Berlintips?

berlin

Kära blogoliner! I morgon drar jag till Berlin – är det någon som sitter på några fräsiga tips om vad man ska äta/göra/se/shoppa i denna stad? Dela GÄRNA med er i så fall!

Jag åker tillsammans med min pappa och mina syskon (min pappa fick resan av oss i 70-årspresent), så om ni vill förse mig med förslag på hårda nattklubbar (verkar ju vara Berlins specialitet) så får de vänta till nästa resa. Men restauranger, balla platser att besöka, shopping, fik etc vore grymt om det är nån av er som känner till.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • jag tror att ni skulle tycka om att hänga i prenzlauer berg, en stadsdel! mycket små fik och mysiga butiker. Det finns en park där som heter mauerpark som har en marknad varje söndag!! Åk till schlesiches tor om ni vill besöka det lite mer typiskt berliniga kreuzberg. där finns de massa små butiker och barer och resaturanger.

    siri 2014-10-10 14:04:34 http://None
    Svara
  • Halloj! Om du hinner läsa det här i Berlin, skulle mitt tips vara att bara gå runt överallt. Berlin är enormt, utan ettriktigt centrum (även om en stadsdel heter Mitte). Gå gå gå till Kreuzberg, schöneberg, prenzlauer berg… Överallt. Njut äv de små skillnaderna som finns kvar mellan öst och väst, shoppa loss i de små konstiga butikerna längs vägen, ät turkisk döner kebap och drick en kall öl någonstans längs vägen ute i solen i ett hak. Det är Berlin för mig i alla fall i ett nötskal.
    Tack för en rolig blogg. Även utan barn är den väldigt underhållande och jag märker att jag tvingar mig själv vänta till morgontimmarna för att läsa den, för då finns det mer på en gång!

    Justine 2014-10-10 13:34:40 http://None
    Svara
  • Om du inte sett denna guide kan jag varmt rekommendera den, så himla bra!. Skriven av en svensk tjej bosatt i Berlin.
    http://sandrajuto.blogspot.it/2012/08/sandras-guide-to-berlin.html?m=1
    Har älskat alla tips jag provat, vilket är en del!

    Tror verkligen tipsen skulle falla dig i smaken! Mycket kaffe och god mat 🙂

    Kajsa 2014-10-10 12:26:57 http://None
    Svara
  • Fick ett restaurangtips innan vi åkte men vi hann tyvärr aldrig besöka den restaurangen. Det var en restaurang där alla i serveringspersonalen var blinda och gästerna fick äta i kolsvart mörker. Nocti Vagus hette den tror jag.

    Cecilia 2014-10-09 23:21:59 http://None
    Svara
  • Pizza på ”i due forni” är ett måste!! Det är verkligen sååå gott och ligger så mysigt! Har man tur är servicen ok, har man otur får man nöja sig med världsgo pizza 🙂

    Kristin 2014-10-09 22:24:55 http://None
    Svara
  • Restaurangen The bird är galet bra och mer än värt ett besök, http://www.thebirdinberlin.com/ , ett tips är att boka bord i förväg då det tydligen alltid är i stort sätt smockfullt (= gott tecken.) 🙂

    Angelica 2014-10-09 17:08:46 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!