cirkeln är rund och kan inte utvidgas (=dygnets timmar), om en tårtbit är större under en period, tex jobb, så måste de andra tårtbitarna helt enkelt bli mindre. En annan period får du jämka genom att byta storlek på tårtbitarna och låta familj/kompis-vanja vara större än jobb. Du kan inte göra allt samtidigt och framförallt bör du inte vara uppfylld av kraven på att vara allt samtidigt. Det blir ohållbart.

    Och så en sak till. Att krympa en ”stor grej” genom att pytsa in flera ännu större grejer… Do I need to say more?

    Och så en sista grej. Kroppen och psyket behöver vila. Du skulle krascha även om du fyllde din tid av enbart roliga saker. Det är alltså inte hälsosamt att göra varken roliga eller tråkiga saker utan att få tillräckligt med vila.

    Så. Nu har jag predikat klart. Tycker att det är en farlig trend i samhället. Den här ”aktivitetshetsen” som visas upp i många bloggar och hur kommentarsfälten fylls av hejarop. Missförstå mig rätt nu. You know I like you (and your smile) hö hö, det är därför jag viftar ned den enorma flaggan här borta.

    Samtidigt förstår jag att du vill köra medan elden är varm, så att säga. Tacka ja till saker som i sin tur kan generera i andra saker.. osv. Men du kommer att få möjligheten så mycket längre om du tar hand om dig själv under tiden och inte brassar slut på hela Vanja på en gång. Du lägger ribban för hur mycket du klarar av genom att maxa maxa maxa. Visst, somliga av oss klarar enorm press under en period men inte som leverne. Du säger själv att det är för mycket. Och då är det för mycket. Gör något åt det (bebisfria nätter, flyttfirma, tacka nej till något, skjut fram något, tala om för dina vänner att nu är det såhär – jag kommer tillbaka om x antal veckor etc).

    Do I make myself clear, sister? (Oklart varför jag måste skriva på engelska ibland).

    Kramar <3

    Karin & Z 2015-04-02 12:08:35 http://None
    Svara
  • När det är sådär mycket så brukar jag tänka att man får helt enkelt strunta i detdär som känns som ”måsten” men som inte är det… tänker typ: det är OKEJ att inte orka laga mat när det är skitmycket, utan bara köra take-away. Det är okej att låta damtussarna härja fritt etc… MEN… man får inte strunta i det som gör en glad. Min kille brukar säga att jag har föööör mycket att göra om jag inte målat naglarna 😉 för DET är viktigt för mig! sååå…. den lilla tid man har över kan man med gott samvete lägga på en längre dusch eller en god frulle på stan… inte att stå och härja med någon dammvippa i ett hörn 🙂 haha.

    Josefin 2015-04-01 12:06:09 http://None
    Svara
  • Åh jisses, en annan skulle ju gå under för mindre! Men vad många roliga projekt ni har på gång! Glöm inte bort att skratta och pussas mitt i allt kaos <3

    Gabriella 2015-03-31 22:26:51 http://None
    Svara
  • Lycka till med allt!

    Vicki 2015-03-31 22:09:33 http://None
    Svara
  • Vet precis hur det kan vara ibland! Haft en massa sen i januari, inte så mycket på jobbet men tre dop, där jag blev gudmor på det ena, bröllop där jag hade ansvar för tillverkningen av brudbuketten, ännu ett bröllop på g där jag ska vara tärna och just nu håller på att ratta ihop en möhippa mm mm :). Men precis som du säger, mest en massa roliga grejer. Jag hejar på er och tror att ni kommer att pussla ihop detta galant.

    Nathalie 2015-03-31 14:10:52 http://None
    Svara
  • Heja heja heja! PS. Älskar Wunderlist. Den är ju dessutom snyggt designad?! Ses i veckan, p&k

    Lovisa 2015-03-31 12:58:26 http://lovas.spotlife.se
    Svara
  • Hej Vanja!
    Det är kul att ha något att se fram emot! Jag försöker alltid att ha något att se fram emot för då går vardagen på lite lättare

    Gabriella 2015-03-31 12:55:33 http://www.bellaellas.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!