Skavigt

vanja wikström

Tycker jag ser lite matt ut på den här bilden, så den får äran att illustrera inlägget. För matt är precis vad jag är just nu.

Vaknade med huvudvärk, ont i halsen och allmänna olustkänslor. Inte på banan, liksom. Och Niklas hade Grodan i natt och sov som vanligt 0 i och med det (mer om det i ett annat inlägg). Vilket gjorde att även han inte direkt varit på banan i dag.

Grodan var däremot på banan, hans energi var det inget fel på alls. Dålig ekvation dock med pigga pigga bebin + två päron som var rejält utsjasade. Så ska jag vara ärlig har dagen varit rätt ohärlig.

Vi gjorde dessutom misstaget att ge oss ut på stan. En vidrig upplevelse. Folk ÖVERALLT som knuffade sig fram och röjde omkring i butikerna för att ratta rätt på de sista klapparna. Vi hade några paket kvar att hitta, men det var rena idiotin att gå på jakt efter dem i dag. Vi kan ju lika gärna göra det på måndag eller tisdag, har ju inga chefer som opponerar sig mot julklappsinköp mitt på dagen. En tröstande tanke.

Nej, i dag har mest känts som en enda lång väntan på att Grodan ska somna. Får man vara så hemsk och skriva så? Men det är precis så det har känts. Givetvis sovs det knappt alls då, förmiddagsluren var på en knapp halvtimme, och eftermiddagsluren hoppade han över. Då får man ju ingen paus som förälder, nåt som verkligen behövs dagar som dessa.

Nu är han dock i säng, och vi sitter i soffan och Andas Ut. Pustar. Hoppas på mer energi och mindre ohärlighet i morgon. För då har vi planerat in en vääääldigt efterlängtad date night.

Vi har försökt få till en sån i över en månads tid nu, men det har bara inte funkat på barnvaktsfronten. Så i fredags fick vi nog, ringde Nannyaktuen (yes det finns en sån #tacktacktack) och köpte biobiljetter.

Så om jag bara kan hålla mig frisk, så ska vi ta igen i morgon vad vi förlorade i dag. Håll tummarna.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Har följt dig sen gravid vecka för vecka då jag själv även var gravid Ca 1 månad ”före”. Så min lilla plutt är idag 11månader + och idag läser jag din blogg det sista jag gör varje kväll! Tack för igenkänning, ärlighet och härlighet o mängder 🙂 Så kul att följa er när man själv är i en liknande situation och så syftar jag på nyblivet päron! Väldigt givande!

    Det där du skrev om att man liksom längtar tills dom somnar, känner jag igen mycket väl! Men jag tycker det vägs upp av att man ibland kan sitta och bara titta på dom och nästan älska ihjäl sig!

    God jul!

    Nathalie 2014-12-23 15:47:30 http://None
    Svara
  • Skulle vara intressant att läsa om hur er son brukar sova på dagarna och hur ni får honom att somna då. Och är det inte olustigt att lämna sitt barn ned en helt främmande person. Speciellt när det inkluderar kvällsnattning. Skulle nog aldrig våga. Skulle bara oroa mig att han skulle vara jätteledsen hela tiden. Och inte alls kunna njuta av dejtandet. Tyvärr.

    Lena 2014-12-21 23:14:54 http://None
    Svara
  • Åh snälla fina du, så får en känna och det gör alla då och då, törs jag lova! Nästa gång kanske ni kan bytas av på dagen, så att du/Niklas får gå undan och vila varsin stund trots att Grodan hoppar sömnen?

    Jag åkte på lilla Zs virus och har feber och vi åker till ”sambons ö” imorgon.. Taaaajming!

    Hoppas på bättring både hos er och mig!
    Stor kram <3

    Ps du ser förträfflig ut på bilden, as usual ds

    Karin & Z 2014-12-20 23:01:18 http://None
    Svara
  • Förstår hur du känner. Jag hade en ganska jobbig dag igår, men känslostormar allan ballan :/
    Fick lov att filma för att minnas, för det var något utöver de vanliga …

    Carolina 2014-12-20 21:31:10 http://lillahell.blogg.se
    Svara
  • Åh!
    Jag vet precis vad du menar. Vissa dagar känns det som man har skavsår bakom ögonlocken.
    Vi har absolut inte en enda barnvakt, och jag har funderat på Nannyakuten många gånger. Vet ingen som testat det än, så jag skulle bli jättejätteglad om du mailade eller skrev ett inlägg om din upplevelse av dem 🙂
    Hoppas ni hade en supermysig kväll!

    Kram!

    Isabelle 2014-12-20 21:29:40 http://None
    Svara
  • Jag vet precis vad du menar och det är helt ok att känna sådär, att det är skönt när knodden äntligen har somnat för natten. Man ger ju så mycket av sig själv på dagarna, och mår man då inte riktigt bra så tar det ännu mer på krafterna. Vi föräldrar är inte mer än människor och vi lär oss varje dag, hittar nya sätt att axla föräldrar rollen 🙂 Jag har en son på snart 3 år, det är oftast full rulle och när han somnat vid 19 för natten så känns det ganska skönt. Ibland kan jag sakna honom när han somnat och ibland bara njuter jag av lugnet. Det är ju det där lugnet och egentiden som sedan gör oss till sådana fenomenala föräldrar 🙂 Hoppas att er morgon dag blir mycket mycket bättre <3

    Nathalie 2014-12-20 21:17:07 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!