Barn och sömn

DSC08081

SHIT vad intressant det var att läsa alla sovrutins-stories! Tack så hemskt mycket alla ni som delade med er. Så himla kul att se hur olika det kan vara – eller hur lika!

Känner att jag fick en massa bra input dessutom. Som det här med att vissa av er har spolat spjälsängarna för att istället köra med madrass på golvet. Just för att barnet har svårt att få ro när det finns så skojiga spjälor att stå upp och rycka i, typ. Bra idé.

Också spännande att höra att för många av er med äldre barn så ”löste” sig det här med nattsnaskandet lite av sig självt, just när barnet kom upp lite i ålder. Behovet av nattkäk försvann av sig självt.

På tal om det så pratade jag med vår BVC-tjej om Iggys ätande runt 04/05 när jag var där sist. Hon sa att eftersom det är så pass ”sent” så räknas det nästan mer som ett morgonmål än ett regelrätt nattmål, det blir som en slags för-frukost, typ.

Hon sa att om vi ville så kunde vi absolut vänja Iggy av med det, med konsekvensen att han förmodligen kommer vakna någon timme tidigare istället. Detta eftersom han kommer vilja ha frulle tidigare än vad han får nu, då han ju får lite påfyllning vid 04/05.

Lät logiskt tyckte vi, men kände då att det är mer värt för oss att vi ger honom en flaska ersättning när han vaknar, så att han somnar om och sover till 07/07.30. Vi är inga early birds, så hellre ett nattvak och få sova till 07.30, än inget nattvak och sova till typ 06.

Hursom – när vi flyttar så är det ju som sagt dags för ett eget rum för grodan är det tänkt. Då kommer jag skrika på hjälp här i el bloggo för att mjölka er på era bästa tips om hur man får till nåt sånt på ett smidigt sätt. Men det tar vi då.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Jag är lite nyfiken på Niklas sömnproblem. Lider själv av det sen länge, trodde det skulle bli bättre när man är trött och sliten av bebis men icke. Inatt hade jag inte hunnit somna innan nattmålet vid tre och låg även vaken en bra stund efter det. Sömnproblem och bebis går inte hand i hand direkt. Ja, vart vill jag komma med det här. Har Niklas några som helst tips till en sliten mamma vore jag tacksam. Att pappan hjälper till är svårt då han jobbar :/ Kram på er

  Jeanette 2015-02-27 12:58:40 http://None
  Svara
 • Jag brukar tänka såhär att det är ju precis som med vem som helst, vissa nätter sover man som en stock, andra nätter har man svårt att somna, ibland vaknar man, i bland har man mardrömmar… Så varför ens räkna med att våra små goding skulle sova gott varje natt !

  Frida 2015-02-26 21:05:41 http://@misslind
  Svara
 • Tycker det är en sådan press på mammor och sömn/ mat när det gäller deras bebisar. Flera av mina vänner har fått rådet att sluta amma, sluta ge ersättning redan när barnet är 7-8 månader. Detta känns konstigt. Bröstmjölk/ ersättning är ju hur bra som helst! Bättre än välling t ex… Min tjej är snart 10 mån och det har gått upp och ner både med sömn och mat. Ett tag hade vi ”perfekta” sömnrutiner enligt BVC. Men sen kom tänderna och allt förstördes. Blev man sjuk och då rubbades allt igen. Jag har sänkt alla kraven och känner att det spelar ingen roll om hon får flaska vid 3, eller vid 5, hon vaknar ändå kl 7 och vill upp :p! ”Man gör som man vill” sa en klok mamma till mig, bara du vet vad som är bäst för just ditt barn!
  Kramaaar 🙂

  Sofie 2015-02-26 11:35:10 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!