Heja hälsokost!

vanja wikström blogg

Springer runt på stan och gör lite ärenden i dag, och på väg mot en mellanlandning hemma slank jag in på vår fina hälsokostbutik Gryningen. Plockade upp denna lunchlåda som var magiskt god! Dyr som fan (115 pix) men som sagt riktigt smarrig. ÄLSKAR när man lyckas få tag på en sallad som är både eko och GOD. Inga trista isbergsblad och ledsna tomatklyftor här inte.

 

granola

I vanliga fall avskyr jag att handla. Att gå på ICA är för mig ungefär lika njutbart som att åka Vasaloppet (ni vet ju hur jag avskyr att träna…). Men! När jag är inne på en hälsokost så händer det nåt. Då blir jag INSPIRERAD.

Så denna granola fick också åka med hem. Sjukt dyr den med (79 pix) men ni ser ju hur gooood den ser ut, med cashewnötter i å allt. Kommer sätta guldkant på hemmafrullarna och bli bästis med min ryska yoghurt.

 

lillys eco clean

Har länge tänkt byta ut våra rengöringsmedel här hemma till ekologiska varianter. (Förutom YES diskmedel, det byter jag aldrig ut. Det är liksom FÖR bra.) Tycker det känns lite obehagligt med alla kemikalier man sprutar vilt omkring sig under städning, och som sen sitter klistrat på alla ytor i hemmet.

Och nu hittade jag detta – ekologiskt golvrengöringsmedel doftsatt med eterisk apelsinolja. I snygg förpackning dessutom. Bye bye Ajax!

 

vanja wikström blogg

Den här burken med gottig krydda fick också följa med i påsen. Kommer bli supersmarrig i min morgongröt tillsammans med en klick äppelkompott och varm skummad mjölk.

Heja hälsokostbutiker!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Hej Vanja! Jag tänkte gå till Il Tempo inom en snar framtid, hur dyrt är det enligt din uppfattning? Man är ju ingen miljonär liksom…:)

    Emelie 2015-01-14 17:40:32 http://None
    Svara
  • Vad roligt att du gillar att handla hos oss Vanja 🙂 och att du inspirerar andra till att göra hälsosamma val. Big like!!
    Ja, visst är salladerna goda men idag åt jag soppan med tillhörande minisallad, även den från Curly Foods. Mums!
    Chai-gröt…det måste jag testa, brukar annars använda chai-kryddan i smoothies och energibollar men din gröt låter suuuper!
    Ps växtbaserade tensider=försåpad kokosolja, det är det som gör att det löddrar 😉

    Mickey Vujicic 2015-01-14 17:00:32 http://www.gryningen.eu
    Svara
  • Jag kan varmt rekommendera alla produkter från Lilys Eco. Har toalettrengöring, allrengöringsmedel, köksrengöringsmedel, diskmedel, tvättmedel och golvrengöring. Sjukt bra produkter och jag tycker dessutom att de är ganska dryga! Eller så är det jag som städar för sällan haha. Oops!

    Paula 2015-01-14 12:53:15 http://livehealthier.blogg.se
    Svara
  • Ska nog prova en ekodeo tror jag, känns inte helt bra att använda den jag har nu, är nog mkt skit i den.. Nånting annat som jag funderar en del kring och som jag tycker är klurigt är tandkräm. Man vill inte använda gift och skit på kroppen, men i munnen då? Hur tänker du kring flour (flouride), som är giftigt om nått! Finns så mkt att läsa om det.. Hur dåligt det är och ändå har man lärt sig att det är bra och nyttigt. Provar en flourfri tandkräm just nu som känns bra men tycker det är svårt att veta hur man ska göra, speciellt med barnens tänder! På Ramlösa varnar de för att det innehåller flouride och barn under 7 år inte ska dricka det regelbundet. Undrar hur det är med vanliga vattnet egentligen.. Bättre att inte veta allt kanske men det är otäckt tycker jag..

    Jossa 2015-01-14 01:06:43 http://None
    Svara
  • Åh tack för grymma tips! Jag är också en junkie på ekologiska saker och fairtrade organic osv osv. Kanske för att väga upp för min i övriga sunkiga livsföring 🙂
    Men jag ammar fortfarande och tänker att det är ju rätt bra att inte stoppa i mig kemikalier och annat strunt. Minst ett mål per dag ska vara helt ekologiskt, det är ett krav.
    Jag är på jakt efter en bra ekologisk ingen-skit-i-deodorant, visst hade du bra tips på en?
    Kram! Och hoppas ni är krya och friska snart!

    Isabelle 2015-01-13 21:35:57 http://None
    Svara
  • Varm skummad mjölk till gröten? I love it! Har gått in i en ”längta efter nyttigheter”-fas men gröt varje morgon kan bli lite trist. Måste alltså införskaffa någon fancy mjölkskummargrej.

    Karin F 2015-01-13 20:30:24 http://None
    Svara
  • Hej, tänkte tipsa dig om ett annat bra eko naturligt rengöringsmedel. Doftar gott och kostar nästan inget…..såpa, såklart.

    Anki marmor Largin 2015-01-13 20:04:21 http://None
    Svara
  • Blir så inspad av detta inlägget! Det där rengöringsmedlet känner jag mig lite extra sugen på! Vad innehåller det? Och funkar det bra? =)

    Karin 2015-01-13 19:00:53 http://kingemarson.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!