Första advent!

DSC05121

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig första advent! Vi har fått upp en julstjärna i fönstret (vuxenpoäng), och dessutom varit på adventsmys hos Niklas mamma.

 

hyacint advent

För första gången på många år ser jag fram emot att riktigt götta ner mig i julmys. I och med Iggys ankomst så har julen blivit viktig igen. Allt det traditionella och hela firar-prylen känns rolig att få visa för grodan.

Jag är ingen julfantast, så det har varit ett gäng år nu när julen såklart varit ett härligt tillfälle att hänga med familj å äta god mat, men jag har inte direkt byggt upp nån krubba här hemma. Om vi säger så.

Men nu är julpeppet här! Kanske inte på att gå all in med krubba å halmbock, men julstjärna å julmusik ska grodan få. Och givetvis gran, tomte och nåt paket att riva runt med.

Man minns ju hur magisk julen var när man var liten, och även om Piggly kanske inte kommer minnas just denna jul, så är det ändå hans första nånsin. Och den ska innehålla allt juligt som är härligt!

 

glögg

Årets första glögg!

 

första advent

Niklas mamma hade ordnat så fint.

 

DSC05136

Och lagat så sjukt god mat. Det var fylld kyckling med en massa julsmaker som apelsin, mandlar och russin.

 

DSC05131

Hasselbackspotatis…

 

DSC05134

Och den godaste rödkålssalladen jag någonsin ätit. Rödkål, äpplen och kalkonbacon i en ljuvlig mix. Iggys farmor är lite av en gourmetkock (Niklas har att brås på alltså), så man blir alltid bortskämd med väldigt fin mat hos henne.

Det enda dumma var att vi körde en tidig middag för att det skulle bli lättare med kidsens sovtider (Iggys kusin Ruben var också med och adventsmyste). Men det var inte så smart visade det sig, för då blev det samma middagstid för både päron och småfolk (17.00). Vilket innebar att det blev mer fokus på bebisätande och majskrokar, än vuxet matnjutande. Håhåjaja, man lär sig. Nästa middag kör vi sent, och lägger ungarna innan tror jag.

 

olivia malmqvist

Kusin Ruben, och Iggys faster Oliven.

Sjukt mysig dag och kväll var det i alla fall, hoppas ni också haft en riktigt härlig första advent!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Åh vad gott det verkade. Skulle inte du kunna luska fram receptet till kycklingen och salladen möjligtvis? Behöver verkligen julmatstips då jag inte klarar av traditionell julmat riktigt…

    anna 2014-12-02 00:14:04 http://None
    Svara
  • Helvete vad fint med takbjälkar! Och sjukt fint fixat. Skulle döda för att smaka på den där kycklingen. Blir alltid lika paff över hur bra russin och kyckling gifter sig i smakerna. Borde kanske skippa skinkan i jul och köra på kyckling.

    Sima 2014-12-01 10:10:10 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!