Å grodan då?

DSC_5079

Ja, vad tycker grodan om att vara här i Verpan då? Jo, han verkar trivas som fisken i vattnet! Vi delar ju lägenheten med Niklas syster Oliven, hennes kille Kimmen och deras son Ruben (som alltså är Iggys kusin). Och just det här att lägenheten är full med folk tycker grodan är apkul! Massor av mänskor att titta på och leka med, och givetvis skoj att få hänga med kussen.

Det är så sjukt sött att se dem tillsammans, och så länge de inte snor varandras snuttar så kommer de finfint överens.

 

DSC_5055

Såhär ser det ut där vi bor! Väldigt annorlunda från hemma, nåt som vi märker att Iggy också tycker är skoj. En favoritsyssla i vår lägenhet är att gå runt och titta på olika pryttlar (det kan vi syssla med huuuur länge som helst), så att få göra det på ett helt nytt ställe fyllt med en massa nya spännande saker = storögd och fascinerad Iggy.

Det är dessutom extremt gå-vänligt (många möbler i bra grepp-höjd liksom), så Igster knatar på som aldrig förr.

 

DSC_5034

Det finns en tavelvägg här också, så vi känner oss som hemma ha ha!

 

DSC_5012

Kusin Ruben (som är ett halvår äldre än grodan), och farmor som också är med på resan.

 

DSC_5025

Ytterligare någon som är med på denna resa är ju Nella the babysitter. Hon är Rubens barnvakt, och syster till vår Jossan som brukar ha hand om Iggy. Hon är HELT fantastisk, och jag måste bara säga detta: att resa med barnvakt IS THE SHIT! Fy satan vilket bra move alltså.

Bara det att när vi kom hit sent i förrgår kväll, så satt hon och läste saga med Iggy i knät medan jag och Niklas kunde packa upp i lugn och ro och få allt på plats i vårt rum och badrum. Nåt som var oerhört skönt. Särskilt nu när man reser med barn och det ju är en hel del grejer som man gärna vill få på plats, så att rutinerna ska funka smidigt. Redan då kände vi att det var GULD VÄRT att ha Nella med på resan.

I går körde vi en lugn och skön morgon allihop tillsammans, och sen tog Nella kidsen medan vi åkte upp på berget ett par timmar. På eftermiddagen kom vi tillbaks, lekte med barnen och mös. Lite senare kunde vi hoppa in i en bastu tack vare Nella – och just det här att man har en extra person som kan hjälpa till är det som gör att det här faktiskt känns som semester – på riktigt.

Det är otroligt lyxigt, och det känns verkligen som att det blir win win för alla. Iggy får leka med sin kusin och hänga med Nella som såklart har en massa annat skoj för sig än mamma å pappa. Och vi kan slappna av och känna att den där tiden som brukar sugas in i ett svart hål faktiskt kommit tillbaks litegrann.

Dessutom fick vi en väldigt trevlig bonusperson med oss på resan, då Nella är sjukt skön att hänga med. OCH hon tar riktigt snygga bilder – wopp woop! Det är faktiskt hon som plåtat samtliga bilder i det här inlägget, heja Nella! Perfekta bloggbarnvakten va? Ha ha…

Summan av kardemumman är alltså: barnvakt med på resan = riktigt bra idé.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Låter som att ni har det härligt! En off-topic-fråga: Vad har du för kameraväska till din Sony? Och har du skaffat några tillbehör till den typ handgrepp? Tack på förhand för svar 🙂

  Jenny 2015-03-23 23:57:05 http://None
  Svara
 • Undrar också vad ni betalar för att ha med barnflicka på resan? Och är det inte mycket för henne att ha koll på två små samtidigt? Lurar också på om inte farmor barnvaktar sina barnbarn? Så gjorde vi, och det kostade inte en krona! Generellt verkar iggys mor- och farföräldrar inte cirkulera så mycket hos er, men de är kanske mer med Iggy än vad som framstår i bloggen?

  Lena 2015-03-23 20:39:32 http://None
  Svara
 • Ni vet säkert om detta men ni lever ju ett dubbelgångsliv med the michalaks (vloggfamilj:sök hannah maggs på youtube!). Detta inlägg blev nästan skrattretande då de precis lagt upp ett klipp från en skidsemester där de pratade om hur skönt det var att ha babysitter med! För övrigt finns flera likheter: lite bohem fast urban, cool frilansarfamilj med många järn i elden, son på dryga året. The list goes on! Båda era kanaler är sjukt bra! Ha det gött!

  Emma 2015-03-23 17:13:15 http://None
  Svara
 • Det låter som en kanonlösning. Funderar på ett likadant upplägg för egen del till sommaren. Två familjer som delar på en barnvakt och en mormor :-)) Vad kostar det i runda slängar att ta med sig en barnvakt på semestern?

  Vicki 2015-03-23 15:19:15 http://None
  Svara
 • Hej! Vilken härlig blogg du har! Tycker att du är så otroligt fin i håret och undrar vilken frisör du går till?! Kram

  Fia 2015-03-23 14:59:23 http://None
  Svara
 • Underbart med en semestertripp! Ni verkar ha det så himla mysigt!
  Elsa har sin farmor utanför Åre så vi brukar vara där och hänga. Barnvakten finns då redan på plats:)
  Ha en härlig semester!

  Kramar Jossan

  Jossan 2015-03-23 10:45:26 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!