Vadäter Piggly?

DSC03185

Fick en fråga om vad Piggly äter nu (han är precis 9 månader gammal), så här kommer en liten redogörelse. Skriv gärna vad era små grodor snaskar i sig på en dag, ni som har bebis i ungefär samma ålder. Alltid spännande att höra! Okej, nu kör vi:

Vi inleder dagen med en stor kopp kaffe till Iggly. Så att han vaknar till lite. Neeejdåååå, såklart inte. Men ersättningspulvret förvaras i en kaffeburk däremot. Vi börjar om:

Vi lägger Iggelini kl 19, sen sover han till 05. Då får han en flaska med ersättning. Han somnar om igen till runt 07.

 

DSC03186

Till frukost (brukar vara runt kl 08) får han en portion gröt. Blandade tidigare i katrinplommonpuré i gröten (för magens skull), men hittade nu gröt där det redan var iblandat. Och det verkar funka kalas, ingen hård stackars mage har dykt upp efter att vi började med den och slutade med purén i alla fall.

 

DSC03189

Som mellis får han en Ellas-påse. De är smidiga att alltid ha med sig i skötväskan, de är goda (Piggly älskar dem – jag med, har ju såklart smakat) och de innehåller bara frukt å grönt. Inget skräp. Och så är de eko. Jippie jippe!

Mellan frullen och lunchen brukar han få en av de matigare varianterna. De innehåller till exempel brunt ris och/eller mera grönsaker. Finns i typ en miljard smakvarianter.

 

DSC03173

Till lunch käkar han en burk med bebismat. Vi varvar mellan Hipp och Sempers eko-krubb.

Längst till vänster är katrinplommonpurén som vi blandade i ALL mat de första två veckorna (för att inte Igglys mage skulle stanna upp när han gick över från ersättning till riktig mat).

Efter två veckor fortsatte vi att blanda den enbart i gröten, och nu kör vi ju på gröt med inbyggd katrinplommonpuré, så nu använder vi den inte så mycket. Men säkert bra att ha ett par såna burkar i skåpet, om det skulle bli hård mage-dagar av någon anledning. Då kan man ju…ehhh….LÖSA problemet ganska snabbt.

 

ellas kitchen

Till eftermiddagsmellis (om han vill ha, vissa dagar räcker ett mellis per dag, andra dagar vill han ha två) blir det en till Ellas-påse. Då brukar det bli en av de rena fruktvarianterna. De är precis som smoothies. Finns också i typ en miljard smakvarianter. Kalassmarriga!

 

DSC03173

Middag käkas vid 17, då är det en burk till som gäller. Har inte märkt av att han har någon favoritsmak, allt går ner liksom.

 

DSC03186

Det äts kvällsgröt runt 18.30. Och sen hopp i säng kl 19.

Voilà – det är Pigglys dag i mat! Hur ser era kids menyer ut månntro?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Hehe, han äter ganska likt som min pojke då 🙂 Vi lägger Axel också vid kl 19.00 så sover han fram till ca 5.00 och då får han en flaska Nan. Sen somnar han om och sover till ca kl 7.00, och kl 8.00 är det frukost, då får han gröt och D-droppar. Kl 11 får han sedan en flaska Nan och sen sover han i två timmar. När han vaknar får han en ”Ella smoothie”, kl 17 är det middag och då får han antingen ett glas från Semper eller mat som hans mamma (jag) har lagat, sen är det välling ca kl 18.30 🙂 Axel blir sex månader på lördag 🙂

  Martina 2014-11-06 10:25:09 http://None
  Svara
 • Ser mer eller mindre likadant ut för min 8 månaders 🙂 Dock för min lilla V så får han hemgjord järnrik gröt och hemgjort mellanmål. Hemlagad lunch samt middag gillar han inte riktigt ännu. Burkar går ner utan prob och enstaka gånger går det bra med hemlagad 🙂 Men jag fortsätter att försöka! Det är ju sååå smidigt om alla kunde äta samma mat tänker jag! Plus att det roligt att göra 🙂
  Gröt vid 6-7, mellanmål vid 10, lunch runt 12isch och middag vid 15:30. Gröt igen vid 18 och en liten kvällsflaska vid nattningen kl 19 🙂 ibland slinker det in ett till mellanmål på eftermiddagen, det beror på V 🙂

  AlexSandra Iggström 2014-11-02 16:21:47 http://None
  Svara
 • Nu slinker jag in med en udda liten kommentar, men gud vad fin er marmorbricka är!
  Visst köpte ni den på loppis? 🙂

  Cissi 2014-11-02 13:30:02 http://None
  Svara
 • Vår tjej som är född samma dag som Iggy äter ersättning 05, gröt (Sempers) 08, fruktpuré+rån 9.30, matburk 12.00, liten smörgås med leverpastej+fruktpuré 14.30, matburk 17, välling 19.

  Cecilia 2014-11-01 23:59:06 http://None
  Svara
 • Åh, den gröten skulle passa min son jättebra!! Jag bor lite halvt i ditt område 🙂 Eller ja, andra sidan bron 🙂 Så tänkte höra vart ni har köpt gröten?

  Klara 2014-11-01 18:06:15 http://None
  Svara
 • Kul att läsa för en som har en 3månaders 🙂
  Fråga till Piggly-päronen och alla andra- ger ni era barn endast burkmat+Ellas?? Räknade ut att maten för lilla pyret då går för över 1000kr i månaden?! Jösses! Är detta även vår ekonomiska framtid eller är det för att ni inte gillar att laga mat etc? 🙂

  Mia 2014-11-01 13:40:33 http://None
  Svara
 • Och om någon behöver inspiration, här är en lista på vad vår son tycker om att pilla i sig.
  Blodpudding, leverpastej, bröd, omelett, pannkaka, kokta morötter och andra rotfrukter, majs, ärtor, korv, köttbullar, broccoli, fiskpinnar, potatiskroketter, rösti, dumplings, falafel, sojabiffar, ärtbiffar, ravioli, makaroner, gurka, apelsin, frysta hallon, kyckling, blomkål, banan, päron, äppelskivor.

  Ärtor är det bästa tidsfördrivkäket när bebisen är hungrig och man måste tillaga något som tar tid. Att plocka upp dem en och en tar lååång tid.

  Ulrika 2014-11-01 12:36:11 http://None
  Svara
 • Vår son, 9 månader, vägrar att bli matad med sked utan vill bara äta själv. Kanske ett tips till dig ovan som haft svårt att få din bebis att äta?
  Han käkar en vällingflaska i sängen, sen frukost nån timme senare, oftast brödbitar och leverpastejsbitar. Ibland ett kokt ägg eller avokado. Under förmiddagen brukar det bli en halv flaska ersättning. Till lunch blir det kanske köttbullar, ärtor, kokta morötter. På eftermiddagen en banan och ett smörgåsrån/riskaka/majskrokar. Till middag kyckling, majs, bönor, broccoli eller annat plockbart. Slutligen en flaska välling innan sänggående.

  Vi försöker öva på sked för att kunna utöka matarsenalen lite, men det går trögt. Det går ju sååå mycket fortare att bara greppa det man vill ha direkt! Plockmat är kul men lite bökigt på restaurang eller hos vänner.

  Ulrika 2014-11-01 12:25:55 http://None
  Svara
 • Min lilla Molly är snart 9 månader och hon har varit såååå fisig med maten…! Hon älskar verkligen tutten men nu har hon börjat acceptera lite annat också, fra,förallt söta grejer som frukt, sötpotatis etc.

  Såhär ser våra dagar ut:

  Natten: ammas en eller två gånger
  06:00 vaknar
  07:30 frukost: lite mer än en halv portion gröt, katrinplommonpuré, lite banan
  09:30 tupplur 1 timme, ammas till sömns
  12:30 lunch: hemgjort potatismos/sötpotatis/etc kanske motsvarande en halv stor burk, katrinplommonpuré, ett smörgåskex med smör
  14:00 tupplur 1 timme, ammas till sömns
  16:00 mellis: halv påse Ellas
  18:00 middag: havregrynsgröt på 1/2 dl gryn, mosad banan och lite smör (äter nästan upp allt), katrinplommonpuré
  19:00 sover för natten, ammas till sömns

  Vaknar en till gånger under natten

  Erica 2014-11-01 10:07:40 http://None
  Svara
 • Hej! Visste du att Hipp är ett tyskt märke? Jag hade ingen aning. Har köpt Hipp för det verkar va bra ekologisk mat samtidigt som man gynnar svenska företag, men icke! Säkert jättebra mat ändå såklart men jag blev snopen! Bara en parentes…
  Ha det bra!

  Frida 2014-11-01 02:04:03 http://None
  Svara
 • Kul och intressant läsning. Vår dotter är strax över 9 mån och så här gör vi (För det mesta)

  07.30 Gröt
  09.30 turkisk yoghurt med hemlagad äppelmos och kanel (om vi är hemma, annars Ellas )
  11.30 Burkmat och någon fruktpure
  14-14.30 Banan/Ellas
  17.00 burkmat
  19.00 Välling
  Sover oftast 19.30-07.00.

  Mia 2014-11-01 01:09:50 http://None
  Svara
 • Vad kul att läsa hur andra gör! Vår Vidar är 8,5 mån. Här kör vi på ”rutiner är motsatsen till stress” med fasta tider. Ja, vi försöker ha det i alla fall… 😉

  Kl 6 (ca) amning
  Kl 8 gröt och katrinplommon
  Kl 10 amning och sova middag
  Kl 13 en burk köpemat och fruktpuré till efterrätt
  Kl 15 amning och sova en stund
  Kl 17 fruktpuré och amning (ska börja byta ut mot köpemat)
  Kl 19 gröt
  Kl 20 soooova
  Under natten blir det 1-2 amningar.

  Karin 2014-11-01 00:41:26 http://karinbackman.se
  Svara
 • Min son som är 9,5 mån äter i stort sett likadant som Iggy. Ett tips på ett bra mellanmål när man är hemma är att blanda banan och avokado. Det gillas av min son och är ju nyttigt också!

  Julia 2014-11-01 00:36:58 http://None
  Svara
 • oj det där låter ju som en dröm!
  Min 10 månaders pojk verkligen verkligen avskyr nästan all mat, så till den grad att han nästan kräks när han smakar 🙁
  Han äter välling på morgonen, ammas en gång under förmiddagen, vi testar mat till lunch men den blir i stort sett alltid ratad, ammad på eftermiddagen, sen gröt till middag med fruktpuree och sen välling innan sovdags. Ibland testar jag mat en gång till som middag men han äter som max 3-4 tsk och då är det nästan ett mirakel…! Oftast vägrar han helt.
  Sen ammas han på natten 1-3 ggr (slutade nattamma men började igen när vi var på långresa 4 veckor).
  Han växer som han ska och följer sin kurva och mår bra!
  Men har testat ALL mat, hemmalagad eller burkmat men han hatar allt lika mycket.

  Nån som har erfarenhet, tips?

  Bvc säger att bara fortsätta försöka…men ska snacka med dom igen nästa gång, kanske så måste man bara sluta amma så han blir tvungen att börja äta? men jag vill gärna fortsätta amma nån gång per dag ett tag till!
  Nattamningen ska vi ta bort nu igen snart, måste bara repa oss med all jetlag och få mer kraft först.

  Så, så kan det också vara 🙂

  Linda 2014-10-31 23:34:07 http://None
  Svara
 • Det är så roligt! – För 1 år sedan kunde jag aldrig tro att jag skulle lusläsa ett sådant här inlägg – om vad bebisar äter, ändå slukar jag både din text och alla kommentarer dina läsare skrivit! Men nu, med en egen liten, så är ju detta mitt liv och ja det är banne mig väldigt intressant 🙂 Min lilla tjej är 6,5 månad och tyvärr var jag tvungen att sluta amma när hon var runt 5 mån, det har funkat superbra hela tiden, men hon gick inte upp i vikt. Och till slut blev det ohållbart – hon var hungrig så vi bytte mot ersättning och mat. Så såhär ser vår matdag ut:
  Vaknar vid 6 – upp och mys o lek i soffan – en flaska ersättning kl 7 – sedan sova 1-2 timmar i soffan – vaknar om man flyttar bort henne.
  kl 9-10 är det dags för frukost – Gröt med någon fruktpure till + alla dagens droppar
  kl 12-13 Lunch – hemmalagad, denna vecka kokt torsk, palsternacka och dillsås
  kl 15-16 Mellis – fruktskrap (är vi ute och far så har jag ellas i ett snackpack, som jag allatid har med mig.( I detta snackpack finns en port, ersättningsportion, en ellas, en fruktstång, en napp och en sked. Kallas även överlevnadskit 😛 )
  kl 18 Gröt
  Kvällsmys – precis innan sänggång så en flaska ersättning
  Sover mellan 19-20 (sover nästan alltid hela natten, annars mat en gång – berorende på hur dagen varit)

  Stephania 2014-10-31 22:30:48 http://None
  Svara
 • Emma är 8,5 månad och äter:
  Somnar oftast senast 19

  05 en flaska ersättning för att hon ska somna om och sova till 7, lyckan när det lyckas!

  7-8 1 port gröt med lite kanel/mosad banan/äpple. Försöker variera smaken på gröten annars ledsnar hon

  11 lunch, burk eller hemlagat. Vi varvar lite. Fisk är knepigt, den enda fisken som hon verkligen gillar är om jag
  gör lax i foliepaket och mosar med lite grädde, resten är svårt… I övrigt äter hon det mesta, men nu äter hon som bäst om hon själv får bitar att försöka få in i munnen medans jag matar henne. Brukar antingen ge lite brödbitar, bananbitar eller så lägger jag upp några skedar av själva maten på en tallrik.

  1330 mellis. Ellas/Hipp smoothie/turkisg yoghurt med bär / plättar med banan/bärmos. Försöker att inte ge ellas/Hipp när vi är hemma, de är fantastiska men så dyra! Så hemma blir det hemmagjort mellis, återigen gärna saker hon kan träna på att äta själv. Stekte upp en laddning plättar och frös in.

  16 middag burk eller hemlagat.

  1830 välling i samband med nattning

  Förresten så blev vi väldigt peppade av ert nattkrig och för några veckor sedan gjorde vi ett ryck och slutade nattäta. Det blev inget krig, utan gick smidigare än vad vi hade kunnat föreställa oss och nu sover hon så mycket bättre på nätterna. Hon var verkligen redo för att sluta amma på natten, och sover nästan hela natten i sin egna säng nu. Hurra!

  Karin F 2014-10-31 22:01:49 http://None
  Svara
 • Min dotter Nellie 9 månader (född 18/1) brukar vakna mellan 06-07 då får hon en flaska välling ganska direkt, sen blir de lite lek. Runt 08 käkar vi frukost, ganska olika vad hon äter men oftast leverpastejmacka och yoghurt. Sen brukar hon sova vid 09 och sover ca 1,5timme. Då hon vaknar är de lunch, jag gör egen mat då hon stenvägrar burkmat. Blir kött, eller fisk potatis och grönsaker. Sen är de massa lek å bus.
  Vid 14 käkar Nellie mellanmål, som oftast består av fruktpure och banan ibland mosar jag banan och blandar med yoghurt. Efter de är de daga för sovstund nr två.
  Mellan 16-17 får hon middag som också är något jag mosat ihop.
  Och ungefär klockan 19 får hon välling och somnar oftast efter de.

  Blev visst en hel dag och inte bara hur, vad och när hon äter

  Veronica 2014-10-31 21:55:37 http://nattstad.se/veronica92
  Svara
 • Våran lilla fröken är 7 månader och äter gröt till frukost runt 7-8. Om hon inte vaknar extremt tidigt för då vill hon oftast ha en slurk ersättning och somna om igen. Till lunch och middag blir det oftast en barnmatsburk i varierande sorter, ibland kör vi hemlagat.
  Hon gillar typ allt vi serverar 🙂 På kvällen är det gröt som gäller innan det är dags att sova. Klämmer in nått mellis under dagen också. Det varierar mellan färsk frukt och Ella’s påsar 🙂

  Liza 2014-10-31 21:36:51 http://starshes.webblogg.se
  Svara
 • Hej, så intressant att läsa vad alla ger och vad olika det är. Våran groda är snart 8 månader. Han sover till 7 och äter gröt vid 8. Då får han två portioner så då håller han sig till 12 då han äter en burk mat. Vid 3 är det dags för mellis och då brukar det bli en Ellas och en smörgås med osaltat smör. Han äter sen en burk mat igen vid 6 sen somnar han för natten vid 19 och vaknar sen igen vid 7.
  Tack för en toppen blogg föresten! Du verkar vara en sån underbar mamma.

  nathalie 2014-10-31 21:11:36 http://www.nathalieviola.blogg.se
  Svara
 • Hej Vanja! Vi har typ samma upplägg för vår Molly 8 månader som ni har. Hon ammas dock fortfarande litegrann. Molly vaknar typ runt 5:30-6:30 och då ammar jag henne. Sen somnar vi om och går upp vid 7:30-8. Hon får gröt 8:30 och ibland får hon ett mellanmål Ellas påse innan lunch, inte alltid. Det beror på lite från dag till dag. Lunch äter hon vid 11:30 och då får hon en burk & ibland lite fruktpuré. Sen får hon mellanmål vid 14:30 välling eller fruktpuré, ibland ammar jag. Till middag vid 17 får hon antingen rester från lunch eller en ny burk. Sen får hon gröt vid 18:30, pyjamas på 19. Vi läser saga & sjunger och varvar ner och sen säng senast 19:30. Hon äter inget på natten förrän tidig morgon.

  Jenny 2014-10-31 20:13:15 http://None
  Svara
 • Mejer, 7 månader idag, ammas på natten och en gång under morgonen runt 8-9. Lunch 10.30-11.30 någongång och då blir det riktig mat helst vill han ha hemlagat och gärna med vitlök i… Hipps mat vägrar han, jag som tänkt att det var ett bra alternativ till hemlagat då det är eko men nej det tycker inte han. Katrinpöommon eller annan bärefterrätt blir det också. Sen ammas han runt 14 och sedan blir det middag med riktig mat igen runt 17 och majsvälling innan det är läggdags runt 19-20.

  Anna 2014-10-31 18:46:53 http://None
  Svara
 • Våran Thea, snart 9 månader, älskar nästan alla mat! Fisk däremot får man trixa lite med för att den ska gå ned. Typ köra varannan fruktpure och varannan mat.
  Hennes matdagar brukar se ut såhär;

  En flaska välling vid 05-06 snåret, ibland sover vi vidare ibland går vi upp leker. Vid 08-08.30 äter hon gröt med katrinplommonpure i, har också problem med att bli hård i magen. Äter oftast en halv till en hel burk mat till lunch och fruktpure till efterrätt. Antingen från burk eller klämmis. Till mellanmål brukar det bli banan eller en smoothie med ris i. Middag kör vi samma som till lunch. Äter senare på kvällen gröt och får en flaska välling till natten.

  Vi har börjat att ge henne mer hemlagad mat men det tycker hon inte om! Det ska vara burkmat. Tokiga unge. 😉 Det enda som funkar just nu, som är hemlagat, är spagetti och köttfärssås och korvstroganoff. Allt annat ratar hon. Men vi fortsätter att testa! 🙂

  Ida 2014-10-31 18:04:24 http://credereteipsum.wordpress.com
  Svara
 • Wilmer, snaaart sju månader:
  Vaknar kring sju av att pappas väckarklocka ringer, då drar vi oss en liten stund och går sedan upp. Jag duschar, vi borstar tänderna och gör andra badrumsbestyr.
  Sen går vi ner och myser i soffan, då ska han ammas. Sen sover han en stund.
  Vaknar och efter en stund får han frukt, ibland är jag ambitiös och gör äppelmos men oftast så värmer och silar jag bara bär, eller skrapar på en banan. Han brukade äta gröt (kokade på hirs, havre och aprikoser) men det har han tydligen slutat med, han kniper ihop läpparna och tittar åt ett annat håll. Point taken liksom.

  Sen ammar vi med jämna mellanrum under dagen, ibland käkar han lunch om det finns rester från hans middag dagen innan.

  Sen när vi andra äter middag så får han också det, lite meckigt att mata honom samtidigt som man själv ska äta men det är värt det. Att äta tillsammans är viktigt tycker jag 🙂
  Lagar hans middag av ungefär samma ingredienser som jag har till vår. Använder ångkoken mycket för det är smidigt som tusan.

  Sen ammar vi igen.
  Så hans matdag är ju inte särskilt stor än så länge men det är på G i alla fall 🙂

  Mikaela 2014-10-31 17:03:54 http://None
  Svara
 • Kul att höra hur andra gör! Vår lilla dam som blir 8 månader nästa vecka är rätt så (hrm ok väldigt) kräsen med mat, men när hon väl gillar så äter hon mycket!
  Vi kör amning vid 05:30-06:00, ungefär varannan dag somnar hon igen efter det, och varannan är det upp och leka som gäller! Sen är det gröt vid 08-09 beroende på hur tidigt hon vaknat och om hon somnat om eller röjt omkring i två timmar. Sen kör vi lunch vid elva-tolv och då är det pasta med broccoli från Hipp som gäller. Inget annat! Ev päronpure eller plommon till efterrätt. Vid 14-15 är det flaska, och vi kör mest ersättning pga den ensidiga lunchen, men ibland blir det välling för att hon ska vänja sig vid smaken. Sen är det kvällstgröt vid 18, och nån gång däremellan blir det mellis med frukt, och det blir det vissa förmiddagar också – Ibland kör det ihop sig totalt med sovtider, att hon vaknar toktidigt eller somnar om och sover över frukost. Känns ju så svårt att veta om man gör rätt men hon är pigg och glad och rör på sig prick jämt så energi har hon ju!

  Malin 2014-10-31 16:21:53 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!