Kriget trappas upp

DSC01197

Darlings! TACK för alla era kloka synpunkter, och allt ni berättar om era egna och andras nattkrig. Det har fått oss att se klarare på allt det här. Ni e grymma! Det finns lite delade meningar om några saker, men det jag känner känns rätt för oss är detta:

1) Sluta mesa! Antingen skippar vi nattmaten och gör det fullt ut, eller så blir det någon slags halvmesyr som kanske känns mildare (framförallt för mig å Niklas), men som bara blir förvirrande för Piggly.

2) Sov i olika rum! Eftersom Niklas ändå inte kan sova igenom mina pass, så får han i princip aldrig sova. Enda lösningen = olika rum.

Så nu jäklar, nu kööör vi! Har själv känt att det blivit lite förvirrat det här med ersättning/urvattnad ersättning/vatten/inte vatten/äta innan sömn/inte äta innan sömn med mera med mera. Men det blir lätt lite förvirrat och halvdant när man är en sömnzombie. Skyller på det i alla fall.

 

DSC01179

Så! Ny plan. HÅRD plan.

  • Ingen mat alls efter gröten och badet (han käkar gröt vid 18.30, sen bad å sen i säng strax innan 19).
  • Ingen mat alls under natten, fram till kl 06. Inget vatten heller. Bara omstoppning och napp.
  • Jag och Niklas har delat upp oss i olika rum. Så i natt tar jag grodan hela natten, i morgon blir det Niklas tur.
  • På dagen får inte flaskan ges för att Piggly ska somna. Vill inte att han ska bli beroende av att ha den i munnen för att kunna sova. Självklart ger vi flaskan för att ge vatten eller mellanmål, men inte i samband med sömn.

Okej, det var allt. Tror jag. Är trots allt en sömnzombie, så om jag missar nåt så…tja. Så gör jag väl det.

Första etappen är avklarad, och det var att lägga grodan utan flaska. Första gången nånsin (tidigare har han ju fått vatten i den i alla fall). Resulterade i 1,5 (!) timmes skrik. Sjukt ohärligt. Till slut så somnade han, av ren utmattning tror jag. Pust. Får se om natten bjussar på mer av den varan, eller om det där var värsta delen av det kommande dygnet. I morgon vet vi.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Tycker ni gör helt rätt, hoppa maten på natten, de små klarar sig hur bra som helst utan. Min dotter är 8 mån och vi ger välling vid 19-19.30 tiden precis innan hos ska somna ( ibland somnar hon med flaskan) sen äter hon gröt vid 07. Om hon vaknar tidigare vill hon oftast inte ha mat innan kl 07 iaf. Har de fått tillräckligt med mat under dagen ska det inte vara några problem. Kör hårt!!

    Mia 2014-10-04 09:26:30 http://None
    Svara
  • Heja er!!!! Vad ni kämpar, hoppas det går bättre snart!! Har ni prövat att lägga honom lite senare istället, typ nio. Och ge burkmat som sista mål innan han ska sova i stället för gröt. Min son är snart 8 månader och sista tiden känns det inte som gröt är tillräckligt innan läggdax (välling och ersättning ratar han på kvällen). Jag har vänt på det så han får gröt vid ca 18 tiden och sen lite burkmat innan han ska sova vid ca 20.45. Sen sover han som en liten gris hela natten fram till ca 7.30.
    Kramar till er!

    Frida 2014-10-04 01:04:11 http://None
    Svara
  • Jag tror att man måste få prova sig fram lite grann, som förälder så gör man det man tror är bäst för barnet (och sig själv i andra hand) det kan innebära att man måste prova olika saker och utvärdera och göra nytt. Prova er nya idé och se hur det funkar för er alla tre, funkar det – toppen! Funkar det inte, så kommer ni på någon annan bra lösning. Här hemma hade vi problem med mat/ersättning/amning, vi provade allt vi kom på, och utväderade dagligen, och nu 3 veckor senare börjar vi får till en bra rutin som lilla Pling tar och som fungerar bra för oss. Lycka till!

    Stephania 2014-10-04 00:53:33 http://None
    Svara
  • Hej hej hallå! Jag har en dotter som är exakt en månad äldre. Hon har aldrig varit så jobbig på nätterna som hon varit den senaste veckan. I det stora hela har hon vaknat varannan/var tredje timme sen hon föddes. Den senaste veckan har hon skrikigt (ej vaknat riktigt tror jag) satt sig/ställt sig etc varje timma. Har googlat (i know big no no) o det verkar vara någon seperationsfas som härjar. Jag är hemma o min kille jobbar så jag tar varje natt o har alltid gjort (han tar varje helgmorgon, jag vaknar ändå på natten när vi tidigare bestämt att han ska ta henne så det är lika bra att han snarkar vidare så nån är utsövd o orkar gå upp kl 06;)). Trots att jag tagit detta i nio månader så fortsätter vi ge välling o på kvällen o natten rakt igenom.. Har nån ide om att jag ska ”ta fajten” men jag ger hellre ge flaskan o flyttar henne tillbaka till oss i sängen tidigt på morgonen, det är så mycket mer värt att snabbt få somna om än att bråka om att hon inte ska få mat. Hon kommer inte vara 15 år o vilja käka. Det är en såååååååå jäkla kort tid som det här gäller, om man ser till livet i stort, så jag kommer nog fortsätta. Självklart försöker jag ge nappen först etc men funkar inte det har jag alltid en flaksa redo som jag gör iorning innan jag lägger mig (skulle aldrig orka gå upp o fixa en flaska..). Gör som ni känner är bäst! Är så kul o spännande o höra hur det går för er så vi har kids i så nära ålder. God natt 😉

    kristin 2014-10-04 00:35:39 http://None
    Svara
    • Svar på kristins kommentar.

      tillägg är att vi aldrig ens lyckats få henne att somna själv i sängen. Vi använder oss av vagnen (promenad eller inomhus-dragande..) varenda kväll. Kanske är vi för lata. Well well. Inte ens där är jag orolig att hon är 5 år o vi måste dra henne i vagn för att hon ska somna. Det löser sig framöver. Alla är glada o ingen är ledsen 😉

      kristin 2014-10-04 00:39:23 http://None
      Svara
  • PS. Vi klarade oss utan skriknätter. Det var mest bök. Vi skippade flaska med vatten. Håller med dig om att det mest blir förvirrande. Ds. Emma

    Emma 2014-10-04 00:07:22 http://None
    Svara
  • Tycker det låter som en superplan! Vår andra dotter är 9 mån nu och vi har sedan en månad slutat med nattamaten. Hon får välling vid 19 och sedan frukost (välling) vid 06. Hon vaknar pigg och glad och sover oftast igenom hela natten. Ibland behöver vi stoppa i nappen någongång under natten. Det tog ca 2 nätter sedan vande hon sig av vid nattamaten. Vi gjorde på samma sätt med storasyster när hon var 8 mån och för henne tog det ca en v innan hon sov gott utan mat. Kämpa på, jag tror det är helt rätt som ni gör! Kramar till er!

    Emma 2014-10-04 00:05:33 http://None
    Svara
  • Visst är det en fin tanke att låta bebisen få styra och att alltid ge bebisen det han/hon behöver. Men om man som förälder helt enkelt inte orkar? Då tycker jag man är skyldig att göra något åt saken så att ALLA får sova bättre så att man som förälder orkar ta hand om sitt barn på dagen.

    Vi måste ju utgå från att alla gör det som är bäst för sin familj! För någon kan det vara att amma natten igenom och för andra är det absolut nödvändigt att sova för att kunna fungera normalt.

    L 2014-10-03 22:14:22 http://None
    Svara
  • Förstår att ni är desperata i jakten på sömn men tycker inte att det där låter så härligt för Iggy. Om han äter vid 18.30 och inte får mat förrän vid 6 då betyder det 11,5 h utan påfyllning av mat. Kan verkligen förstå om han vaknar vid 3-4 och är hungrig, det är man ju själv efter 8 h sömn. Tycker att ni verkar otroligt härliga och fina på alla sätt men tror tyvärr att ni krånglar till det för er. Han är ju dessutom på väg in i separationsångestfasen vid 8-10 mån och vaknar delvis för att hålla koll på er. Min dotter är nio mån och vaknar oftare nu än förut. Jag ammar fortfarande så hon får äta/snutta när hon vaknar och somnar då om nästan direkt. Hon somnar alltid vid bröstet kvällstid, klart att hon inte kommer vilja göra det om några år ändå. Du har ju frågat Louise Hallin saker tidigare i podden barnvagnspromenader och skulle vilja citera henne: följ Iggy och tänk på att det han gör/kräver är det han behöver. Faser går snabbare över om man ger det de vill ha istället gör att motarbeta. Lycka till!

    Effie 2014-10-03 19:27:44 http://None
    Svara
    • Svar på Effies kommentar.

      Håller med! Tycker ni är så grymma som orkar kämpa på, men ni kanske borde tänka igenom tidsmässigt så lilla Iggy inte är vrålhungrig 🙁 Sen det här med att barnen inte ska vara fast vid flaskan är lite uttjatat, jag har fortfarande inte träffat en enda vuxen som behöver nattas med flaska så alla kommer öve det till slut :p Lite välling i flaska på kvällen kan man köra med i många år och det kan vara ganska mysigt till och med 🙂 Lycka till!

      Nikki 2014-10-03 19:42:33 http://None
      Svara
  • Bra heja heja!
    Allra mest troligt så blir det bara max en natt till med så mkt skrik gissar jag på, för oss var första natten 2 tim skrik – andra natten 1 timmas skrik och sen gick det bättre och bättre varje natt och efter en vecka så vaknade han typ var tredje timma men det gick rätt snabbt att få somna om i sin säng med buff i rumpan osv. Sen var det lite blandad kompott på hur många timmar han sov. Men det är bara att köra på och tillslut ger det sig! Viktigast är nog att ni dka turas im och sova separat, det kommer ge er ner energi och pepp! Men om du tex tar honom en hel natt själv så måste du få 3-4 tim på morgonen att sova ostört annars kommer du va ett vrak….!
    Lycka till nu pepp pepp pepp!

    Linda 2014-10-03 02:00:50 http://None
    Svara
  • Har tänkt på er idag, fattar inte hur ni orkar jobba samtidigt som ni har dessa kaosnätter, jag är urholkad på energi och är föräldraledig, ni är kämpar! Båda två!!
    Inatt tog vårt nattkrig ”bara ”45min, så jag satsar stenhårt på att vi ska vara nere på 30min denna natt, vi får väl se!
    Lycka till inatt och go Imse Vimse!

    Johanna 2014-10-03 01:16:55 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!