Scent of a woman

byredo parfums

Jag älskar parfym. ÄLSKAR parfym. Jag är en sån som tycker om när det kommer som en lätt doftpuff efter någon som går förbi. I know – vissa avskyr det, och jag hajar att det inte är skoj om man är allergiker. Men jag kan inte hjälpa det – I love it.

Nu har jag inga planer på att dränka hela mig i parfym, har (tyvärr!) en pojkvän som avskyr allt vad konstgjorda dofter heter, så ska jag dofta nåt annat än Vanja deluxe så får det vara subtilt. Men NÅT vill jag faktiskt ha på mig.

Har alltid älskat tanken på att ha en Signature Scent, och i två decennium har det för mig varit Angel av Thierry Mugler. Ojojoj så jag älskat denna fantastiska kreation till parfym! Den är liksom…intressant.

Men. Nu är jag redo för nåt nytt. Och det är SÅ SVÅRT. Slank förbi en parfymavdelning häromsistens och luktade loss. Men det går ju inte att hålla på så länge, nosen blir ju alldeles avtrubbad redan efter ett par tre stycken.

Den jag fastnade mest för dock, var Bal d´Afrique från Byredo. Fick med mig ett prov hem, så nu ska jag bära den ett par dagar och se om vi förälskar oss i varandra.

Måste fråga er – har ni några tips på fantastiska dofter? Jag är ingen citrustjej som bara vill dofta fräsch och nyduschad, jag är ute efter en ”djupare” parfym. Mer komplex.

Fastnar alltid för rätt extrema dofter, love or hate-varianter, typ. Angel är en sån. Egoïste från Chanel är en annan – FANTASTISK killdoft – men väldigt speciell och passar verkligen inte allas smak. Hursom – tipsa gärna om ni sitter på några spännande idéer!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
  • Jag har använt samma parfym i sju hundra år nu och det är Cacharels ”Amor Amor”. Kan inte ha nån annan! Har testat andra men alltid gått tillbaka till den! Lövly!

    Cecilia 2015-03-06 22:15:46 http://None
    Svara
  • Älskar också Angel och använde frekvent en period. Tills jag träffade nuvarande pojkvän för ca 7 år sedan som dels är allergiker, dels avskyr Angel! Tyvärr har även jag utvecklat mina allergitendenser så att jag måste köra au natural numera. Angel är så extremt ”stark” så den blir jag extra allergisk av, Men hur kan min kille avsky doften? Fattar inte.

    Mitt tips är att variera Angel med nån droppe ren patchouliolja typ varannan dag. Finns på ”kinabutiker”. Body Shops vaniljhudkräm gör också susen.

    Agnes 2015-03-05 22:57:49 http://None
    Svara
  • En doft som jag avgudar är Chanels Chance. Enkel och doftar fruktigt men inte för sött. Sitter i 2 hela dagar. Krävs inte mycket och den doftar ännu ljuvligare på varma kroppen! Ge den en chans och gå in på NK och dofta på den. Den är underbar!

    Frida 2015-03-05 16:34:21 http://None
    Svara
  • Jag söker faktiskt just nu efter någon sorts signature scent men det är så bedrövligt svårt.. Just nu testar jag en ganska tung doft vid namn Crystal Noir av Versace. Jag fastnade direkt, det krävs bara en ytte snutt av parfymen och den vinner med tiden.
    Detta kan nog vara en sådan som man antingen älskar eller hatar. I love it!
    Good luck med sniffandet av dofter! HEJA dig och din blogg!

    Amanda 2015-03-05 11:51:28 http://None
    Svara
  • Precis som du fastnade jag för Bal d´Afrique från Byredo, så den finns hemma, tycker även om Black Saffron.
    Vidare kan jag rekommendera COCO Noir, Armanis She, Elle och Si och Bvlgari Jasmin Noir : ).
    Ha det gott och tack för en grym blogg!

    Jenny 2015-03-04 18:58:49 http://None
    Svara
  • En drös med härliga minnen skulle komma om jag sniffade på den. Undrar om den har följt med tiden s.a.s.
    Om du hittar den så får du nog låta kuddarna vara… hehe. Tror inte alla gillar den 😉

    Kristina 2015-03-04 00:24:27 http://None
    Svara
  • Kan inte låta bli att nämna Lou Lou som kom i slutet av 80-talet. En i mitt tycke en djup, kryddig vaniljdoft
    som är speciell. Njuter ^_^

    Kristina 2015-03-03 22:59:48 http://None
    Svara
  • Jag vill tipsa om en naturlig cremeparfym som jag skaffade i samband med att jag fick min bebis i somras. . Jag ville inte lukta för starkt och liksom spreja ner mig själv med stark parfym men samtidigt ville jag ju dofta lite gott så då sökte jag upp dessa naturliga parfymer i små burkar och de luktar såå gott.. klistrar in länken här.. http://www.softskin.se/produkt/Melange-Perfumes-Essential-Oils-Palette
    dessa är fyra olika varianter som går att blanda till en egen personlig favorit. Men jag har den som heter Patchouli och ylang ylang och den är verkligen härlig. Lite tyngre rökelselukt blandat med lite friskare av ylang.. tummen upp 🙂

    Lova 2015-03-03 22:06:57 http://None
    Svara
  • Lite pinsamt men jag har haft Paris Hiltons Can Can i snart tio år. Love it.

    Lisa 2015-03-03 20:32:45 http://None
    Svara
  • Min favorit som har fått hänga med några år nu är Clean ”warm cotton”, det är ju en fräsch doft fast ändå lite ”djupare” tycker jag. Svårt att beskriva dofter med ord! 🙂

    Jenny 2015-03-03 20:31:55 http://None
    Svara
  • Min favorit när det kommer till att lukta nyduschad är dolce and gabbana’s clear blue. Annars är clean skin en favorit och vet att dom har många andra goa dofter. Hoppas du hittar något i parfymljungen massa kramar till dig och din underbara familj

    Petra 2015-03-03 20:06:49 http://None
    Svara
  • Jag brukar byta mellan en lätt och en djupare beroende på lite vad jag känner för. Mina absoluta favoriter är Sí från Giorgio Armani för den lätta doften, och Paloma Picassos parfym med samma namn för den djupa! Helt otroliga dofter och all time faves.

    Eli 2015-03-03 19:54:45 http://None
    Svara
  • Min favvodoft är Van Cleef & Arpels – Vanille Orchidée! Den finns på NK och Sephora! Jag totaldiggar den då den börjar rätt söt och blir under dagen en riktig mysig och varm doft som hänger kvar. Får ofta komplimanger för den så testa om du gillar! Kan även tipsa om dom överlag då det är väldigt hög kvalité på deras parfymer!

    Felicia 2015-03-03 18:36:41 http://None
    Svara
  • Som flera redan sagt är ju Victor & Rolfs flowerbomb fantastisk och även Dolce & Gabbanas One!

    Anna 2015-03-03 18:09:21 http://None
    Svara
  • Manifesto från YSL!
    Jag köpte den till mig själv i födelsedagspresent i december och jag har aldrig tidigare fått så många kommentarer om hur gott jag luktar. Jag älskar lukten, och det verkar många andra också göra. 🙂

    Daniela 2015-03-03 15:59:28 http://None
    Svara
  • För över två år sedan fick jag Diors ”j’adore” av min nuvarande fästman, och den har verkligen blivit min signaturdoft. Var en sådan som alltid köpte lite billigare sorter, men nu är det bara Dior som gäller! Den är superkvinnlig, lyxig, vuxen och känns väldigt ”independent and strong businesswoman”, haha. Flaskan är underbart snygg och eftersom själva j’adore är så känt så tänker jag att dom aldrig kommer ta bort den ur sitt sortiment (hatar när man hittar något man gillar, och sen tar dom bort den??!!).
    Du MÅSTE prov-sniffa på den nästa gång du kilar in på en parfymbutik!!!

    Jessica Ö.S 2015-03-03 15:53:09 http://None
    Svara
  • Spännande! Jag har själv bara haft Britney Spears ”Fantasy”. Du vet dom flesta billiga parfymer luktar något godisaktigt, Fantasy är snäppet lyxigare än dom billigare varianterna. Tror inte att det är en Vanja doft dock. (Haha, älskar att man får en uppfattning om hur du luktar bara vid att läsa din bloggo) x)

    Emelie 2015-03-03 14:58:24 http://None
    Svara
  • White musk heter den** haha blev lite fel! Iallafall så är den helt underbar!

    Kajsa Ellen Viola 2015-03-03 13:35:56 http://None
    Svara
  • Har du luktar på the body shops partymolja i doften White Mysk? Det är min all time favorite!! Luktar så satans gott!

    Kajsa Ellen Viola 2015-03-03 13:34:29 http://None
    Svara
  • Viktor & Rolfs Flowerbomb är den enda parfym jag behöver! Har haft den i 6-7 år och passar till alla tillfällen.

    Emsan 2015-03-03 12:23:04 http://None
    Svara
  • Lady Gagas parfym Fame tycker jag är en jättebra parfym! För mammas del gäller Hugo Boss Nuit som har ungefär samma stil som Lady Gagas, båda är klara favoriter! 🙂

    Cissi 2015-03-03 12:10:50 http://None
    Svara
  • Clinique ”Simply” ÄLSKAR den!

    Emmy 2015-03-03 12:08:10 http://None
    Svara
  • Åh, jag har samma problem. Ska haffa en ny parfym under kommande Parisresa men vad tusan ska man välja? Har fastnat rätt rejält för två olika djupa men olika dofter. Black Opium och Manifesto l’Elixir, båda från YSL. Magiska! Spana in dessa godingar, jag ska försöka bestämma mig för en bara. Vill ju hitta den där signaturdoften denna gång och vilja köpa parfymen om och om igen. Har aldrig lyckats göra detta…

    Emma 2015-03-03 11:29:50 http://None
    Svara
  • Jag måste slå ett slag för min favorit, även om den inte är så värst djupgående. Men den är bara rent ljuvlig, Victoria secret’s Glamour! Och när jag ändå kommenterar: TACK för världens mest inspirerande blogg och kanal. Jag är en sån som totalt snöar in på en blogg när jag väl hittar en jag gillar, och får världens myskänsla av att läsa din! Du är ju duktig på att lägga upp krämtips och vill därför be om ett litet önskeinlägg: är brutalt avis på din hy så kan du inte beskriva din hudvårdsrutin (med tillhörande krämer) och vardagssminkrutin (med tillhörande sminkmärken)? Håller tummarna! Kram!

    Hanna 2015-03-03 11:27:33 http://None
    Svara
  • Kaffebönor är toppen att ha med sig när det är dags att sniffa(?) parfym! Det ”nollställer” doften och man kan sniffa vidare utan att näsan blir helt bedövad. kram

    Idun 2015-03-03 10:33:21 http://None
    Svara
  • Angel har också varit min favvo. Är ju lite speciell då den helt saknar doft av blommor. Letade länge efter någon att variera med. Fick lära mig att den innehåller dofter som mandarin, honung vanilj och choklad. Min eminenta sambo snappade också upp detta och i present fick jag Flowerbomb från Viktor &Rolf. Den använder jag själv just nu. Som Angel fast mjukare och lite blommigare. Annan doft som jag gillar; Heat (den röda) från Beyonce, ganska tung, tycker den känns som en blandning mellan mörk choklad, vanilj och kryddor. Lycka till!

    Vicki 2015-03-03 10:14:51 http://None
    Svara
  • Tips är att lukta på lite kaffebönor då och då när du går på parfymjakt De nollställer nämligen luktsinnet så att man kan känna lukten av fler godingar.

    Alice 2015-03-03 09:57:47 http://alvert.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!