Ettårskalaset!

vanja wikström blogg

I går  hade vi ju kalas för Grodan, och det var apmysigt! Då jag och Niklas (som vanligt he he) har rätt pressade scheman, så gjorde vi det enkelt för oss.

Så (till skillnad från typ ALLA ANDRA bloggar där det figurerar kalasande kids verkar det som), så hade vi inget berg av cupcakes med små vimplar i, inga cake pops med silverströssel på, inga silvriga heliumballonger med siffror/bokstäver och ingen hemgjord lemonad i glasburkar med randiga sugrör. #PinterestBarnkalas

Men vi hade en massa familj i lägenheten och massa kärlek i luften. Det räckte bra. #PlaneringenAvIggysEttårskalasBörjadeTreTimmarInnanGästernaKom

 

vanja wikström blogg

Lite hade vi såklart pysslat. Vi hade en ananas (ekologisk, annars är ananas en riktigt giftbov för de som jobbar på odlingarna vad jag förstått) i kylen, så ananasbitar på pinne fick åka fram. Var smaskens!

 

vanja wikström blogg

En klassisk kanellängd fick också pryda gottebordet.

 

vanja wikström blogg

Lite bubbel måste finnas på alla kalas, tycker jag. Och kombon ananas + Cava var inte dum alls!

 

vanja wikström blogg

Kaffe fanns det såklart också gott om.

 

vanja wikström blogg

Iggys små kusiner fick bubbelsaft – rabarbersaft med bubbelvatten.

 

vanja wikström blogg

Har ju uttryckt min kärlek för denna gå bort-delikatess tidigare, och söta fina glammis-Picklan hade faktiskt presentat mig med en dubbelask After Eight tidigare i veckan, så den var perfa att langa fram på kalasbordet.

 

vanja wikström blogg

Kändes som att det fanns nåt för alla. Är väldans glad att vårt ICA som ligger 20 meter bort är så rackarns välsorterat och bra. Det innebär att det funkar att börja ratta kalas några timmar innan själva kalaset. De har ALLT.

 

vanja wikström blogg

En tårta hade vi såklart också styrt upp (tack tack ICA). Givetvis med det obligatoriska ettårsljuset (tack tack ICA igen).

 

vanja wikström

Grodan tyckte det var väldans skoj med alla mänskor som var hemma hos oss, och att få smaka tårta för första gången i sitt lilla liv var en fröjd.

Mamma fick dock hjälpa till att blåsa ut ljuset.

 

vanja wikström blogg

Fick superfina presenter. Alla hade varit duktiga och lyssnat på vad vi hade önskat oss vilket var toppen.

 

vanja wikström blogg

Kläder, kläder, kläder stod på önskelistan.

 

vanja wikström blogg

Kolla här vad lyxepyxigt! En hel hög med fräsiga plagg! Fick både arvegods och några nya saker, ÄLSKAR att storkusinernas fina tröjor slinker vidare till Iggy.

 

vanja wikström blogg

Fick också den här boken, vilket var mitt i prick. En sångbok med maaaaaassa superbraiga låtar – både såna som vi kan och såna som vi kan lära oss. Grodan älskar när vi sjunger, så det kommer bli toppenskoj att plöja igenom den här.

 

vanja wikström blogg

En mycket mycket nöjd Groda, efter ett mycket mycket mysigt kalas. I bakgrunden skymtar en mycket mycket trött pappa. Det är, ehhhhhh, intensivt, att ha kalas.

 

vanja wikström blogg

Några minuter senare såg det dock ut såhär. En mycket mycket pömsig Groda, mysandes bland kuddarna i soffan. Sugandes på en skumpakork. #RingSocialen

Jättemysig dag! Bäst av allt var att ha hela tjocka släkten på besök. (Förutom mamma, hennes man hade vernissage på sin fotoutställning där de bor, så de saknades och var saknade såklart.)

Och just sånt här är så mysigt med att skaffa barn, för helt plötsligt så STYR MAN UPP sånt där som liksom annars lätt faller mellan stolarna. Vet inte hur ofta vi sagt till någon släkting att ”vi ses snart, vi bjussar på middag hos oss!”, och sen rinner det liksom ut i sanden. Men ett ettårskalas KAN ju inte rinna ut i sanden, så då jäklar ser man till att få saker å ting gjorda. Det är fint.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Rippar konceptet rakt av! Tack för inspon!

    Vicki 2015-02-10 14:32:13 http://None
    Svara
  • Gud va härligt och avslappnat ettårskalas! Ni har verkligen satsat på det viktiga! Det är ju familjen och vänner som betyder något! Hatar alla kalas där föräldrarna styrt upp för mycket med bak och dekoration. Känns bara som att hela kalaset har en pinne i röven! Totalt ointressant med sådana ”perfekta” kalas! Kram på er!

    Sofie 2015-02-10 00:12:24 http://None
    Svara
  • Älskar att ni är så enkla i ert sätt att leva. Att ni lägger fokusen på det viktiga i livet, ens nära och kära, istället för massa andra krussiduller. Jag är så aptrött på all köphets som råder och all perfektion som visas i majoriteten av bloggar och instagramkonton. Trött på att allt handlar om status, att människor värdesätts utefter sin utbildning eller arbetstitel istället för sin insida – blä. Så himla skönt att få slinka in här ibland när man är allmänt trött på samhället. Man möts av ett lugn, en positiv anda, vardagslyx i all enkelhet och en massa annat trevligt. Hur fortsätter ni att vara ni i detta alla-ska-passa-i-en-mall-samhälle undrar jag? ni verkar sådär coollugna med vilka ni är och vad ni står för osv. Hur håller man sig sådan? tycker ni är grymma båda två och man kan ju bara tänka sig vilken härlig filur Iggy kommer att bli med sådana föräldrar 😀

    Julia 2015-02-09 20:22:06 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!