Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Luktar jag svett i dag?

soap walla

Jag är ju lite av en ekonörd som ni vet, och en riktig rackarns bov på kemikaliefronten är deodoranter. Detta VET jag, men trots att jag har koll på hur dåligt det är för kroppen med ”konsum-deo”, så kör jag på med såna i alla fall.

Varför det då? Kan man ju undra. Jo – för att ALLA ekodeos jag testat hittills varit värdelösa. Faktiskt. Man tar på sig den, och efter en timme luktar man svett. Och då är jag ingen supersvettig person, det är ekodeosarna som är usla.

 

soap walla

Men. Så för några dagar sen när jag smög runt på Inspirationstagram (nu döper jag om det) så hittade jag denna lilla burk. Som tydligen ska vara magisk.

 

soap walla

Enligt experter så ska detta vara ekodeons heliga graal. Den ska nämligen FUNKA. Och eftersom den fanns att köpa i en butik precis om hörnet från vårt hem (plus att burken var snygg) så sprang jag så fort jag bara kunde och köpte den.

Märket heter Soap Walla, och krämen (jupp, det är en deodorant-KRÄM) har fram tills alldeles nyligen kokats hemma hos skaparen i ett kök i Brooklyn. Nu har de styrt upp en liten fabrik, eftersom denna magiska burk blivit så eftertraktad.

Den innehåller lavendel, mint, tea tree oil, lera och lite annat ekokrafs. Ingen läskig aluminium, parabener eller annat lurt. Testas såklart inte på djur.

 

soap walla

Det är en kräm, som smälter av kroppsvärmen. Man scoopar upp en klick med fingret och stryker ut i armhålan. Sen ska man vara fresh as a daisy hela dagen.

 

soap walla

Måste erkänna att jag är skeptisk, då mina tidigare ekodeoerfarenheter inte direkt imponerat. Och man vet aldrig om det bara är en trendpryl. Ni vet ”ja men jaaaaag använder en magisk deokräm, skapad av apsnygga hipsters i Brooklyn, burken gör sig suuuuperbra på min badrumshylla i marmor”. Ibland blir ju grejer hypade mest för att de är balla, liksom.

Så – nu är det upp till bevis Soap Walla. Om någon av er blogoliner springer in i mig i dag och känner att jag luktar svett – då kan vi väl gemensamt skicka tistlar till Brooklyn? Luktar jag gott skickar vi rosor.

Återkommer med rapport snarast!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Jag har exakt samma problem och har länge varit på jakt efter bra substitut till mataffärs-deos så denna skall jag absolut också testa! Ett annat deo tips är denna http://www.sanex.co.uk/products och då serien ”zero %” tyvärr har jag inte hittat den på svenska marknaden utan fick den faktiskt som ett prov när jag bodde i Frankrike och fungerade verkligen super, höll lukt borta som vilken annan deo som helst. I Frankrike säljs den i vanliga mataffärer och likaså i England vad jag förstår. Kan säkert finnas i andra länder också så litet tips att köpa på sig en eller två (läs bunkra en massa) om man tar en tripp utanför Sveriges gränser 🙂

  Michaela 2014-11-11 21:04:00 http://None
  Svara
 • Åh vart är kaninen ifrån?? 🙂 supersöt! Lyckas bara hitta såna som blinkar i olika färger..

  Linda 2014-11-11 17:15:23 http://None
  Svara
 • Föresten. Går det att ordna så att man får ett mail när du eller någon annan har svarat på ens kommentar? Du brukar ju vara flitig med att svara och de vill man givetvis inte missa men det händer att man gör det då man inte alltid tänker på att kolla tillbaka på de inlägg man kommenterat 🙂

  Julia 2014-11-11 15:38:01 http://None
  Svara
 • Slutade köpa deo med alluminum för ett halvår sedan eller något sådant. Har enbart testat två st och inte gått på att de måste vara ekologiska utan främst att de inte ska innehålla alliminium. Testade först Vichy’s alliminiumfria. Luktade gott och funkade helt ok, inte som konsum deo dock så därför blev jag lite skeptisk. Är den verkligen bra? hmm.. beslöt mig för att testa en annan som jag läste gott om – eco cosmetics fresh med granatäpple och gojibär. Fungerade toppen till en början men sedan började jag svetta kopiösa mängder. Brukar svettas en del på natten men det här var verkligen extremt. Luktade svett inom någon timme och det kändes mest bara blä. Provade Vichy’n igen och pang var svetten borta och jag luktade gott igen. Så nu kör jag på den och det fungerar prima. Håller inte borta doften som en konsum deo men luktar absolut inte svett heller. Kanske att man får ta en extra gång om man ska iväg på kvällen eller så. Något jag märker dock är att deosarna (?) fungerar lite sämre efter ett tag. Har för mig att jag läste någon stans att det var fler som hade det problemet och att lösningen var att typ ha några olika deos och byta mellan? Hmm inte vet jag. Men jag håller mig till Vichy. Spännande dock att se vad du tycker om deon ovan. Är den superduper bra kanske man vågar sig på att prova den 🙂

  Julia 2014-11-11 15:35:42 http://None
  Svara
 • Jag måste säga att det är super inspirerande att vara mer medveten efter såna här inlägg 🙂

  Carolina 2014-11-11 10:30:06 http://lillahell.blogg.se
  Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!