Succé!

DSC00777

I dag var det så VIDRIGT väder att vi för en gång skull käkade frulle hemma, det GICK liksom inte att ta sig ut. (Bara en liten snabbis för att köpa gokaffe…) Så vi rattade fram lite frukostmat ur kylen, tände några ljus och njöt.

Vet ni vad vi njöt mest av? Inte de smarriga mackorna, gokaffet eller ens den färskpressade juicen (broccoli, äpple, citron och apelsin). Att vi faktiskt hade kraft att juica ger kanske en hint om vad jag vill komma fram till…

 

DSC00776

Vi hade nämligen en GANSKA BRA NATT! Woooop wooop! Korsitaket, halleluja, sjungande änglar och klingande harpor! Att lägga Piggly i egen säng var ju ett genidrag!

Han somnade i vår säng som vanligt vid 19, sen när vi gick å la oss så lyfte vi över honom till spjälsängen. Han bökade runt lite runt 02-tiden, fick käka och somnade sen om. Vaknade vid 06, fick käka igen och då lyfte jag över honom till vår säng.

Där låg han och snusade så snällt till klockan NIO! NIIIOOO!

 

DSC00780

Jag vet inte, det kanske bara är jordens slump att han sov så bra i natt, men jag tror faktiskt att nattens fröjd beror på att han sov bättre i sin egen säng. Inte lika varmt, och så slapp han bli störd av våra vändningar.

Vi har ju som sagt en vattensäng, och Niklas sida är megamjuk (det är liksom en gemensam madrass, men uppdelad i två delar med två olika dämpningar anpassade efter vad jag respektive Niklas gillar bäst), så varje gång han vänder sig så skvalpar Piggly omkring. Men det slapp bebelinon i natt.

Nu gäller det att även denna natt blir lika bra, eller åtminstone bättre än hur det sett ut tidigare i veckan. Så att vi känner att det här med att sova bättre när det görs i egen säng är en klar trend, och ingen liten one hit wonder.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Men ett GRATTIS känns typ på sin plats!! Va skönt, hoppas för er skull att det inte var en engångsföreteelse utan något som håller i sig! Viggo hade en bra natt inatt, 2 nappinputtningar mellan 19.30-00. Mat kl 00, sov gott till 03.45 och mat igen. Att slippa vakna mellan dessa timmar va ju outstanding! Somna om till 6.30 och fick den sova 1h till bredvid i sängen.
    Dock så känns mitt hjärna som ett russin idag, trött, energilös, trist. Vill helst gå och sova för natten nuuu.
    Hoppas på en ok natt igen så kanske man är på liiite bättre humör imorgon! Hatar verkligen att känna mig såhär trött!

    Johanna 2014-09-26 18:02:25 http://None
    Svara
  • Härligt! Måste bara säga att Iggy blir ju bara mer å mer lik dig för varje dag känns det som?

    Amanda 2014-09-26 13:01:54 http://None
    Svara
  • Men fantastiskt! TILL 09:00! Världens bästa bebis… Att Iggy somnade om igen pâ morgonen är ju helt outstanding i mina öron. Det har inte hänt oss en ynka gâng pâ 3 âr kan jag tala om. Vad härligt att ni fick en sâdan natt!

    Isabelle 2014-09-26 10:45:20 http://None
    Svara
  • Halleluja! Även vi hade en drömnatt! 19-02, käk, somnade i egen säng och sedan uppgång 06. (Ingen omsomning till 9 dock…) Nu hoppas vi att det håller i sig i åtminstone ett paaaar nätter så vi får nya krafter. Trevlig helg på er!

    Cecilia 2014-09-26 10:44:27 http://None
    Svara
  • Hallelujah!! Fan vad nice det är att läsa detta! Bra jobbat hörni!

    Ellis 2014-09-26 01:33:41 http://None
    Svara
  • Men åh, så härligt att läsa att ni äntligen har haft en bättre natt!!! 🙂 Det där med egen säng är guld värt! Vår bebis sover i sin från att han somnar kl 20 tills han vaknar för mat vid 03, sedan får han sova ensam på sin pappas sida av sängen medan jag sover på min sida. Varsitt täcke, lagom avstånd, osv för att det inte ska bli för varmt. Pappan har vi skickat ut i gästrummet för att han inte ska störa med snarkningar och andra märkligheter han har för sig. Dessutom slipper vi vakna kl 06 när hans klocka ringer om och om och om igen. 😉 Romantiken får vänta…

    Karin 2014-09-26 01:24:20 http://garderobsharmoni.blogg.se
    Svara
  • Hej Vanja! Hade skrivit världens inlägg som inte postades

    Ehmilie & Savannah 2014-09-26 01:23:02 http://None
    Svara
  • Hej Vanja! Det är alltid roligt att läsa din blogg men detta inlägget gläds man åt lite extra när ni haft en berg&dalbana om nätterna så länge. Jag och Savannah hejar på er och för oss funkar egen säng kanon! Hon fyller 6 månader den 1 oktober och sover från 7-8tiden till 05.00 ungefär, slurpar välling och sover sen till drygt 8.
    Vi hade också kaos ett tag med sömnen och ett tips vi fick var att Savannah kanske sög i sig för mycket av alla intryck dom små liven får på dagarna när man är ute med vagn och ränner på öppna förskola, café och gallerior.
    Bara ett tips att testa om ni känner längre fram att det fortfarande bökas onödigt mycket på natten – skadar inte att utforska alla möjliga teorier så länge dom innehåller sunt förnuft..? 🙂

    Massa kramar till er alla 3! (Speciellt grodan

    Ehmilie & Savannah 2014-09-26 01:18:18 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!