Att bli påmind

vanja wikström blogg

En oväntad grej som hänt för mig nu när jag fått barn, är att jag blir påmind om en massa egna barndomsminnen. Framförallt via grejer som Grodan gör. Till exempel det här med att peta sönder vekarna på ljus. Han gör det på ALLA ljus, så fort han kommer åt.

Och jag minns det själv! Hur kul det var att ta sitt finger och trycka på den där svarta grejsimojsen, tills dess att den brast och gav vika.

En annan grej är att jag minns hur gosigt det var när man låg och mös i sängen med mamma eller pappa. De låg som ett S runt en, och man trampade med sina fötter mot deras mjuka och varma ben. Det minns jag så väl.

Och nu gör Iggy precis samma sak. När han ligger hos mig så är jag på sidan, och har honom liggandes i utrymmet som formas mellan ben och bål (är ni med?). Och då ligger han och myser, och trampar och trampar med sina små fötter mot ovansidan av mina lår. Så sjukt mysigt.

Vissa saker verkar gå igen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Åh, sådär gjorde jag också. Älskade att skeda med mamma som liten och det gjorde jag upp i ganska hög ålder. Det gav verkligen en känsla av total trygghet.

    Gjorde även som Stephania och satte fingret mot den ännu varma stearinen så det skapades en hinna på fingret. Eller gröpte ur och formade en liten stearinboll.. haha ..

    Något annat jag minns tydligt att man gjorde var att klättra på en vuxens ben medan man höll deras händer och sedan gjorde man liksom en volt ner. Och även när man badade att man höll i en vuxens händer och låg på rygg och så svepte de en från sida till sida. Åh, så förkrossad man var när man var för stor för allt sånt där, haha ..

    Julia 2015-01-12 21:55:24 http://None
    Svara
  • Jag har märkt att Isabella (8 månader) gör precis som jag gjorde en sak när hon är riktigt riktigt trött, hon drar i öronen på sig själv, eller på andra (mig) Detta gjorde jag också, och kan fortfarande göra om jag är riktigt trött och inte vet vad jag gör. När jag var liten kallade jag detta ”gojgoj” och sa det samtidigt som jag drog i öronen – skulle vara mycket märkligt om Isabella skulle bara säga gojgoj också, men man vet aldrig.

    Jag brukade, när ljuset precis var utblåst, sätta dit fingret och få en hinna sterin över fingret – vet inte varför men gjorde det alltid.

    Stephania 2015-01-12 21:33:05 http://None
    Svara
  • ja åh! Det där med vekarna gör jag än idag hehe 😉

    Karin 2015-01-12 20:07:21 http://kingemarson.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!