Magisk morgon

vanja wikström

Vi inledde denna fredag med frulle på Nytan6 där yours truly slurpade i sig amerrrrrrkanska pankisar med bacon å sirap. SÅ. RACKARNS. SMARRIGT. Bra start på fredagsmyzet liksom.

Grodan var såklart med, och gick loss på bärkompotten som man får till pankisarna (men som jag hoppar över in favour of the lovely bacon).

 

vanja wikström 3

Och det här var min extremt goda utsikt under denna lyxfrulle, om jag tittade ner.

 

vanja wikström 4

Och nej, vårt barn har inte för vana att vara strump- och skolös i februari, men de där sabla mockasinerna ÅKER JU AV HELA RACKARNS TIDEN. Tur att det är så sabla gölligt med nakna barnfötter. Ingen blir liksom arg om de åker fram.

 

vanja wikström 2

Har ju sagt det förr, men jag måste nästan säga det igen. Jag har blivit (om möjligt) ÄNNU mer kär i grodan på sistone. Jag blir som alldeles kollrig i hans närhet.

 

vanja wikström 1

Niklas håller med, han känner likadant. För det ÄR nåt som har hänt. Och vi vet nog vad det är – det är det här att han är ännu mer ”med” nu. Man kan verkligen ha en kommunikation med honom, och det gör liksom att han blir ännu mer en liten egen person. Med en egen liten personlighet.

Och det känns som att ju mer personlighet han utvecklar, desto större blir kärleken på nåt sätt.

 

vanja wikström 5

Det känns nästan lite fult att säga det, för det innebär ju att man älskade honom en smula mindre innan, om man ska vara helt krass. Men det fina är ju att man hela tiden tror att ”nämen nu GÅR det ju inte att tycka mer om det här lilla livet”, men så – PLUPP! …har kärleken utvidgats ännu lite mer.

 

vanja wikström 6

Jag tycker att grodan är så jäkla rolig att hänga med. Vilket förvånar mig, för jag trodde verkligen ALDRIG att jag skulle vara en sån som tycker det är svinskoj att leka tittut och liknande (aptråkiga, tyckte jag förut) lekar. Men jag älskar det.

Inte för att jag själv tycker det är så fasansfullt spännande att låtsas som att jag inte ser mitt hukande barn – som tror att han är osynlig bakom soffan. Tusen gånger i rad. Men att se hur roligt HAN tycker det är, när han sticker upp huvudet och jag pekar vilt och piper ”DÄÄÄÄÄR E IGGY!!!!” är faktiskt ren och skär magi.

En annan favoritlek är att kittla honom. Vi bökar runt i sängen, och så kittlar jag honom från vettet. Jag har en speciell bit-teknik som är väldigt uppskattad. Att nafsa i nacken/låren/armarna/fötterna resulterar alltid i en extremt förtjust Iggelini.

Och just det där – att få honom att skratta alltså… Så fort man lyckas med det vill man bara göra det igen och igen och igen.

 

vanja wikström 7

Min senaste lek är en pusslek. Den kom vi på i går, och den går ut på att jag ”tar sats” med huvudet långt bortifrån, öppnar munnen STORT och säger ”AAAHHHHHHHH” medan jag dyker ner mot hans lilla mun, där jag landar och planterar en puss.

Gav upphov till mycken lycka i går och i morse.

 

vanja wikström 8

Kanske allra mest för mamman dock. Som såklart blev överlycklig att ha kommit på en lek som innebar att hon fick pussa på sin goda groda – utan att han (som han vanligtvis gör) trycker bort henne.

Jag får ju inte gossa så mycket som jag vill som ni vet, då gäller det att komma på såna här ”lekar” he he. #ManFårInteVaraDum

Det är så fint det här, att man upptäcker en massa nya glädjeämnen när man får barn. Glädjeämnen som är superenkla, gratis och alltid finns nära till hands. Love it.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Gud så söta bilder på Iggy! Men tog helt för givet att det var gamla bilder (innan jag läst allt), han ser så liten ut skruttisen. Har han börjat gå än, säger han några ord? Blir nog bra för honom med förskola snart, inget illa menat men barn brukar göra stora framsteg när de umgås med andra barn och stimuleras på en annan nivå än utefrukostar etc. Det är nog bra om han får börja bli kallad för sitt egna riktiga namn, vet han vad han heter med alla dessa smeknamn? Och bättre sovrutiner för honom, han är ju ett år nu! Usch nu låter detta som massa dissar, men menar inte så, blir bara lite tankar/åsikter när man följer en blogg en längre tid. Gud ska veta att jag inte är mama of the year heller 😉 Hoppas du inte tar illa upp, menar bara väl. Ha en fortsatt trevlig helg!

  Ingela 2015-03-01 14:45:08 http://None
  Svara
 • Åh vad ni är fina Vanja! Iggy är gudomligt söt och kärleken du pratar om syns på bildern! Superfina är ni! Massa kramar <3

  Sofie 2015-02-28 22:15:43 http://None
  Svara
 • Å vad fiiiina ni är. De största av kärlekar är magisk. Klyschigt. Men så sant. Att de man älskar. Älskar man mer och mer för vaje dag. Och när den tanken slår en. Blir i alla fall jag ödmjuk inför livet.

  Vicki 2015-02-28 11:06:57 http://None
  Svara
 • Älskar sånna här inlägg! Mera bebisgos! Svårt att inte älska bilder på söta, goa, fina Iggy, hans fötter och hans glammiga mamma! Kraam

  Idun 2015-02-27 23:05:00 http://None
  Svara
 • PoPs mockasiner i precis rätt str sitter som berget ävennär bebis drar i dem! Vi provade någon variant från HM men dem åkte av direkt.

  Anna 2015-02-27 18:21:41 http://None
  Svara
 • Måste tipsa om minimocks! Så fina och av ekologiskt läder!
  Min dotter har precis lärt sig att pussa allt och alla om man ber henne. Blöta pussar med öppen mun. Då dör jag sötdöden av lycka!

  Maya 2015-02-27 17:28:30 http://None
  Svara
 • … o det är bobux tofflor vi har använt. vet ej hur de övriga skorna, typ deras mockisar, sitter. men tofflorna är de bästa! har alltid med de till centrumet där vi bor o så kan man släppa loss henne i bobuxen så hon kan springa runt (vinterkängor är fortfarande lite för svårt för henne att traska runt i)!

  kristin 2015-02-27 17:26:20 http://None
  Svara
 • Tipsar so ovan om bobux. Mockisar åker av jämt! bobux är även eko 🙂 min tjej är en mån älde än iggy o hon har stl medium i ett par o large iandra. large är förstora egentligen men eftersom de sitter så bra på foten o inte åker av så gör det inget att själva skon är för stor.

  kristin 2015-02-27 17:24:16 http://None
  Svara
 • Åh så fint <3 och hur söt är inte Grodan OCH hans fötter. Jag fullkomligt älskar bebis fötter, och ännu sötare blir det när de sitter i kors med sina små fossingar. Marlon är ju 3 år men jag tycker fortfarande att hans fötter är ursöta.

  Nathalie 2015-02-27 17:08:58 http://None
  Svara
 • tipsar om ”inneskor”/mockasiner från Bubox om ni inte redan har. vi hade ENORMA problem med vår unge, vars fötter icke håller kvar någon socka eller vanlig mockasin (alltså såna som är i sockmodell men med förstärkt fot typ som finns på tex Lindex). Bobux är ekoreko och bra för foten och bla bla. Men framförallt sitter de kvaaaaar. De är ju inte varma så men perfekta inneskor och sitta i vagn sko. Finns lite överallt typ sprall och åhlens (o på nätet).

  maja 2015-02-27 17:03:20 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!