En sjuk liten groda

vanja wikström

Här hemma fortsätter sjukstugan. Grodan hade feber även i dag, och ett tag var han så slö att vi var på väg till akuten. Det var kämpigt att få i honom vatten och mat, och vi började bli oroliga på riktigt.

Det här är första gången vi ser Grodan sjuk, och det är vidrigt. Han har knappt någon röst kvar, och är bara så jäkla ynklig. Det känns nästan som att han är ett spädbarn igen, en minibebis.

 

vanja wikström iggy

Vi är vana vid en spänstig och sprattlande Piggly. Alltid på väg någonstans, och aldrig stilla i famnen en sekund.

Nu vill han vara i famnen precis hela tiden, och är slak som en vissen tulpan. Men! Han blev tack å lov bättre i eftermiddags efter en intensiv lur. Då fick han lite energi igen, agerade mer som sig själv och bjussade till och med på några söta smajls där de nya tänderna i överkäken skymtade fram.

Vi passade på att få i honom mat medan energin var uppe, och då blev han verkligen bättre. Febern hade sedan sjunkit till 38,7, så då jublade vi nästan av glädje att det i alla fall verkade gå åt rätt håll.

 

vanja wikström iggy

Man tycker så himla synd om honom bara. Han har aldrig varit sjuk förut, och förstår inte vad som händer. Det enda han vet är att han mår dåligt, och att han helt plötsligt inte har någon röst. Måste vara superläskigt, han vet ju inte att rösten kommer tillbaka.

Vi försöker ösa kärlek, närhet och mys över honom precis hela tiden, och hålla hans lilla humör uppe. Det verkar som att han (tyvärr) åkt på min grej, och den har varit rätt omtumlande för mig som ju är vuxen. Måste vara tokjobbigt för honom som är så liten. Han följer precis samma mönster som jag, och nu har han också börjar hosta (jag hostar ur mig lungorna dagarna i ända här).

Fy bubblan alltså, för att se sin unge sjuk. Hoppas verkligen att han är radikalt bättre i morgon.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Uscha lilla stackaren!! Man ser verkligen att han mår dåligt 🙁 Har ni kollat så han inte fått halsfluss om han inte vill svälja och har så mkt feber?

    Tipsar om samma saker som andra, alvedon stolpiller verkar snabbt och så nåt gott att dricka, sempers pärondryck är sockerfri men extra god och kanske lite piggelin med, om han får upp sitt blodsocker lite och så alvedon så kanske han orkar äta lite mat sen.

    KRYA PÅ ER NU!

    Li 2015-01-10 20:24:34 http://None
    Svara
  • Ipren eller Alvedon om han inte vill äta. Det är det första dom ger på barnkliniken/barnakuten om han inte orkar äta. Stort stort krya till Er båda och lite John Blund pulver till Nicklas! Kramar!

    Malin G 2015-01-08 23:43:10 http://None
    Svara
  • Stackars stackars lilla groda! Jag följer din blogg från Italien. Min son föddes i mars 2014 och har samma leopardpyjamas som Piggly. De liknar varandra, och det gör ont i mitt hjärta att läsa om din lille stackare. Krya på er båda två! Stor kram från Venedig!

    Sofia 2015-01-08 23:27:44 http://None
    Svara
  • Ja usch vad det är kämpigt att se sina små sjuka.Har precis sett ett program på SVT om hjärtsjuka barn.Alltså vad jag har gråtit…
    Krya krya till er!
    Ett litet tips ! Ge piggelin till liten febrig kille! Det tipset fick vi för några år sedan.Brukar vara lätt att få dom att peta i sig.Vätska och lite sött! Man får se genom fingrarna med socker när det är sjukt tycker jag.

    Malin 2015-01-08 23:14:57 http://None
    Svara
  • Åååh stackars liten! Min dotter hade nyss feber för första gången så jag känner med dig! Jag ringde sjukvårdsupplysningen och inbillade mig den ena och den andra sjukdomen haha! När det gäller mig själv så drar jag mig verkligen för att kontakta sjukvården men för lilla F har jag redan ringt 4 gånger haha (hon är 6 månader) 😀

    Rebecka 2015-01-08 22:03:03 http://None
    Svara
  • Usch usch liten då. Sett era videos och han ser verkligen så liten ut. Krya på er *kram*

    Carolina 2015-01-08 21:38:27 http://lillahell.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!