Fräsiga fredagsinspelningen!

vanja wikström blogg

Anledningen till att vi hade ett gäng filmkameror på glammiskontoret i fredags var för att Google (yes – GOOGLE!) ville spela in en reklamfilm om oss. Så. Satans. Coolt.

 

vanja wikström

De tycker nämligen att GlamMom jobbar med Google-verktyg (AdWords och Analytics till exempel) på ett så pass framgångsrikt sätt, att de vill använda oss som ett slags förebildsexempel.

Vi är väldigt stolta att vi blev tillfrågade om detta, och vi är i mycket gott sällskap. Ett annat företag Google nyligen producerade en likadan reklamfilm om var Happy Socks. Och dem går det ju..eeehhhh…bra för. Om man ska vara blygsam.

 

vanja wikström malin blomstedt glammom

Så i fredags filmades det amningsbhar på alla möjliga och omöjliga sätt. Det var sjuuukt intensivt, men sjuuuukt kul!

 

vanja wikström

Vi ville ju dokumentera den här fräsiga dagen, så vi satte glammis-Lovisa på att plåtaplåtaplåta. Hon tog uppdraget på blodigt allvar, och gick in i papparazzi-mode på nolltid.

 

lovisa hagängen

Vart man än vände blicken, så hukade/bände/kröp hon runt och knäppte fräsiga shots. Här syns hon (knappt) bakom matbordet – snapping away liksom. Heja heja!

 

lovisa hagängen malin blomstedt

Men några gånger bytte vi roller, jag fick agera papparazzi, så att Lovisa kunde demonstrera fräsiga trosor med glammis-Malin.

 

lovisa hagängen malin blomstedt

Ett uppdrag de tog på största allvar.

 

vanja wikström

Eftersom det är jag som jobbar med AdWords/Analytics på GlamMom,så gjordes det även en intervju med yours truly. Filmen görs efter ett väldigt hårt hållet koncept som Google tagit fram.

 

vanja wikström

Alla såna här reklamfilmer ser likadana ut (de görs verkligen frame by frame), så svaren jag gav hade stränga restriktioner tidsmässigt. Typ ”Vem är du?” – svar max 5 sekunder. ”Berätta vad ert företag gör” – svar max 7 sekunder. Osv osv. Så det var inga långa utläggningar man hann med direkt.

Hela filmen blir 1 minut lång (eller kort kanske jag ska säga), och då ska de få med 8 frågor som jag svarar på (ÅTTA! Ni förstår ju hur korta svar jag var tvungen att ge…) samt ett gäng klippbilder som illustrerar vår verksamhet. Tycker nästan lite synd om den som ska klippa filmen och få ihop det, inte lätt.

 

malin blomstedt lovisa hagängen

Under intervjun agerade Malin och Lovisa mycket duktiga scriptor.

 

malin blomstedt

De stod faktiskt och klockade mina svar under intervjun, så att jag (pratkvarnen…) inte babblade på för länge.

 

vanja wikström

Men det gick bra, vi fick ihop det.

 

vanja wikström

De filmade även när jag jobbade med AdWords och Analytics. Ovärderliga verktyg båda två, rekommenderar ALLA som driver någon form av business att omedelbart börja använda dem, om ni inte redan gör det.

Just kombon AdWords och Analytics är lite som att ha en egen medieanalysbyrå. AdWords ser till att vi får kunder, och Analytics hjälper oss att analysera marknaden och resultatet av de PR-insatser vi gör.

Jag kan avslöja att i början kom 70% (!) av GlamMom´s omsättning från AdWords. Nu ser det ju annorlunda ut i och med vi blir mer och mer etablerade. Men det var verkligen tack vare AdWords vi överhuvudtaget hade en business när vi drog igång.

Och just för att jag tycker att de här verktygen är så fantastiska, så känns det såklart extra roligt att vi blir utvalda som ett sånt här exempelföretag. Blir så himla stolt.

Filmen kommer spridas av Google, och av oss – såklart! Det kan ta upp till två månader innan vi får se det färdiga resultatet, lägger givetvis upp den i el bloggo när det finns nåt att kika på.

 

glammom

Efter en galet intensiv vecka, så unnade vi oss lite fredagsbubbel när kamerorna hade packat ihop och lämnat office. Och de där bubblorna satt fint, kan jag lova.

Är så stolt att vi lyckades ratta ihop ett färdigt och mycket presentabelt kontor på såhär kort tid, och att filmandet faktiskt gick som på räls.

Den här veckan har verkligen handlat om team work, och alla glammisar har liksom lagt in en extra växel och bara MÖRSAT för att få ihop det. Och det fick vi. Bästa bästa teamet – love you!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Herrejävlar va roligt! Vilka driftiga tjejor ni är! Va stolta över er själva. Och jag är bara så glad att jag hittat dig och din blogg 🙂
  Kram från coola Jossan.

  Jossan 2015-02-03 20:53:59 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
  Svara
 • WOW! Super nice! Ni är riktigt jäkla häftiga och speciellt du Vanja

  Johanna 2015-02-01 21:41:46 http://morgonstunder.com
  Svara
 • Åh vad kul! Är så stolt över dig och er business, fastän vi aldrig träffats! Adwords är hyvens, jag har några kampanjer med heta golvbrunnsrelaterade ord på jobbet. Men sådana ord var bannemig billigare förr. Och Analytics är så himla bra. Ska bli jättekul att se dokumentären sen! Heja er! Och vad stylish ni har det på kontoret!

  Helena / Bara en kaka till 2015-02-01 17:34:02 http://www.baraenkakatill.se
  Svara
 • Gud så kul för er å så jäkla fint kontoret blev!
  Ballografpennan har nu landat på mitt skrivbord, har lagt upp bilder i bloggen. Blev hur snyggt som helst!

  Lovisa 2015-02-01 17:03:34 http://lovisasvarld.blo.gg
  Svara
 • Men gud så spännande och häftigt! Är så nyfiken på resultatet!

  Jenny 2015-02-01 11:43:56 http://None
  Svara
 • Åh vad roligt! Grattis till er framgång! Jag är inte gravid (än) men hoppas på att få vara snart och har redan sett massa fina saker på glammom.se som jag vill ha!
  Kram

  Sara - Längtan efter bebis 2015-02-01 11:37:38 http://langtanefterbebis.se
  Svara
 • Grattis till alla spännande framgångar och lyckade resultat! Roligt att se att ni firar. Måste ju fira sina framgångar!

  Vicki 2015-02-01 10:56:09 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!