Here we go again

DSC01389Var och tog bort en leverfläck förra veckan, så nu är jag bandagerad strax ovanför fiffi – igen. #kejsarsnittsthrowback

Har fått så många kommentarer om den där rackarns fläcken (som syns bland annat i det här klippet) att jag blivit alldeles nojig. Är ju lite av en SPF-nazist som ni vet och solar väldigt försiktigt, så jag har ju såklart kollat upp den här rackaren både en och två gånger faktiskt. Och fått höra att det inte är någon fara på taket med den.

Men efter det att YouTube-dokumentären gick på SVT i somras så fick jag ett creepy mail på Fejan från en karl som sett dokumentären (och fläcken!), som själv haft hudcancer och som skrev att jag MÅSTE TA BORT DEN och att den såg väldigt obehaglig ut (han svängde sig också med en massa medicinska termer vilket skrämde skiten ur mig), så bokade jag tid för operation. Så nu är den borta.

Så – återigen har jag ett gäng stygn och ett prydligt bandage ovanför fiffi. Läkaren tog bort en ganska stor bit, så det blev rätt många stygn. Och sen sa sköterskan att jag ABSOLUT INTE får böja ryggen på en månad (!), om jag vill ha ett fint ärr. Kan ju tala om att det är 100% omöjligt när man har en liten bebis som ofta befinner sig på golvnivå. Så här böjs det hejvilt, vilket gjort mig lite nojig över att jag ska få se ett slagfält på maggen när stygnen plockas bort.

Det är kanske höjden av ironi – jag har världens finaste och tunnaste lilla ärr efter mitt kejsarsnitt, men får ändå slagfältskagge på grund av en satans leverfläck (yes jag bryr mig). Såklart tusen gånger bättre än att gå å vara orolig över hudcancer, men ändå. Får väl skoja till det på beach 2015 och lura i folk att fläckärret är Igglys födelseplats. Så gör vi.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Funderar själv på att ta bort ngr leverfläckar men vet inte vart jag ska vända mig. Sist jag gjorde det blev ärren hemska! Har du tips på nåt bra ställe?

    F.A 2015-01-05 00:28:00 http://None
    Svara
    • Svar på F.As kommentar.

      Jag gick hit: http://www.diagnostisktcentrumhud.se Till Dr Anne Wetter och blev jättenöjd. Tog bort en stolor leverfläck, men ärret har blivit superfint! Har tidigare tagit bort fläckar, och de ärren ser ut som små kryp, men detta som jag tog bort på diagnostiskt centrum hud är bara ett vitt streck. Hon sydde både på insidan och på utsidan, tror det gjorde hela skillnaden. 🙂 Gå dit, tycker de var superbra!

      Vanja 2015-01-07 00:23:28 http://vanjaw.com
      Svara
  • Vad bra att du tog bort fläcken! Det är inte värt att gå runt och oroa sig. Ser själv ut som en prickig korv, så jag ver hur det kan vara… Under min graviditet förändrades en leverfläck, så den fick ryka ett par månader efter förlossningen. Inget farligt tack och lov, och ärret ser mycket fint ut! 😀

    Karin 2014-10-08 13:12:46 http://karinbackman.se
    Svara
  • Känner att är man minsta lilla orolig så är det bättre att plocka bort den. Vem saknar ett födelsemärke liksom?

    Var själv och tog bort ett i våras, tanken var att tre skulle bort men de satt såpass nära varandra att de tyckte de var bättre att ta det i omgångar. Det var ingen fara med dem, det har mer varit jag som tyckt de varit fula då de sitter på magen. Gjorde det på vårdcentralen och kan säga som så att de två andra fortfarande sitter kvar och jag bokade aldrig in en ny tid och kommer inte heller att göra. Ärret är så fult!! Tog bort det i främst skönhetssyfte och så blir det liksom värre..! har tagigt bort en på knät där tidigare också och även den blev fult gjord och där missade de dessutom en bit av födelsemärket..! liksom va. Läst att vårdcentralen inte brukar vara så hajj på att göra det snyggt så i framtiden kommer jag göra det hos en hudspecialist om det sitter på ett synligt ställe. Kanske inte hela världen tänker somliga, men det är verkligen inte bara en liten vit ärr-prick, utan ärr av stygnen o hela klabbet. Hoppas det bleks 🙁

    Tror för övrigt att de brukar ha drop in på hudkliniker där man kan få komma och gå igenom alla sina födelsemärken. Tror jag ska göra det, har en hel del så man är ju lite nojig. Läst att man slutar få nya efter 30 så efter dess är det kanske lite enklare att själv hålla koll på de. Jag tycker jag får nya typ varje dag just nu 😮 haha så är det såklart inte 😉

    Hoppas ditt ärr blir finare än mitt och precis som du säger så får man vara tacksam när det inte är något farligt med det.

    Julia 2014-10-07 20:15:29 http://None
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Men suck. Varför kan de inte göra det lite fint om det nu ändå måste göras liksom? Blir så trött på att det inte finns lite estetiskt tänk. Det kostar ju inte extra att vara lite noggrann. Skamligt att de dessutom missade en del av fläcken tycker jag, galet ju. Bakläxa! Gör det hos en hudspecialist nästa gång, det får ju inte bli så att man INTE tar bort dem för att man inte vill se ut som ett slagfält (för det VILL man ju inte, inget fel i det). Jag har såna där små ärr överallt då jag tagit bort så många fläckar, och de blir bättre och bättre med tiden, så det kommer dina också bli. 🙂 Får se hur detta senaste ärr blir då, får väl plåta och lägga upp i bloggen. Jag bjussar ju friskt på mina ärr. 😉 Kram!

      Vanja 2014-10-08 01:53:43 http://vanjaw.com
      Svara
  • Jag gjorde akut kejsarsnitt för två månader sedan och mitt ärr ser verkligen ut som ett slagfält, dels så sitter det lååångt ovanför troskanten och dels så är det rött, tjockt och ojämnt… Hoppas verkligen att det läker ihop och blir lika fint som ditt ärr med tiden. 🙂

    L 2014-10-07 19:07:33 http://None
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      Hmm, akuta ks är ju lite mer dramatiska än planerade, så där kan nog ärren bli lite mer dramatiska också. Men mitt blir bara finare och finare, så det kommer ditt också bli. Har det bara gått två månader kommer mycket att hända. det tar nog uppemot ett år (kanske mer) innan det läkt klart helt och hållet. Så håll ut så kommer det bli bättre! 🙂 Kram!

      Vanja 2014-10-08 01:49:12 http://vanjaw.com
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!