Loppissuget stillat

DSC01949

Eftersom det inte blev nån tv-tornstur, så åkte vi till FANTASTISKA Mauerpark istället. Det är flera av er blogoliner och Instafriends som tipsat om just detta ställe, och ni brukar ju komma med väldigt fiffiga tips, så det kändes som ett safe bet.

Och shitoberto – jag ÄLSKADE det! En gigantisk park fylld med en underbart brokig loppis, massor av street food, öltält och roliga mänskor att spana in.

 

DSC01956

Loppisen var typ en drömloppis. Berlin måste vara jordens främsta skattgömma för fleamarketfrälsta som jag. Shitoberto, jag ville köpa allt.

 

DSC01965

Ja tack.

 

DSC01968

Ja tack.

 

DSC01955

Ja tack.

 

DSC01970

Ja tack.

 

DSC01966

Vad köpte jag då? För självklart fick jag ju med mig en del skatter hem. Jo – naturligtvis åkte den här fräsiga ögonläkarhuvudbonaden med i resväskan. Den är från 50-talet, och patienten sätter den på huvudet, över ögat, för att testa synen på det öga som inte är täckt.

Tror den kommer klä Hasse väldigt bra, vår snygga skyltdocka som bor på klädskåpet i vårt sovrum.

 

DSC02000

Mini drog med mig till ett stånd som hade massa originalprints som hon stått och dreglat över tidigare i sommar, och ångrat att hon inte slog till på. Och ojojoj, där fanns det hur mycket som helst som ville följa med hem.

Men jag sansade mig (nya vuxna Vanja ni vet) och begränsande mitt printshoppande till ett objekt.

 

DSC02005

Den här raringen blev min! Det är en sida ur en bok från tidigt 1900-tal som beskriver kroppens förfall vid för stort intag av öl. Det börjar med en 15-årig pojk med frisk och sund mage, och slutar med en försupen 60-åring vars lever håller på att trilla isär. För rolig för att inte köpa.

 

DSC02011

Man fick också med beskrivningen av bilden (sidan som satt jämte printet i boken). Dessutom inramat med fin passepartout med snedskuren kant. 25 euro för 1, sen fick man mängdrabatt om man köpte fler.

Om det e nån som är sugen så har de en Etsy-shop som hittas här.

 

vanja wikström

Sen slank också de här solisarna med hem. De är ju lite crazy bananas, men de hade nåt tycker jag.

Har länge varit sugen på ett par runda oversized brillor från Miu Miu, men tyckt de varit för dyra. Och det här blev liksom budgetversionen.

Fnurlar dock på om jag inte ska försöka måla dem, just nu är de liksom i grå genomskinlig plast – med glitter i…! Ehhh. Och LITE crazy bananas är ju skoj, men ”Oj har du gått vilse från din möhippa”-bananas är mindre skoj. l I alla fall om man liksom försöker vara lite snygg.

Undrar därför – är det någon som vet vad för typ av färg man kan använda för att måla på plast, som håller? Vore ju fräsigt med typ mörkt gröna bågar, eller simpelt svarta.

 

miu-miu-black-acetate-round-sunglasses

De här är dyringvarianten. Gillar att man får som en slags Minnie Mouse-look i såna här brillor. Det känns…hett.

Hursom – TACK för tipset om Mauerpark! För en loppisråtta var det himmelriket på jorden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • […] och perfekta kulturupplevelser. Några favoriter: ska ni till Berlin får ni absolut inte missa loppisen och allsången i Mauerpark, ni MÅSTE besöka den här baren/restaurangen/lekplatsen, en fantastisk […]

    Svara
  • […] ni ihåg den här fantastiska grejsimojsen som jag fyndade på en loppis i Berlin? Loppisladyn sa till mig att det var nåt läkarna använde förr i tiden när de skulle kolla sina […]

    Vårt hem växer fram 2015-06-08 15:55:34 http://nyheter24.se/modette/vanja/2015/06/08/vart-hem-vaxer-fram/
    Svara
  • Åh vad härligt det verkar! Men den där grejen på ögat är faktiskt till doktorn, när hen ska kolla i örat på patienten…man hade den tillsammans med ljuskälla förritin, om man inte hade mikroskop och såna fräsiga grejer…

    Sara 2014-10-14 12:16:55 http://None
    Svara
  • Min spontana tanke var nagellack! Superfina bilder du tagit! Härligt att få ha följt med dig till Berlin! Xx

    Ellis 2014-10-14 02:09:30 http://None
    Svara
  • Men ååååhh vilken mysig resa ni verkar haft!
    Jag har många vänner som vart mycket i Berlin och haft det som återkommande resmål, men jag har aldrig riktigt fattat grejen eller känt suget dit, så mycket andra ställen man vill resa till…
    Men efter detta fantastiska resereportage (om jag får kalla inläggen så) så är jag SJUKT sugen på att åka dit!!
    Tack för kul resepepp!!

    Johanna 2014-10-14 01:49:47 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!