Badrumsmysteriet

vanja wikström blogg

Under en ganska lång period har vi tyckt att vårt badrum luktat lurigt. Så för några veckor sen gjorde jag en rejäl städning och skurade alltihopa, men vi tyckte inte att det blev bättre.

I dag tog Niklas tag i problemet igen och gjorde en EXTREMT rejäl städinsats: badkarsfronten hängdes av, själva badkaret flyttades så att alla skrymslen och vrår kunde skrubbas, avloppet rensades – varenda millimeter av vårt badrum gicks över med skurborste och rengöringsmedel.

Men ändå. När han var klar (efter mycket slit) så var det ändå nåt som inte stämde. Den sunkiga doften var liksom inte borta.

 

vanja wikström blogg

Då körde vi uteslutningsmetoden – tog bort ALLT ur badrummet, och ställde bara tillbaka det som ansågs doftfritt. Då hittade vi det – en zinkburk som jag förvarar smink i luktade märkligt. Zinkburken åkte i sopen. Allt annat ställdes tillbaks, och vi hade ett doftfritt badrum. Eller…?

Nope – trots en slängd zinkburk och ett maniskt städat badrum, så luktade det fortfarande funky. Vi gick på det igen, slängde ut alla grejer en gång till och ställde dem i hallen. Och då händer det – medan Niklas är inne i badrummet och försöker utröna varifrån den lömska doften kommer, så ser jag i ögonvrån hur Grodan precis ska sätta tänderna i ett paket med vax som ligger bland alla badrumsgrejer i hallen.

Jag störtar fram och rycker paketet ur händerna på honom – och upptäcker en STOR BAJSKORV fastkletad på baksidan av paketet. Givetvis den sida som mitt barn var nanosekunder från att tugga loss på. Men som tur var hann jag rycka bajskorven ifrån honom innan det blev en kräkfest för alla inblandade.

Efter allt slit och skrubbande, så var det alltså en bebiskorv som var boven i doftdramat. Iggy ålar ju och vrider sig som en tok när man ska byta blöja på honom. Så ibland flyger korvarna omkring en medan man jonglerar med tvättservetter och bebislår.

Och en liten (eller ganska stor faktiskt) rackarns korv måste alltså osedd ha dansat bort från skötbordet och ner i en av mina öppna förvaringskorgar där jag har hårprodukter. Inte så konstigt att vi tyckt att badrummet inte levererat freshness på sistone.

The glamorous life of being päron.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Hi hi, tack för den sanningen! Jag som nästan trodde att jag var den enda som lyckas få bajs flygandes lite överallt vid blöjbyten! Nu känner jag mig lite mindre misslyckad =P

    Amanda 2014-12-30 17:21:08 http://None
    Svara
  • Haha, gud så jag skrattade!

    Jessica s 2014-12-29 22:30:26 http://None
    Svara
  • Haha, alltid roligt med bajshistorier! Eftersom jag jobbar med golvbrunnar (det har jag nämnt va? Sexigt värre!) var min första tanke att ni kanske hade en uttorkad golvbrunn någonstans i badrummet, för sådana kan lukta apa, men det var ju bara bajs! Vi har haft samma incident, syrran slängde en bajsblöja i min lilla soptunna där jag högst sällan slänger saker, och då bara tops och bomullsrondeller i ett av våra badrum. Det var innan vi fick barn och ens tänkte i bajsblöjebanor. Jag gick runt i flera dagar och sniffade, hällde vatten i golvbrunnen till badkaret som vi aldrig använder, skällde på Olof för att jag SAGT ÅT honom att om han ska bajsa får han fanimig göra det i källaren. Men det var som sagt bara en bajsblöja. Syrran lärde sig efter det hur uppskattat det är om man slänger bajsblöjor i soporna utomhus.

    Ett tag luktade det även funky varje gång man gick förbi vår byrå i hallen. I den brukar vi lägga hundens rullar med bajspåsar, och ibland om man har någon oanvänd bajspåse i fickan man vill bli av med, så kan den också åka ner i en låda. Efter ett par veckor hittade vi en bajspåse med bajs i nedtryckt i lådan. Man tackar.

    Skönt att fler har skötbordsmarodörer, Lily är helt vild på skötbordet, hon snurrar runt direkt, och hugger tag i bajsblöjan och kastar iväg den. Igår fick Olof en bajs på sig. Hähä.

    Helena / Bara en kaka till 2014-12-29 21:46:26 http://www.baraenkakatill.se
    Svara
  • Haha, skrattade högt och var tvungen o läsa upp inlägget för min man som också skrattade gott 😉 Hysteriskt roligt! Vi har också en ”skötbordsmarodör”, hon är aldrig stilla…

    Jennie Lindström 2014-12-29 21:18:46 http://None
    Svara
  • Hahaha!! Tack för att du bjöd på ett gott skratt! 🙂
    Ni fick i alla fall ett skinande rent badrum ”på köpet”! 😉

    Jenny 2014-12-29 20:50:46 http://None
    Svara
  • Hahaha….! Men gud så hemskt! Bara tanken på bebismun som tar en rejäl tugga bajs – rysningar gånger tusen! Än så länge har vi bara varit med om en bajsincident – Bajs ända (höhö) upp i nacken. Men ongen är bara åtta veckor, så vi har väl incidenter av Iggys kaliber att vänta!

    lin 2014-12-29 16:29:53 http://None
    Svara
  • HAHAHAHA!!!!
    Alltså guuuud, skrattade RAKT UT åt bajskorvs-historien!! Har ALDRIG läst nått roligare!!!!

    Jessica 2014-12-29 12:50:24 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!