Ledsamt

last day

I dag var sista dagen som GlamMom-butiken höll öppet – klockan 16 i eftermiddags stängde den portarna för gott. Och även om det såklart är tråkigt att den inte längre finns, så känns det också ganska skönt.

Att ha en fysisk butik innebär väldigt mycket pyssel, och då det inte är vår kärnverksamhet (det är ju webbshoppen) så blir det obalans om den tar mer tid än vad den ger omsättning – i förhållande till webbshoppen. Då förlorar vi pengar, eftersom värdefull tid läggs på något som inte levererar lika mycket per investerad timme, om ni förstår vad jag menar?

Och blir det en sån obalans i företaget så svajar lätt hela skutan, så på så sätt är det lite av en lättnad att släppa butiken och återgå till att fokusera till 100% på webbshoppen.

 

vanja wikström blogg

Men! Vet ni vad som är ledsamt – på riktigt? Det är att behöva säga upp folk som gör ett fantastiskt jobb. Som vår grymma Irica. Hon har jobbat heltid i butiken sen vi öppnade den, och har verkligen lagt ner sin själ i den. Tagit hand om den som om den vore hennes egen.

Hon har bemött kunderna så otroligt bra att det med jämna mellanrum dykt upp mail i vår infokorg (eller kommentarer här på el bloggo) som vill tacka så mycket för hennes fantastiska service och hjälp att hitta rätt i gravid/amningsdjungeln. Det säger rätt mycket.

Hon är en sån där person som alltid gör sitt allra, allra bästa – och sen lite till. Hon har engagerat sig långt utanför kontorstid, kommit med kreativa idéer som verkligen gagnat GlamMom på många plan, och helt enkelt varit massivt engagerad i allt vi gjort. Sen är hon sjujäkla härlig som mänska också, vilket såklart är en bonus. OCH en fantastisk illustratör – kolla in hennes grejer här!

 

pärlans kolor

Att butiken stänger innebär att hon blir av med jobbet. AS-PISSIGT. Att behöva säga upp en så vansinnigt kompetent glammismedarbetare är sjukt jobbigt, och sjukt ledsamt. När man är ett så litet företag som vi är, så blir man som en familj. Något som gör såna här beslut ännu jobbigare såklart.

Men vet ni vad? Hon är såklart fantastiskt även i detta läge – helt med på att vi måste göra det som är bäst för Glam Mom. Och när många andra nog mest skulle stått av tiden dessa sista dagar, har hon jobbat på som attan.

Det är måååånga som velat fynda innan butiken stänger (SUPERKUL såklart), vilket gjort att denna sista vecka varit extremt hektisk. Men hon har bara krigat på, och engagerat sig till tusen ända in i det sista.

Som en uppmuntran skickade vi över lite fina blommor och gottiga kolor till henne i butiken i dag. Och sen väntar givetvis en avfirning med brakmiddag på nåt härligt ställe inom kort. För fy tusan vad vi kommer sakna henne. Det är precis sånt här som INTE är så härligt med att vara egenföretagare. I en perfekt värld skulle man bara anställa, och aldrig säga upp. Men tyvärr blir det ju inte alltid som man önskar.

Vill avsluta detta inlägg med att tipsa alla därute om att världens bästa kollega alltså nu är up for grabs. Lyllos lyllos den som fångar upp denna makalösa kvinna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Vill bara instämma! Hon har varit helt fantastisk de gånger jag varit där och handlat och jag har alltid gått därifrån med mer än jag tänkt – och alltid super nöjd över det! Min ångest över att handla underkläder har varit som bortblåst sedan jag upptäckte eran butik! Hennes kundbemötande har varit helt avgörande där! Grymt!

    Svara
  • Vet precis vem irica (trodde det var erika) är. Hon har hjälpt mig flera gånger, fått väldigt bra hjälp. Fina saker hon gör, många strängar på den kvinnans lyra! 🙂

    Manda L 2015-01-26 00:07:00 http://None
    Svara
  • Har alltid blivit extremt bra bemött i er butik, av all er personal. Så tråkigt att ni lägger ner butiken.

    S & Y 2015-01-25 23:01:51 http://None
    Svara
  • Måste varit hon som jag shoppade av, från Norrköping tror jag va? Skön tjej!

    Karin 2015-01-25 22:11:05 http://None
    Svara
  • Vad fint skrivet Vanja. Det märks att ni är ett fint team tycker jag.

    Jenny 2015-01-25 21:33:58 http://None
    Svara
  • Har handlat i butiken och fått hjälpav Erica. Hon är verkligen fantastisk. Sån service!

    Josse 2015-01-25 21:27:06 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!