Svar från Fotografiska

vanja wikström

Som ni vet så skrev jag ju ett böl-mail till Fotografiska efter vår avfirningsmiddag för Irica som ägde rum där. Jag är verkligen ingen sån som klagar bara för klagandets skull – tvärtom tycker jag det är bland det viktigaste som finns att berömma och uppmuntra – men det är viktigt att säga till när nåt faktiskt blir så dåligt som det blev den kvällen. För allas skull. Det farligaste som finns för ett företag är att det går runt en massa missnöjda kunder och sprider sitt missnöje, utan att man fått en chans att reparera skadan.

Hursomhelst så mailade jag till restaurangen och berättade hur vår upplevelse hade varit, och jag lovade ju att uppdatera er på hur det utvecklade sig. Detta fick jag till svar:

Hej Vanja,

Jättetråkigt att höra att ni hade en sådan upplevelse. Det var definitivt en kväll med mycket att göra men det är självklart ingen ursäkt för allt stress. Jag pratade med er servitör, han ber tusen gånger om ursäkt för sin del i detta. Han känner att han absolut var stressad och att han missuppfattade er längs vägen. Framför allt i anknytning till desserten. När det gäller personal på golvet är det alltid jättesvårt att beräkna precis rätt. Vi är fortfarande en ung restaurang och kämpar självklart med att bli bättre i alla avseende. Allt från hur mycket personal vi behöver till vad vi gör varje dag i service. Vi har valt att anställa en ung men, som vi känner, jättehärlig personal. De försöker verkligen men de når inte alltid hela vägen trots våra gemensamma ansträngningar. Det är jättesynd att ni fick dem på en tuff dag. Allt jag kan säga vidare är att jag uppskattar verkligen att ni tar er tid och berättar och att vi fortsätter kämpa för att tillsammans bli bättre varje dag och jag hoppas att vi får en ny chans i framtiden. Vill ni komma in igen, mejla gärna mig direkt.

Tack!

Ett helt okej svar, men inte så bra som jag hade önskat. Har man lagt tusentals kronor på en middag som förvisso var smarrig, men där servicen verkligen var under all kritik, så ska man få någon form av erbjudande om kompensation. Tycker jag.

Och det har inget att göra med att jag vill roffa åt mig en gratismiddag, nope. Ska jag vara helt ärlig så vill glammisarna faktiskt inte ens gå tillbaka, för de fick en så dålig bild av Fotografiska – vilket såklart är supertrist. Men det är just det – om vi hade fått möjlighet att äta där igen (utan att vårt lilla och inte så rika företag ska stå för samma saftiga nota en extra gång) så hade vi med största sannolikhet ändrat uppfattning.

Så jag mailade tillbaka och frågade rakt på sak om vi på något sätt skulle bli kompenserade ifall vi bokade bord igen. Får se vad de svarar.

När GlamMom får missnöjda kunder (det händer såklart; en vara går sönder, vi har missat att skicka med någon produkt i deras beställning eller liknande) så gör vi alltid vårt yttersta för att de inte bara ska bli kompenserade och nöjda, utan TOKnöjda. Vi tror nämligen att en kund som först är missnöjd och sen blir översköljd med bra service och extra fin kompensation, faktiskt kan bli en ÄNNU nöjdare kund än om hon inte hade råkat ut för just den där varan som gick sönder.

För så är det ju – om man går tillbaka till en butik med nåt som inte hållit måttet, och butiken tar hand om en på allra bästa sätt och gör sitt yttersta för att man ska bli nöjd, så blir man ju väldigt väldigt glad. Så glad att man kanske till och med sprider ordet om servicen vidare till någon kompis. Då blir det win/win. Win för kunden som blir glad och nöjd, och win för företaget som får en nöjd kund som sprider ordet vidare. Så att ta hand om missnöjda kunder är extremt viktigt. Både på ett mänskligt plan såklart, men också för företagets överlevnad.

Vi får se om Fotografiska återkommer. Och med vad i så fall. Forsättning följer!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Hej!Intressant att du upplever att ni har en annan inställning än fotografiska på glamom för att ta hand om/kompensera missnöjda kunder. Det är inte min upplevelse av kontakten med er efter en misslyckad beställning som nu mest har kostat mig fraktpengar. Det är tråkigt att vara i andra änden av dålig service, visst.

    Ida

    Ida 2015-06-14 19:01:06 http://None
    Svara
  • Jag tolkar det sista ”kontakta mig direkt om ni vill komma hit igen” som kompensation – d.v.s. då kommer hen att bjuda på middagen/någonting. Tror du inte?

    C 2015-03-03 15:44:39 http://None
    Svara
  • Det tror jag också, att man blir än gladare som konsument om man först varit med om något dåligt och sedan blir kompenserad/bemött bra. Det blir liksom ”mer service” (förhoppningsvis) när något gått snett och om den då är bra (även om det beror på något tråkigt) så är man som konsument super nöjd. Det lilla har jag i alla fall inbillat mig efter 6 år i restaurangbranschen . Jag kan dessutom lägga till att jag inte längre jobbar i den branschen, 6 år räcker, eftersom jag började när jag var 14 år.

    Hursom, hoppas du får ett bra mail tillbaka från dem!

    Ulrika 2015-03-03 10:05:14 http://None
    Svara
  • Intressant… Jag mejlade samma instans för ett par veckor sedan om ett klagomål på bemötande och fick ett bra svar, men inte heller någon direkt kompensation. Är väl inte jättesugen på att besöka Fotografiska igen heller. Tråkigt på ett ställe som kunde vara så mycket trevligare… 🙁

    Agnes 2015-03-02 18:57:13 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!