Gaaaahhhhhhhh

DSC00768

Det här var min frulle i dag. SJUKT onyttig, men OH SO DELICIOUS! Amerikanska pankisar, bacon och sirap. Latte till det. Men så klämde jag in en färskpressad grapefruktjuice för att känna att kroppen i alla fall fick nåt hälsosamt. Förkyld som jag är så e det ju inte så lyckat att tugga i sig ett berg av kolhydrater å socker. Som bensin på sjuk-elden.

Men det var det här jag var sugen på, efter ännu en natt med noll sömn. Nu är vi lite uppgivna jag å Niklas, vi tyckte liksom det gick så bra, men i natt var det nästan tillbaks till hur det var från början. Pust. Då äter man pannkisar å bacon, så blir man lite nöjdare.

 

DSC00772

Frukostsällskapet – el nattmarodöro! Det positiva är att han sover fortfarande bra mellan 19-01, typ. Men sen bökas det runt. Och äts. I natt kommer vi testa att lägga Iggelini i egen säng, det känns som att han störs väldigt mycket av oss. Framförallt av Niklas som tyvärr själv har väldigt dålig sömn och vänder och vrider sig i sängen natten igenom. Och varje gång han stökar runt så vaknar Iggly.

Tror också det är för varmt i vår säng för Iggy, att det gör att han sover sämre. Vi har en vattensäng som är uppvärmd (myyyyys kan jag tala om!), och jag älskar att det är varmt å göttigt. Men när jag drar handen under Iggys lilla kropp när han legat i sängen ett tag, så är det nästan fuktigt. Så det känns som att det är alldeles för varmt för honom.

I natt blir det alltså egen säng, och sen ska vi bara mata om han absolut inte vill somna om. Får hålla tummarna att den egna sängen hjälper.

För i dag har jag varit snurrig. Satt precis och googlade öppettider på närmaste Mac-butik så att jag kunde slinka dit efter jobbet och köpa en ny laddare eftersom min gick sönder i dag. Trodde jag. Men upptäckte precis att den inte var sönder – jag hade bara glömt att sätta i sladden.

Ett sånt misstag görs liksom inte om inte hjärnan är fräst.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Åh vad jag lider med er! Min son var exakt likadan när han var i den åldern. Zombievarning på mig i fyra-fem månader. Han vaknade minst en gång i timmen. Varje natt. Vi provade allt och vissa saker hjälpte lite, tex egen säng i eget rum (han blev störd av oss) och en mild form av 5-minmetoden (typ 30-sekmetoden). Vi lät honom härja en stund. Mest hjälpte dock att acceptera läget och ge efter (dåligt råd jag vet). Det var bäst för våra egna psyken att bara ”göra” än att tänka på hur jobbigt det var och vad vi skulle göra åt det. För det gick över! Egentligen av sig självt. Jag trodde aldrig jag skulle få sova igen och så helt plötsligt började han sova längre och längre perioder. Alla barn är ju såklart olika men att det går över har de ju gemensamt :). Håll ut och heja er!

  Johanna 2014-09-30 09:59:03 http://None
  Svara
 • Hej, galet jobbigt när sömnen blir så störd!! hoppas de går över fort. Har ni provat att lägga honom senare? Istället för kl 7 så kanske kl 9, så kanske han inte vaknar redan vid kl 01.00 på natten och börja stöka runt. Vet inte alls om detta skulle hjälpa, bara en tanke 🙂

  Karoline 2014-09-25 22:03:09 http://None
  Svara
 • Hej Vanja, Jag var precis så trött för ett år sedan när vår dotter var 8-10månader. Det ENDA som funkade var att inte plocka upp henne när hon skrek. första natten höll hon på o röja runt helt vansinnig i 45minx2ggr, andra natten var det bara en röjning vid läggdags och tredje natten somnade och sov hon helt själv kl 19-04. Det vi gjorde var att ge henne välling innan läggdags, lägga henne vaken i hennes egen säng i eget mörkt rum, stoppa om o ge nappen och sen lämna henne att somna själv. Första natten gick jag in och gjorde om proceduren 2 ggr under första skrik-omgången, efter det gick jag inte in alls. det var fruktansvärt svårt att stålsätta sig men i och med det snabba resultatet var det otroooooligt värt det! Och nu är hon trygg med att somna o sova själv, det är en enorm lättnad. Lycka till:)

  Jo 2014-09-25 15:29:46 http://None
  Svara
 • Hej! Tänkte komma med lite tips till Iggy, hur mycket sover han på dagen? Vet inte exakt hur gammal han är nu, men det kanske ska kollas så han inte sover för mycket på dagen.
  Vi slutade med nattmaten när våran son var 9 månader, det gick på två nätter och samtidigt så flyttade vi in honom i sitt rum så i en vecka så sov han hela nätter (hallelujah moment!!). Iggy kanske vaknar jätte lätt av att han hör er ev. snarka/vänder er m.m.. Så om det går flytta hans säng en bit ifrån eran?
  Sen ett sista tips, våran son sover jätte bra när det är mjukt i hans säng. Så nu har vi en extra madrass och ett stort täcke som vi vikt ihop i hans säng, som han sover på 🙂 Toppen bra!
  Hoppas ni får något tips som kanske funkar för lilla Iggy, Kram!

  frida 2014-09-25 14:22:04 http://None
  Svara
 • …. Var hittar man sån frulle i stan?

  Amy 2014-09-25 14:13:10 http://None
  Svara
  • Svar på Amys kommentar.

   På FANTASTISKA Greasy Spoon på Tjärhovsgatan på Söder! https://www.facebook.com/pages/Greasy-Spoon/1468053050091103 Gå dit! Men helst en vardag – smockfullt på helger. Tror man kan boka bord dock. Underbar mat och ashärlig personal! 🙂

   Vanja 2014-09-28 18:53:31 http://vanjaw.com
   Svara
 • Här går det dåligt också. Jag har blivit bomförkyld och inatt slog dottern rekord i krångleri. KLARvaken mellan 00.30-04.00. Växlandes mellan superglad, snackig, jättearg, ledsen, sjövild etc. etc… Det enda som får henne lugn är att ha henne i famnen och gå runt. Så fort jag sätter mig ner eller försöker lägga henne ner blir hon ledsen. Och att gå runt och bära 9 kg i fyra timmar är ju ohållbart. Vet ärligt talat inte hur vi ska bryta detta mönster. Jag bäljar i mig kaffe och hoppas att det snart går över. Heja oss! Och vattenproblemet. Vi testade att värma dricksvattnet lite så det var ljummet, då ville hon ha det. (Man ska inte ta ljummet vatten direkt från kranen.) Kämpapåkram!

  Cecilia 2014-09-25 11:50:20 http://None
  Svara
 • Hej Vanja! Jag ”hittade” dig på Vecka för vecka när jag var gravid med min dotter och följde dig slaviskt 🙂 Vi var beräknade nästan samtidigt men Iggy föddes ju några dagar tidigare och Molly bestämde sig för att stanna 16 dagar (!) extra… Hursomhelst så bör dem ju vara jämngamla eftersom dem hade nästan samma BF?
  Jaja, det jag ville säga är att Molly är EXAKT likadan just nu och har varit det i snart tre veckor, dvs vaknar typ varje timme hela natten igenom….Eftersom jag tar hela nätterna så kan jag säga att min hjärna har skrumpnat ihop till en liten ärta vid det här laget..! Jag tror att detta är en fas som är åldersrelaterad. Separationsfasen börjar nu plus att det är så mycket som händer i deras små kroppar att dem har det tufft att komma till ro och sova ostört. Sedan brukar tänder dyka upp nu också (Molly har fått en där uppe och en där nere den senaste veckan) och det gör ont förstås.
  Jag upplever också att hon har blivit mer ”bebis” igen? Hon vill inte äta mat längre (hon var inte superförtjust innan heller men hon åt iallafall gröt och banan) och hon vill hela tiden bli buren och amma/snutta all day long…(all night också för den delen) Jag tror att det bara är att härda ut faktiskt…Egen säng kan absolut hjälpa men jag tror att det är tanka närhet som är det bästa. Och härda ut. Har Iggy fått tänder ännu? Jag fick ett tips om en kräm som heter Orajel som finns att köpa i USA. Ska försöka hitta någon som kan fixa en sån till Mollys ömmande tandkött.. det kanske kan hjälpa lite? Hursomhelst – You’re not alone! 🙂

  Erica 2014-09-25 11:26:20 http://None
  Svara
 • Testa med att ”hålla honom vaken” (låter dumt men men) fram till 22 tiden så flyttar ni kanske sovtimmarna framåt.

  Lisa 2014-09-25 02:19:14 http://None
  Svara
 • Håller tummarna för en bättre natt och att det funkar med egen säng 🙂

  Stephania 2014-09-25 00:01:00 http://None
  Svara
 • Borde kanske kommentera om att det låter jobbigt med sömnen och förvirringen (för det gör det) men det som verkligen fångar mig i det här inlägget är det där om vattensäng!! Berätta mer! Är det en sån där uppblåsbar gungande sak som en (jag) var galet avundsjuk på några fåååå lyckans ostar till vänner när en var liten? Eller är det något lite modernare annat påhitt? Kan du filma/fota den och berätta allt? Mvh /nyfiken i en strut

  Anna 2014-09-24 23:19:31 http://None
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ha ha, KUL att du blev så peppad på sängen! 😀 Vi har en vattensäng från Akva http://www.akva.com och de är sjukt underbara. Niklas har såna enorma sömnproblem, så vi har unnat oss en riktigt lyxig säng för att underlätta hans sömn så mycket vi kan. Moderna vattensängar är superfräsiga, vår är liksom uppdelad i två sängar, fast det är en madrass. Det är en inbyggd (mjuk) plastvägg mellan våra olika delar. Så min del är mycket mer dämpad (typ som en tempurmadrass), medans Niklas är supermjuk. Man kan också ställa in olika temperaturer, så jag har ganska varmt på i min, och på Niklas sida är det svalare. Sängen är dessutom snygg, och så har den inbyggd förvaring undertill. TOPPENBRA! Man kan välja på en massa olika modeller och snickra ihop sin egen säng precis som man vill ha den vad gäller design, förvaring, dämpning osv. Rekommenderas verkligen! Ganska dyrt, men man spenderar ju mycket tid i sängen så det har för vår del absolut varit värt det. 🙂

   Vanja 2014-09-28 18:50:30 http://vanjaw.com
   Svara
 • Vi har precis likadant just nu. Så. Galet. Trött. Hela hela tiden. Glömde matvarorna i butiken, betalade bara och gick. Köpte en kaffe (svart) för 22 spänn 3 min senare men gick från fiket utan kaffet. Tjejen ropade efter mig.. Vi kanske också måste ge egen säng en chans även om jag tycker det känns jobbigt att inte sova nära min lilla bebis. Som det är nu kan hon vakna 1-2 ggr i timmen natten igenom. Nu tror jag det är tänder på g och de är ju i ett stort utvecklingssprång nu (min dotter är drygt 7 mån).

  Heja heja er och hoppas vi får bättre sömn snart!

  Sanna 2014-09-24 22:57:48 http://None
  Svara
 • heeeej! vi försöker oss på sova egen säng, ingen mat o sova eget rum på en o samma gång… behöver jag säga att det går åt helskotta? vår dotter är en månad äldre o har sovit dåligt sen hon föddes. om jag får såva 2,5 tim i sträck är jag såååååå nöjd. nu, när hon är 9 månader, börjar denna trötthet tära sönder mig. förstår inte hur jag ska palla med detta. samtidigt vill jag inte klaga yadayadayada..

  Gällande vattnet i tidigare inlägg så gillade vår dotter att dricka ur petflaska. Den bästa flaskan är typ evian (stor jäkla flaska dock) som har som en ”suggrej” (?) på o inte en stor öppning.. Fatttar du? haha.. som en sportflaska men mycket lättare att dricka ifrån!

  kristin 2014-09-24 22:53:27 http://None
  Svara
 • Att han ska sova i sin egen säng låter som en jättebra idé, det blir säkert för varmt för honom i er säng och förhoppningsvis så sover han mycket bättre av ”bara” det. När han vant sig vid att sova i sin egen säng så kan man ta fajten om att ta bort kl 03-flaskan.
  Vet att det är jobbigt att vara ”hård” när ens bebis är ledsen på natten men det är ju för allas skull, så att ni alla tre kan få bättre sömn. Så snart den jobbiga perioden är över (och ja, den går över, även om jobbiga perioder också kommer tillbaka) då kommer ni alla må mycket bättre!

  Wildengel 2014-09-24 22:36:22 http://None
  Svara
 • Haha, oj så jag skrattade åt det med laddsladden, låter som något jag skulle kunna göra!
  Hoppas ni får sova bättre när Iggy ligger i egen säng!

  Kram Sara

  Sara - Längtan efter bebis 2014-09-24 22:08:05 http://langtanefterbebis.se
  Svara
 • Håller tummarna för att ni får bättre sömn snart! Tack för en toppenbra blogg! Kramar

  Fanny 2014-09-24 21:58:25 http://None
  Svara
 • Sova i egen blir nog toppen! Våran unge har älskat att sova mellan oss men nu blir hon så störd numera när vi rör på oss och det blir varmt för henne. Hon tycker inte om att ha täcke på sig i vanliga fall. Plus att hon alltid sparkar mig i ansiktet. 🙂 Och välling innan sömn är super! Lycka till!

  Ida 2014-09-24 21:55:11 http://credereteipsum.wordpress.com
  Svara
 • Superlycka till med egen säng!! Hoppas verkligen det fungerar för er! Superspännande att få höra hur det gick sen!
  Guud vad jag skrattade åt raderna om datorsladden (förlåt 🙂 ) men sånt händer ju nästan bara när hjärnan verkligen är töööömd!
  Inte blir det bättre av att vädret är skittrist heller, man får inte direkt upp någon energi av det heller..
  Ikväll har jag bestämt tidig läggning av mig själv, så börjar väl bli dags eftersom det alltid drar ut på tiden!
  Hoppas som sagt ni sover lite bättre inatt! Kram!

  Johanna 2014-09-24 21:54:33 http://None
  Svara
 • Hoppas att välling och sova i egen säng gör att ni får sova i natt! Har upplevt samma sak själv, Emma vaknar när jag rör mig i sängen… Det är inte alls lika mysigt med henne i spjälsängen men det här med att sova nån timme till, ja det är en vacker sak.

  Karin 2014-09-24 21:23:56 http://None
  Svara
 • Hej vanja… Vi har ”typ” samma problem, våran lilla Novalie har varit jätte duktig och sovit och så på natten, men NU så är det inte så längre.. Vi har henne sovandes bredvid oss med men pratade med barnmorskan idag och berätta att novis sov emellan oss och lalala, och hon sa, vänj henne att sova i egen säng direkt för att hon störs sig säkert på att ni rör er,snarkar, för varmt.
  Så vi tänkte iaf att inatt ska hon få sova i egen säng..
  Kommer säkert va lite ovant första natten för barnen att sova i egen säng men vi får inte ge upp, kommer bli bättre…

  Jag håller alla tummar och tår jag har på att vi ska få sova inatt , både ni och vi… Hehe
  Kram nathalie

  Nathalie 2014-09-24 21:23:39 http://None
  Svara
 • alltså hur för du med ditt hår??? Kan du visa?=)

  Anna-maria 2014-09-24 21:14:46 http://None
  Svara
  • Svar på Anna-marias kommentar.

   Ska få till en hårvideo har jag tänkt (nån gång när jag får tiiiid ;-)) eftersom jag fåt så mycket frågor om håret (KUL!), men tills dess finns denna lilla guide, kanske är nåt? http://glammom.se/blogg/svar-pa-fragorna-continues-harfix/

   Vanja 2014-09-28 18:40:19 http://vanjaw.com
   Svara
 • Tuperar du ditt hår? Eller har du så där fluffigt och fint i vanliga fall utan tupering?
  =) tänkte klippa mig som dig och jag tycker att du har så himlans fint hår och vill ha det precis som ditt det är därför jag undrade hihi=)

  Anna-maria 2014-09-24 21:14:09 http://None
  Svara
  • Svar på Anna-marias kommentar.

   Men snutte! Tack, vad glad jag blir att du tycker jag e tjusig! 🙂 Jag tuperar det litegrann faktiskt, uppe på hjässan. Sen är jag där å bökar runt med fingrarna några gånger om dagen för att fluffa till det lite, har blivit liksom en vana så det går automatiskt. Och vilken UNDERBAR komplimang att du vill klippa dig i samma stil nu rodnar jag ju så det stänker här hemma! 😀 Men do it, det är en superskön frippa! 😀

   Vanja 2014-09-28 18:38:26 http://vanjaw.com
   Svara
 • Oj, har ni inte provat egen säng än? Det tog jag för givet eftersom att det låter som att ni testat allt. Men egen säng kan jag garantera att när han vant sig vid att ni finns dör men kanske inte just DÄR så kommer han sova som en stock. Det bästa är förstås att redan när man kommer hem från sjukhuset så ska Bebin sova illafall på nätterna i egen säng. Nu finns risken tyvärr att han undrar varför ni inte ligger så när och det kan ta längre tid att vänja honom vid att ligga där. Men jag håller tummarna för er. Kram

  Lovisa 2014-09-24 20:26:34 http://None
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Vem säger att det är det bästa?
   En bebis som legat i magen i nio månader är liksom ganska van vid att ligga nära, nära. Ser inte hur det bästa kan vara att så fort bebisen ploppat ut lägga hen ensam i en stor säng. Ja, en spjälsäng är väldigt stor för en nyfödd.

   Här samsover vi och kommer fortsätta med tills åtminstone nästa bebis kommer.

   Mikaela 2014-09-25 12:31:32 http://None
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!