Fosterland

tv 2

Om ni inte redan har sett den fantastiska dokumentärserien Fosterland som just nu hittas på SVTPlay, så GÖR DET. Det är en serie i fyra delar där en svensk journalist utforskar nationalismen som breder ut sig alltmer i Europa.

Han reser till bland annat Grekland, Frankrike och Ryssland för att prata med nationalister för att försöka förstå varför de tycker som de gör. Han porträtterar även en mycket engagerad kvinnlig SD-anhängare. Oerhört intressant, och oerhört viktigt.

Detta är en serie som alla borde se. Den hjälper oss att förstå vad de här mycket obehagliga strömningarna faktiskt kan komma att leda till, om vi inte tar dem på allvar. För ta dem på allvar är något vi (framförallt våra politiker) måste börja göra. På riktigt.

Annars är risken att vår värld ser mycket mycket annorlunda ut, inom en inte alltför avlägsen framtid. Och det är INTE en värld som jag vill leva i.

Se dokumentärserien här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Åh, den är så jäkla bra, och viktig och känslosam! Bra att du puffar för den, tror verkligen att alla skulle behöva se den. Och Fredrik Önnevall är ju ett journalistikt geni, skulle inte bli förvånad om han får Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets berättare” för den här dokumentärserien.

    Evelina 2015-02-15 16:21:59 http://None
    Svara
  • Jag har sett den. Håller med dig, helt fantastiskt bra!

    Cecilia 2015-02-14 18:05:00 http://@ceciliamedhundarna
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!