Skämskudde

vanja wikström after eight

Eller skäms-After-Eight-påsar. Eller nåt. Hursomhelst så skäms jag litegrann. Jag shoppade ju loss i söndags och fick med mig två tjusiga tröjor hem. Från American Apparel. Något som flera reagerade på; hur kan jag liksom handla där – de som är så sunkiga?

Och I KNOW. American Apparel ÄR ett sunkigt företag. Deras reklamkampanjer är avskyvärda, de visar sina unisexplagg på ett skrattretande icke-unisexaktigt sätt, och enligt insatta är även den faktiska företagskulturen sexistisk och allmänt sunkig. Detta VET jag, och ändå fick de mina pengar.

Har egentligen inte så mycket att säga till mitt försvar, annat än att det är svårt att alltid göra rätt. Man försöker, men lyckas inte jämt. Och det känns ju extremt löjligt att man blundar för sina värderingar på grund av en fin tröja, men så blir det ibland. Tyvärr.

Lyckligtvis har jag inga planer på att bli partiledare, så jag löper ingen risk att bli avsatt. Eventuellt slutar någon att läsa el bloggo för att de tycker jag är puckad, och det är fine. För det ÄR jag. Ibland.

Men oftast väljer jag rätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Jag är inte insatt i American Appeal hetsen kring normer och värderingar. Jag har bara hört väldigt många negativa kommentarer. Alltså ingen bör döma en för vad eller varför eller vart man handlar. Jag förstår att man kanske inte vill göda ett företag vars marknadsföring och värderingar är kassa här och där men samtidigt så förespråkar inte det dig, endast dem. Du köper en tröja, inte deras affärsidé. Folk behöver loosenup. Du förblir asball!

    Joy Malou Schubert 2015-01-02 20:38:59 http://nicolinda.blogg.se/
    Svara
  • Instämmer med alla andra! Herregud ingen är perfekt, och man kan inte heller förväntas leva exemplariskt hela tiden bara för att man driver en blogg. Vi gillar ju dig för att du är mänsklig, härlig och på riktigt. Jag reagerade mest på att du bloggade om det, tänkte att du kanske inte visste då för jag hade nog mörkat, haha 😉 Kram!

    anna 2014-12-15 22:25:33 http://None
    Svara
  • Äsch, HM t ex är väl rätt dumma när det gäller vissa saker också, har aldrig hört någon avstå från att handla där. Men förstår givetvis grejen, att man inte borde stödja företag som håller på med saker man ogillar. Men svårt att vara perfekt på alla plan kan jag känna. Man är ju bara människa.

    Julia 2014-12-12 17:56:07 http://None
    Svara
  • Äh, har man hittat nåt man vill ha så kan man inte alltid tänka så heller. Själv har man nog handlat av dumma företag hur många gånger som helst, och lär väl göra det igen och igen. Men DU! After Eight! Där sa du nåt! GUD vad gott det är! Jag brukar inte heller köpa hem det, men om någon plockar fram en ask så tar jag ju till jag (eller någon annan) skäms. Gott som attan är det! Kram på dig!

    Helena / Bara en kaka till 2014-12-12 10:48:31 http://www.baraenkakatill.se
    Svara
  • Jag gillar att du bara ”hej här är jag och jag är mänsklig” 🙂 underbart!

    Carolina 2014-12-12 10:31:07 http://lillahell.blogg.se
    Svara
  • Om man skulle gå efter det konceptet gällande alla affärer så är det nog få som får något sålt. Man måste ju ha kläder på kroppen och jag har handlat en gång på american apparel, joinar din klubb jag också för jag är inte heller perfekt. <3
    Kram till dig härligaste Vanja! Älskar era vidoes 🙂

    Amanda 2014-12-12 00:41:45 http://None
    Svara
  • Ah, nån skämskudde behövs väl inte. Kära nån, ingen är perfekt. Kram på dig!

    Karin F 2014-12-11 22:44:32 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!