Tack for the love

vanja wikström 3

Tack söta fina ni! Vilken respons på inlägget om min livsresa so far. Så mycket fina ord. Love you.

Ovan är nåt annat jag hittade i byrålådan under rensningen, nåt som knyter an till just det där med att livet är upp och ner och fram och tillbaka. Det är utkast på bookleten till min skiva. Jag ville att den skulle kännas som en dagbok, eftersom låttexterna var just en dagbok från ett par omvälvande år av mitt liv.

 

vanja wikström musik

Har inte sett de här grejerna på så himla länge, så nu var det skoj att kika på dem igen.

 

vanja wikström 2

Minns att precis när layouten var klar (och jag var SÅ nöjd) så sa skivbolaget att det bara var att kasta allt i papperskorgen och börja om på nytt. En kille vid namn Charlie Winston hade precis släppt sin platta, och han hade också en dagboksliknande booklet.

Han fick en stor hit med den här låten som ni säkert känner igen, och då menade skivbolaget att eftersom hans platta blev så stor kunde inte jag köra samma tema. Jag blev skogstokig. Stred som ett bi, och fick till slut dem att ändra på sig, och jag fick köra vidare på min bookletdesign (för övrigt formgiven av min brorsas grymt begåvade fru).

Men det var så jäkla mycket ångest när jag fick det där mailet minns jag,; nåt vi jobbat så hårt på så länge skrotade de i ett nafs, och tyckte att det var väl bara att hitta på nåt annat, typ.

 

vanja wikström 5

Den här bilden var det också ett satans hallå om. Den var ett tag tänkt som omslagsbild, men då fick jag höra att jag absoluuuut inte fick ha min älskade svarta keps på mig på pressbilder eller spelningar. För det hade nån annan artist haft, och den skulle jag inte kopplas ihop med tyckte de.

Jag var vid den tiden kepsberoende, och gick – på riktigt – inte ut utan huvudbonad. Bar hatt varje dag i fyra års tid. (Jupp, jag är liksom en sån som….ehhh….snöar in på grejer.) Så att kasta hatten var lite som att be mig gå naken.

Hursomhelst – det är precis såna här saker som gör att jag INTE saknar musikindustrin.

 

vanja wikström 6

Gamla pressbilder. Med den förbjudna kepan.

 

vanja wikström musik

Hittade också en massa annat lurt – nerbrända trumloopar, studioprogram och listor över filer på låtar som skulle till mixning.

 

vanja wikström

Det är lite intressant tycker jag, det här med att nåt som betydde ALLT för bara några år sen, nu bara är minnen i en byrålåda. Som inte egentligen betyder något mer – än just att de påminner om att de en gång betydde ALLT.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Haha! Vad lustigt! Mina småpojkar heter Charlie och Winston. Fast de är namngivna efter Charles De Gaulle och Winston Churchill. Och så är det även två champagne-märken 🙂 🙂

    Isabelle 2015-02-17 20:44:14 http://None
    Svara
  • kan man lyssna på dina gamla låtar nånstans? hade varit så kul att höra 🙂

    anna 2015-02-17 18:56:39 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!