Hörrni. I morse gjorde jag bananpannkakor för allra första gången. Dessa überhyllade, megahypeade och oh så omtalade pankisar. Men. Jag fattar ingenting. Det var ju inte gott?!
Jag gjorde det klassiska receptet: ett ägg och en banan vispas ihop till en smet, och steks sen i smör. De blev skitsnygga måste jag nog få lov att säga, såg perfekta ut. Gyllengula och saftiga.
Hade dessvärre bara tråkig blåbärssylt i kylen att ha till, men att vispa ihop detta var ju ett spontanbeslut i morse så kylsylten fick duga som tillbehör.
Nu vet jag inte riktigt vad jag hade förväntat mig i och för sig. Men efter alla rackarns Sofi Fahrman-instagramningar på dessa berömda bananpankisar, alla matblogginlägg, alla lyxiga tidningsbilder – så hade jag i alla fall förväntat mig att det skulle vara GOTT. Men det smakar ju…ägg och banan. Varken mer eller mindre. Och det är ju liksom inte så gott. Tycker inte jag i alla fall.
Visst hade det blivit roligare med färska bär till istället för kylsylten, men det är ju ändå pankisarna som är grejen. De är ju basen. Och jag tyckte fasen inte att det var smarrigt alls. Smakade typ…bananomelett. Och det vete sjutton om jag är så sugen på.
Nu kanske jag har gjort nåt generalfel, missat nån magisk ingrediens eller så. Men – ni som testat dessa gula små plättar – vad tycker ni? Är jag den enda som inte sjunger bananpannkakans lov? #DontBelieveTheHype
Jag tar rikligt med kanel i smeten. Man kan också tillsätta lite vaniljpulver. Sen är det gott att steka i kokosolja som tar bort lite av ängsmaken.
Nej jag fattar inte alls hypen, har testat flera gånger men det är liksom banan och ägg varje gång och det blir inte bättre än så. Kör ägg och keso och fiberhusk istället säger jag, det smakar bättre plättar!! 🙂
Bananpannkakor är så 2013! Hehe 😉
Det är kesoplättar som gäller nu..
1 portion:
125 g vanlig keso (en halv liten burk)
1 ägg
1 msk vetemjöl
OBS vid 2 portioner tillsätt 1 msk mjöl men inte ett till ägg!
Puddra över lite vaniljsocker men tex en tesil. Skiva lite kiwi & servera med vaniljkvarg & ICA gott liv jordgubbssylt (mindre socker)
Jätte enkelt & kanon gott till frukost eller lunch!
Doooo it!! 🙂
Kram
Jag tycker att den magiska ingrediensen är en rejäl klick (typ 1/2 dl) vanlig kesella, blir inte alls lika sötsliskigt som det lätt kan bli av bananer, plus mindre ”omelettigt”. Och sen brukar jag servera med keso och bär eller apelsin i bitar.
http://mat.tv3.no/oppskrifter/idas-fristelser/idas-bananpannekaker
Mixes i en blender, hell røren i panna som små pannekaker og vips! Übergode :))
Den magiska ingrediensen skulle jag vilja påstå är kanel – en massa kanel! Supergott! Går även att mixa och då slänga i lite havregryn och vatten och sedan lägga i en kopp och köra i mikron så får man en god mugcake 🙂
Jag brukar ha 1 banan, 1 ägg och en matsked eller lite mer konosmjöl och lite salt såklart. Steker dock i smör (men kokosolja är nog bättre i nyttighetssynpunkt). Har vispad grädde och bär till. Så gott!
Lagom mängd riven kokos och lite havtegryn i smeten gör susen med lite vaniljpulver som några redan tipsat om.
Håller helt med! Tycker dessa hypade pankisar är väldigt överskattade. Nej här får det bli vanliga pankisar eller amerrrikannnska!
Hej vanja! Både jag och dottern älskar bananpannkakor. Stek istället i ekologisk kokosolja, det blir sån skillnad. så himla gott!:-)
Här kommer det makalösa receptet gullet 🙂
1 banan
2 ägg
massa kanel
stek i kokosolja
Äntligen någon/några som känner som mig! Har inte förstått grejjen med de omtalade banana pancakes som Jack Johnson sjunger om! Vanliga pannkakor är ju 100 gånger goare!!
Jag åt nån gång för något år sedan och jag är inte såld jag heller, men saltar man smeten ganska rejält och äter med creme fraiche istället för bär/sylt så tyckte jag kombon blev rätt god. Kan absolut tänka mig att görat igen 🙂
Hej! Jag var också tvungen att testa dessa populära bananpannkakor för ett år sen efter att ha läst om de på nästan varenda blogg jag följer. Men jag blev så besviken, gick ju knappt att äta, till och med min 2-åring ratade dem. Så jag håller mig i fortsättningen till vanliga pannkakor = varje gång en succé hos stora o små 😉
Testa Lotta Lundgrens recept med kokosmjölk
Testade på detta hypade fenomen förra året, hade då i en rejäl stor klick vaniljkessela i smeten och då var det gott för smakade i princip endast vaniljkessela. Men tyvärr var det en smak jag tröttnade på så nu kör jag på onyttiga men så fruktansvärt mycket godare amerikanska pannkakor men massa florsocker och sirap!! Det här receptet är perfekt då man kan göra pannkakor även fast man bara har ett ägg hemma, går ju aldrig om man ska göra vanliga klassiska pannkakor http://www.ica.se/recept/amerikanska-pannkakor-713437/.
Lycka till med framtida pannkakor, frukost ska vara gott och inte bara nyttigt annars kan man ju lika gärna äta bark 😉
HELT ENIG! ! de oppskriftene jeg har sett står det kun 2 egg og 1 banan ikke noe vaniljepulver. Jeg lagde de en gang men hadde ikke noe til, ALDRI IGJEN 😉 de var forferdelig, smakte egg og litt banan som du sier.
Lite vaniljpulver i är gott och sedan keso, färska bär och eventuellt lite kokos på 🙂
Lite kanel i gör också susen! Jag brukar ha i riven kokos också, såååå smarrigt.
Nej Vanja fel fel fel! 😉
Du ska ha i vaniljpulver i oxå (ej att förväxla med vaniljsocker) och steka i kokosolja inte smör.
Då blir det supergott. Jag käkar det till frulle ofta och jag har aldrig pålägg/tillbehör utan käkar pannkisar direkt upp och ner vid spisen oftast för jag kan inte hålla mig 🙂
Håller med dig!