Vi har blivit med barn(stol)!

bild 2

Ladies! Minns ni när jag agerade multitaskande packåsna för ett tag sen, och rattade hem ett jääättestort paket (och hetsade er att säga VAD DUKTIG DU ÄR – vilket ni gjorde, TACK för det)?

 

bild 3

Well, nu har vi äääntliiiigen tagit oss för att packa upp det som låg däri. (Kan avslöja att 3 månaders sömnbrist inte gör en så alert på att styra upp grejer som att packa upp å skruva ihop pryttlar. Sånt ligger mest och…ligger, liksom.) Men nu så!

 

bild 4

Den här skönheten befann sig nämligen i paketet – en superdupermegafräsig barnstol! Tadaaa! Det känns så satans lyxigt, och så VUXET. En barnstol i köket liksom, är det inte bara mammor å pappor som har sånt? Ehhh… #realitycheck

Jag är så sjukt nöjd med den här rackaren, den är lite mindre och smidigare än många andra barnstolar jag kikat på, vilket passar oss och vårt compact living perfekt. Sen tycker jag den är superfin (så fin en barnstol nu kan bli). Plus (upptäckte vi) att den inte har några bökiga tvärsgående pinnar baktill, så när man bär runt den behöver smalbenen inte tjoffa in i nånting. Det är liksom…fritt att traska omkring bärandes på den. Om ni förstår vad jag menar?

 

brio kollage

Piggly, han är så nöjd med stolen att han knappt vet vart han ska ta vägen. Exalteringen visste inga gränser när han fick prova den första gången. Tidigare har han suttit i den här när vi matat, vilket funkat kalas fram tills alldeles nyligen (tips!). Men nu börjar han växa ur sin älskade babysitter + att det inte blir en så himla ergonomisk matarställning för mamsen å pappsen när det ska skötas på golvnivå. Så nu var det dags för rejäla doningar tyckte vi.

 

bild 1

Grodan är som sagt sjukt nöjd. Han får sitta rakt upp med ryggen som en stor pojke – jiippiieee! Han får sitta i samma höjd som oss – jiiiiippiiieeeeeeee! Han har en fräsig bricka som han kan smattra runt på- jiiiiiiiiippiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeee! Lyckan är TOTAL.

Samma för oss, får jag lov att säga. Superskönt att sitta i samma höjd och mata, och väldigt smidigt med en sån där extrabricka som man kan fästa på stolen. Blir liksom Pigglys egna lilla bord där han kan härja runt hur han vill. Tummen upp (och många vuxenpoäng) för att bli med barnstol alltså.

Det här kittet köpte vi, kändes fiffigt med allt i ett liksom. Då fick man stol, bygel med säkerhetsbälte och bricka i samma paket till ett lite fräsigare pris. Gillas.

När vi ändå är inne på såna här vuxenpoängsprylar som barnstolar (kan typ fortfarande knappt fatta att jag har en sån i mitt kök, än mindre ett riktigt BARN att sätta i den) – nån som har tips på var man kan hitta fina dynor till såna här stolar? Känns som att många av dem man ser på de stora sajterna är lite…mossiga?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Jag måste bara undra (med risk för att låta nedlåtande men helt utan avsikt att vara det! snarare förundrad) hur det kommer sig att Iggy klarat sig utan en matstol i åtta månader?! Jag har en son som är en månad äldre än Iggy och vi började använda vår vid 4 månader och jag vet inte hur vi skulle klarat oss utan den. Dels så sitter han alltid bredvid och pillar med något/äter medan vi äter, han skulle sällan vara nöjd ensam nere på golvet i babysittern. Dessutom vet jag nog ingen som använt babysittern längre än 4-5 månader då de ofta blir lite för rörliga och vill ”upp”. Och framförallt hade vår lille gosse grisat ner babysittern v a r j e måltid, ej hållbart 🙂 Jag önskar dock att vi hade kunnat använda babysitttern längre, så jag är liksom mest avis för att ni verkar ha en ovanligt nöjd bebis! Samma sak med ert härliga parkhäng, menar ni att han kunde ligga glad o nöjd halva dagarna på en filt? Han ler alltid på bilderna och verkar vara en toook-goo unge, sötskroten!

    Och så det här med helvetesnätterna.. Vi hade en h e l v e t e s månad mellan 8-9 månader. Det vaknades, åts, bökades i ett hela nätterna, v a r j e natt. Låter precis som du beskrivit det förutom att det pågått längre för er. Vi visste att sluta ge mat på natten varit lösningen för många men av någon anledning provade vi inte det förrän i fredags och vips – han sover såå mycket bättre nu! Trodde aldrig att det skulle funka men jodå, han vaknar 2-3 gånger per natt och behöver bara tas upp i famnen för att somna om. Hallelujah för att få sova på natten igen! Om jag ska lägga näsan i blöt och komma med ett litet råd så skulle jag hoppa över ersättningen där vid 23-tiden, för det är ju just ”vakna i sängen på natten och få en flaska-vanan” man vill få bort, och han vet ju inte om klockan är 21, 00 elller 04 och kanske behöver vänjas av helt för att sova bättre? Han äter ju jättebra på dagen såg jag så han behöver ju verkligen inte flaskan! Det värsta som kan hända är väl att han skulle vara lite hungrig, men troligen inte. Nu ska jag avsluta denna roman, ville bara dela med mig då jag känner igen mig så i just detta..
    Tack för an finfin blogg Vanja!

    Lina 2014-09-17 22:20:05 http://None
    Svara
    • Svar på Linas kommentar.

      Ha ha, ja du angående barnstol så har det faktiskt funkat utan. Han har inte riktigt kunnat sitta i en riktig barnstol förrän ganska nyligen, så vi har inte tänkt så mycket på det.Visst har sitter blivit lite grisig, men jag är snabb som en oljad blixt med våtservetterna… ;-D MEN. Nu när vi har barnstolen så känns det ju bara så sjukt lyxigt! Nu förstår man knappt att man kunnat klara sig utan, ha ha… Så jag förstår er helt å hållet. Vi har precis också upptäckt det här med att man kan sätta fram paddan/datorn när det äts, så att man får en koncentrerad bebis som snällt öppnar munnen för varje tugga utan att böka. Men det verkar vi vara sist på jorden med, vissa har kört den taktiken sen 4 m¨ånadersdagen, typ. Vi ’är väl lite sega av oss. Men har är faktiskt en rätt nöjd krabat, parkhängen är inget blogghittepå, han älskade att vara på den där filten. Vi hade ju med os leksaker och så såklart, men han var så nöjd, kunde titta på massa grejer, kom nytt hela tiden liksom. Det är inte lika lätt att hålla honom nöjd hemma däremot, där blir han uttråkad ganska omgående.

      KUL att ni fått bättre sovande – heja heja! 🙂 Och tack för tips – vet du vad? Vi pratade faktisk tpreciiis om det här, och sa att vi skulle försöka få bort 23.30-målet. Så vi är helt inne på det du säger. Klokt!

      Vanja 2014-09-20 02:00:32 http://vanjaw.com
      Svara
  • Piggly är ju så OTROLIGT söt! Smälter 😀

    Jennie 2014-09-16 17:28:21 http://None
    Svara
  • Vilken fin stol! Bara för att man har barn så ska man väl inte behöva dra in på elegansen? 😉

    Carolina 2014-09-16 16:54:44 http://carolinaschober.blogg.se
    Svara
  • Älskar brickan och den stolen vann dessutom ett tipptest?

    Isabelle 2014-09-16 16:10:05 http://None
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Jaa, brickan är toppen! Lätt att torka av också, å Igster ääääslkar den där brickan. han är liksom så lycklig att ha fått ett EGET bord… Fniss…. Visste inte att den vunnit ett tipptest, nu känns den ÄNNU bättre! 😀 Kul!

      Vanja 2014-09-17 01:41:27 http://vanjaw.com
      Svara
  • Men gud så söt Piggly är!! Bedårande…är det en pyjamas han har?? Såå fin!! Var är den köpt? Vill ha en sån till min tre veckor yngre Oskar

    cathrine 2014-09-16 15:04:49 http://None
    Svara
    • Svar på cathrines kommentar.

      Men tack! Piggly hälsar å tackar! 😉 Det är en pyjamas! Supersöt är den! Från H&M, har dock ärvt den av hans några månader äldre kusin så vet inte om den finns kvar. Men kolla! Den är suuupersöt, tvådelad i topp och byxa. och jättemjuk. 🙂 Kram till dig å oskar!

      Vanja 2014-09-17 01:39:48 http://vanjaw.com
      Svara
  • Tradera! Finns massor av duktiga hemmapysslare som syr egna å säljer 🙂

    Amanda 2014-09-16 15:01:23 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!