It´s happening

DSC09523

Kolla här! En FLYTTLÅDA! Och ännu bättre då? DEN ÄR FULL MED PRYLAR! Yesbox – i dag gjorde vi en megasuperduperinsats på rensningsfronten, och lyckades faktiskt gå igenom HELA LÄGENHETEN!

 

DSC09530

Vi har rensat bort sånt som ska skänkas, sånt som ska slängas och sånt som ska loppas. Jag har röjt utan pardon – till exempel så rök hela min (extremt omfattande) cd-samling. Har inte ägt en cd-spelare på säkert fem år, så det är ingen idé att spara plattorna tycker jag. Även om där låg ett gäng guldkorn. Fast en autograferad Melodie MC-platta kanske inte smäller så högt längre? #ROFL

Det var dock sjukt kul att kika igenom en del skivhögar. Hade sparat en massa grejer jag har körat på genom åren, och där fanns SÅ mycket låtar som jag faktiskt hunnit glömma att jag ens varit med på. Som den här popdängan till exempel. Long time ago dock, och jag är inte särskilt sentimental, så i dag fick allt gå i sopen.

 

DSC09531

Och hörrni – bara för att jag i går bölade över hur ovan sötnos har introducerat ett tidsätande svart hål i vår familj, så gick det HUR BRA SOM HELST att rensa i dag. HELA DAGEN!

Grodan var nämligen ett under av godhet och lätthet. Han trivdes som fisken i vattnet i vårt rensande, höll sig bredvid antingen mig eller Niklas och roade sig på egen hand genom att plocka med alla grejer som vi dragit fram.

Vi slank ut alla tre och stoppade i oss några quesadillas på La Neta till lunch, och sen sög vi i oss varsin cappo på Coffice där Niklas sitter och jobbar ibland. Efter det gick vi tillbaka hem och fortsatte rensa. Allt detta med en glad, nöjd och harmonisk groda. Så TJI FICK JAG för att jag snackade skit om lillskatten i går!

 

DSC09539

Jag kan knappt fatta hur mycket vi fick gjort. ALLT här hemma är genomgånget och rensat. Porslin, kläder, kontorsgrejer, skafferi, badrum, grodans prylar – allt! Vi hann till och med gå till sopsorteringen med våra sjuttifjorton kassar, så allt skräp är bortabortaborta.

Vinden är såklart kvar att gå igenom. Men efter denna guld-dag så har jag inte lika stor ångest över att vi inte ska hinna med den också.

 

DSC09548

Vi har dock en jäklans massa som vi vill loppa bort. Så mycket så att det nästan börjar kännas lite jobbigt faktiskt – hur sjutton ska vi få alla prylar till loppis-stället? Vi får typ låna en lastbil eller nåt tror jag ha ha… Ovan ses el grodo plocka med några loppisgrejer. Men detta är bara en bråkdel.

 

DSC09532

Här är ett gäng IKEA-kassar fyllda med kläder och skor som ska loppas. Eller bloppas. Och vi har minst lika mycket till på vinden. Plus ett par flyttlådor med pryttlar. Pust.

På tal om bloppisen – sorry att den dröjer hörrni. Jag vill dra igång den, men kom att tänka på det här med frakten. På alla bloppisar jag sett står det ett pris för det man köper + frakt. Men frakten vet man ju inte vad den blir förrän man går till posten.

Ska den som köper grejen då betala efter att man skickat prylen, eftersom man innan dess inte vet vad det landar på? Eller ska man dra till med någon slags schablonfrakt? Hur gör andra bloppare – någon som köpt något nån gång och vet hur det funkar det där med frakten?

Nåväl – för att avsluta rensningsinlägget så känns det APskönt att ha fått allt detta gjort i dag. Det där svarta tidshålet känns inte riktigt lika…svart i dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Så löste det sig. Utmärkt! Ger frid i själen att sortera innan en flytt.
    Bloppis är en kul idé. Men som någon skrev. Mycket jobb också. Fin tanke i alla fall.

    Vicki 2015-03-02 16:20:36 http://None
    Svara
  • Ååhh bloppis

    Jonna 2015-03-02 16:12:44 http://None
    Svara
  • Åh. SOLGLASÖGONEN! På näst sista bilden alltså. Kärlek. Mycket sugen. Så fina. Åh!

    Olivia 2015-03-02 14:13:50 http://nevermindolivia.devote.se
    Svara
  • Är det en solhatt jag ser i påsen? Jag ska till Kuba om två veckor och behöver en!

    Karin 2015-03-02 13:33:08 http://None
    Svara
  • Kommentaren försvann.
    Skriver igen. Om du ska skicka kläder går det att väga hemma med hjälp av en Köksvåg. Hur mkt frakt det blir beror på hur mkt det väger. T.ex om det väger mellan 50-100 g går det åt ett frimärke, 7 kr osv. Om det väger 1 kg skicka med posten skicka lätt. Du går då in på postens hemsida och skriver i uppgifter. Sedan betalar du och sedan skriver du ut och tejpar på paketet. . Om det väger mer skicka med schenker! ☺

    Louise Hag 2015-03-02 10:56:31 http://None
    Svara
  • Hej!

    Louise Hag 2015-03-02 10:53:01 http://None
    Svara
  • Bloppis verkar superkul men alldeles för mycket jobb för er att ordna. Paketera skicka hålla koll på betalningar….mm. säljer en del på Tradera och det tar tid.

    Kanska bjuda in bloggvänner, tubeliner instafolk en dag/några timmar innan ordinarie loppis?

    Ni ska orka flytta nu också.. kram

    Anna Lundin 2015-03-02 00:55:02 http://None
    Svara
  • Vilket spännande CV du måste ha efter massa körsång! Fick rejäl flashback till tio år tillbaka när jag klickade på A-teens länken! 🙂

    Johanna 2015-03-02 00:32:42 http://None
    Svara
  • Jag är van säljare på nätet och man lär sig uppskatta hur mycket det kostar. Men det bästa är att skicka via schenker – billigare och så mycket smidigare än med posten!! När jag kom med mina fyra mega stora (och tunga!) paket till posten sa kassörskan till mig att jag borde skicka med schenker i fortsättningen, ”men det kom inte från mig, jag jobbar ju på posten så det får jag ju inte säga egentligen”. Gå in på Schenker Privatpaket och välj skicka paket, mät ditt paket på alla möjliga håll å kanter (haha) och uppskatta vikten (om du nu inte har en sådan där mega bra våg för paket). Fraktpriset kommer upp, betala, printa ut adresslapp, tejpa på, gå till schenker ombud, o poff så är prylen borta! Mega lång beskrivning men allt går av bara farten. 🙂

    Hedda 2015-03-02 00:18:08 http://None
    Svara
  • http://www.posten.se/sv/Kundservice/Porto%20och%20pris/Sidor/Portotabell-for-brev-inrikes.aspx Använder den här sidan när jag har sålt saker på Tradera och väger alla plagg på en vanlig hushållsvåg innan jag skriver hur mycket frakten blir, har fungerat superbra hittills. 🙂

    L 2015-03-02 00:11:13 http://None
    Svara
  • Har tyvärr ingen koll på fraktfrågan, men måste bara säga SJUUUUUKT BRA JOBBAT!!
    Va kul det ska bli att följa med er i flytten!!

    Johanna 2015-03-01 23:51:35 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!