Date night!

vanja wikström blogg

Så – i går fick vi ÄNTLIGEN till en mycket efterlängtad date night! Vi hade ju en lite skavig lördag (tack för era fina kommentarer!), och söndagen för min del blev faktiskt ÄNNU skavigare. Grodan var nämligen uppe å härjade HELA natten (sov i princip noll), och min härliga förkylning som ligger å lurar blev inte direkt bättre av ingen sömn.

Grodan håller på att få två tänder i överkäken, så jag antar att det var orsaken till vansinneshärjandet.

 

vanja wikström

Men! Niklas plockade med sig vårt lilla barn och stack ut ett par timmar. Och efter tre timmar för mig själv, liggandes i sängen i komplett mörker (gick inte att sova men fick i alla fall finfin vila) så var jag i alla på banan.

Så vi drog till Il Tempo (en GRYM Italienare, rekommenderas varmt!), beställde in en massa gotte och vände det skaviga till härligt.

 

vanja wikström blogg

Alltså… Bara foccacian man får innan maten på Il Tempo är magisk. Svårt att förstå hur de kan få in så jäkla mycket smak i en bit bröd. Ljuvligt.

 

vanja wikström

Nåt annat som var ljuvligt var att få dricka bubbel. Två glas hann jag pimpla i mig. Fantastiskt gott. Nu ser det ju ut som att jag sitter å tackar Gud, men riktigt så spirituellt var det inte.

 

vanja wikström

Men Niklas fångade mig precis när jag klappade händerna av förtjusning. För SÅ härligt var det att komma ut å unna sig lite. Bara vi två. Värt en spontanapplåd, faktiskt.

 

niklas malmqvist

Niklas var på gott humör han med. Han hade varit extra glad hela dagen, för att detta väntade i kväll. Och vi pratade om det, att vi saknat såna här kvällar mer än vi trott.

Innan Iggy var vi ute å käkade väldigt ofta. Det är vi ju nu med – men det är inte samma sak att äta frukost ute med man och bebis, som att äta middag ute med BARA man. Noll bebis.

 

il tempo

Att få sitta och avnjuta en fantastisk middag bara vi två – UTAN att konstant vara beredd att hoppa upp och pluppa i en napp/vagga/trösta, det var så JÄKLA SKÖNT. Faktiskt. Vi slappnade av till 100%.

 

il tempo

Hemma blir det också så att vi ofta äter framför teven. Så att vara ute på en härlig restaurang, njuta av underbar mat helt ostört och sitta och prata över ett glas bubbel (okej två). Det var fantastiskt.

 

vanja wikström

Vi har nog trott att vi varit bättre på det här med date nights än vi faktiskt har varit. Vi är ju som sagt ute och äter frulle rätt ofta, och det känns ju lyxigt och härligt. Men att få sitta bara vi på en restaurang kvällstid, det var en annan grej.

Från och med nu ska vi planera in åtminstone en sån här kväll varannan vecka.

 

tiramisu il tempo

En Tiramisu (en av mina absoluta favoriter) slank ner. Nom nom.

Efter middagen slank vi på bio och såg Interstellar. Rackarns bra, rekommenderas varmt den också. Att jag höll mig tokvaken under filmens hela tre (!) timmar säger ganska mycket. I vanliga fall somnar jag i soffan innan förtexterna är över om vi ska se på film hemma. I alla fall om Niklas får som han vill och släcker ner. Då går jag i dvala.

Så att jag höll mig alert i tre timmar, trots mysig fåtölj och biomörker, det säger en del om filmen tycker jag.

 

niklas malmqvist

Min fina skatt. Nyårslöfte – mer frekventa date nights.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Så sjukt härligt med ensamkvällar. Förra veckan var jag och sambon på en sådan, för första gången sedan Ingrid föddes (tre månader sedan). Såg också interstellar, och var himla imponerad att jag ett: höll mig vaken och två: inte dog av saknad. Den där nannyakuten ger mig förresten nytt hopp om barnvakt när vi ska flytta tillbaka till Göteborg och bort från far och -morföräldrar, himla fiffigt! Kul att ni hade en fin kväll 🙂

    Sabina 2014-12-23 09:46:05 http://None
    Svara
  • ”Asnice:iga” bilder, blir så mycket mer intressantare nu när man fått lära känna er via Youtube, allt blir mycket mer intressantare att läsa och det känns som man känner er på något konstigt sätt.
    Älskar ditt hår btw! Först när jag såg dig klippa av det så tänkte jag ”NEJ!” Men nu kan man inte föreställa sig dig i något annat, du är snygg i allt helt enkelt! 🙂
    Kram!

    Emelie 2014-12-22 16:38:20 http://None
    Svara
  • Hej!
    Så härligt med middag och bio på tu man hand! Kan du inte skriva ett inlägg om hur det funkar med nannyakuten? Vi har en 8 månaders bebis men ingen barnvakt i sikte och jag funderar på om detta skulle kunna funka för oss också. Dock är vår lille ganska kinkig vid nattning och särskilt när det är någon annan än vi som ska lägga honom.

    Anna 2014-12-22 15:47:29 http://None
    Svara
  • Blir så glad för er skull! 🙂 Skitsnygga är ni och det ser ut som att ni hade det superdupermysigt. Det förtjänar ni verkligen så flitiga som ni är med jobb och Iggy och allt bloggande och filmande åt oss.

    Sima 2014-12-22 14:31:01 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!