Nattkriget continues

iggy

Okej. På nattkrigsfronten intet nytt, egentligen. I går natt var typ precis likadan som i förrgår. Iggly sover finfint till runt 03 (en matning vid 23.30), men sen bökas det runt. Han är inte supermissnöjd, men inte heller nöjd. Bökar å stökar, nappen pluppas i – och pluppar ut. Han somnar, men röjer igång igen 15 minuter senare.

Eftersom detta sker under Niklas pass kl 02-06 så är han lite mör. Jag märker ingenting (sover som en stock igenom det), så jag var pigg som en mört i dag. Har inte fått sova såhär mycket på lääääänge, eftersom jag dessutom slank i säng tidigt i går! Woop wooop!

Men i natt byter vi skift så att Niklas ska få sova lite mer, så nu är det la mama som tar 02-06 och alltså åker på den bökande bebin. Som förmodligen kommer börja stöka runt där vid tretiden.

Nån tipsade i kommentarsfältet om att flytta över honom till egen säng så att man inte är på och pluppar i napp för snabbt, att han kan lära sig somna om själv om han ligger i egen säng. Vi ser hur denna natt går, sen kanske det kan vara en idé att testa.

Återkommer i morgon. Hoppas på ickestökande bebi, men det vore nog att hoppas för mycket.

(Den tjusiga bilden på Iggeloni är tagen av den mycket fräsige Herr Emanuel Haglund, tack Manne!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Eller lägg typ ett tjog med nappar i hans säng sen… Har dock ingen aning när de lär sig stoppa in nappen själva..

    Maya 2014-09-17 18:30:14 http://None
    Svara
  • Wooop wooop!! Jag har sovit 3+2 sammanhängande timmar inatt!
    Vet inte om jag sovit så länge i sträck sen Viggo föddes (6mån på lörd.) så helt klart en milstolpe.
    Det går verkligen bättre för varje natt! Nu äter han innan 20 vid läggdags, ganska precis kl 24 och sen mellan 03-04.
    Inga snutt mellan och inte tusen uppvak mellan!
    Nu tror jag att det får gå nån vecka med detta upplägg innan vi ska få ner det till 1 matning på natten och sen ingen.
    Käkar Iggy nånting efter kl 23.30 innan uppstigning på morgonen? Ger ni typ vattenflaska eller nått när han bökar? Funderar på hur man bäst går tillväga inför nästa steg..

    Johanna 2014-09-17 18:05:13 http://None
    Svara
  • Kan han redan stoppa in nappen själv? öva annars dagtid att ge honom nappen i handen kanske för att han själv inser att han kan föra den till munnen? Minns inte hur gammal han är nu? Det finns även nappar för större barn som lyser svagt om natten för att barnet ska kunna hitta nappen själv i sängen men vet ej om det faktiskt fungerar? vi älskade att barnet sov i sin egen spjälsäng och till och med i eget rum fr.o.m 6 mânader även om han legat i vâr säng i perioder… Men allt sânt där är ju extremt individuellt eller hur. Det är ju bara att testa vad ni trivs med. Jag tyckte det kändes skönt att jobba med rutiner och annat bara för att känna att man gjorde nâgot ât situationen även om det gick lite upp och ner ibland.

    Isabelle 2014-09-17 12:07:08 http://None
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Han är inte en superflink nappinstoppare, men ibland lyckas han. Men mer sällan än ofta. 😉 Smart att öva på dagtid ju! 🙂 Bra tips. Självlysande nappar har vi, de funkar kalasbra men är nog (just nu i alla fall) mer till för att vi päron ska kunna jaga tag i dem nattetid… Piggly är 7 månader, vi flyttar gärna över honom till egen säng när det går. Men egentligen mest för att Niklas har såna ömnproblem, som blir värre av en till person i sängen.

      Vanja 2014-09-20 01:45:54 http://vanjaw.com
      Svara
  • Härligt att inläggen kommer upp direkt när man läser från mobilen nu!

    Johanna 2014-09-17 10:50:05 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!