Etapp 3 av kriget avklarad

bild

Okej hörrni. Det här inte-äta-på-natten-kriget går rätt bra måste jag säga. Jag har vinnarsmak i munnen. Även denna natt slapp vi Imse-incidenter (hela kriget har alltså bara omfattat EN ENDA panikskriksattack vilket känns fantastiskt bra, heja heja). Även denna natt sov Piggly bättre än vanligt (inget uppvaknande var 40:e minut som tidigare). Men – även denna natt vaknade han runt 03-tiden och bökade runt.

Niklas körde första passet med istoppning av napp, han orkade 1,5 timme innan han petade på mig så att jag fick ta över. Det var ingen tokmissnöjd bebis, men smått grymtande och stök- å bökande liksom. Halvsovande.

Efter ytterligare någon kvart så somnade han dock, och sen sov han till omkring 07 när det åts en flaska ersättning. Och sen somnades det om till runt 08.

Så – summa summarum är att Iggly efter tre nätter sover MYCKET bättre (skillnaden märktes ju iofs redan natt 2). Han sover i längre sammanhängande perioder och har slutat till stor del med att vakna till var 40:e minut. Han har helt accepterat att han inte får mat på natten, det gick blixtsnabbt. Det var ju egentligen bara en gång som han ilsknade till (den allra första gången, när det sjöngs 70 Imse). Och det känns ju galet coolt. Att det kan gå så snabbt. Trodde det skulle bli ett mycket mer utdraget kaos.

Så både jag och Niklas har fått sova väldigt mycket mer de senaste tre nätterna, än de senaste tre månaderna. Vi är båda rätt förvånade över hur snabbt Iggeloni vande sig vid NO MORE NIGHT FOOD, och hur länge han sover, varje gång det somnas.

Vår bebis brukade ju vakna minst en gång i timmen, men så är det inte nu. Han sover i alla fall tre timmar i sträck. Och visst att det är lite bök runt tretiden, men det känns som en piece of cake jämfört med hur det har varit. Så heja heja! Och ni som står på randen av att köra samma krigsrace – JUST DO IT! …tycker jag. Vänta inte. Hade vi vetat att det skulle gå såhär snabbt att förändra Iggelinis beteende skulle vi gjort detta för länge sen. Nu är det ju inte säkert att alla bebbar reagerar likadant, men ändå. Det finns hopp.

Vi kör på nu, förhoppningsvis har vi kommit över nån slags puckel, och förhoppningsvis är detta ständiga nattvaknande ett minne blott. I alla fall till nästa utvecklingsfas…ha ha…

När vi fått bukt på 03-vakningarna (om det nu går) så är planen att låta Piggly sova i egen säng. Vi började ju med det, och det gick superbra. Men vi pallade inte fortsätta iom att han vaknade så mycket. Då är det lättare att greja runt när han ligger bredvid, än att behöva slinka bort till en annan säng. Men snart kör vi på egen säng igen alltså.

Okej, mycket bebis å nattprat i bloggen nu. Men jag vet hur intressant jag själv tycker att sånt här är, när man själv går igenom precis samma sak. Så det är för er andra nattkrigare därute som dessa detaljerade beskrivningar författas. Ni andra får hoppa över dessa låååånga inlägg helt enkelt. Och bokmärkesspara dem tills det är er tur att ta fajten. 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Bra jobbat till er! Är riktigt imponerad! …Och nästan lite avis 😉
    Har en pojke som är en vecka yngre än Iggy. Han vaknar ofta på natten och det är bara mamma (bröst/amma) som gäller! Blir panikskrik om pappan ska trösta. Jag vill gärna kriga för bättre sammanhängande sömn men det är så rackarns svårt :/ Han använder inte napp och tar inte flaska. Så det blir att man halar fram brösten för husfridens skull, hehe. Men det ska nog ordna upp sig för oss också! Tack för att du delar med dig!

    Sara 2014-09-17 01:19:34 http://None
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Jag förstår ditt halande! Och man är inte så jäkla kaxig mitt i natten efter månader av dålig sömn… Men testa ni med tycker jag. Det fina i kråksången för din del är att det blir din snubbe som får ta kriget. Kommer inte gå om du ska försöka trösta när det är dags att sluta med nattmat, du doftar ju liksom michelinkrog för er lille bebis. Så för tjejer som helammar faller det där på killens lott. He he. Alltid nått. 😉

      Vanja 2014-09-17 01:24:54 http://vanjaw.com
      Svara
  • Åh vad kul! Blir helt klart laddad inför vår avvänjning, en månad bort. Har nästan nedräkning 🙂

    Karin 2014-09-16 22:23:57 http://None
    Svara
  • Åååh, blir så glad att du fortsätter uppdatera! Blir peppad av era framsteg!
    Idag är jag sååååå trött så jag bara vill lägga mig på marken i fosterställning 🙂
    Babysim i förmiddags, så det var bara att gå upp, MEN inatt har vi sovit 2x2h, utan uppvak och napp-inputtningar.
    Lite skrik blev det vid 2 tillfällen, men inom 10min sov han båda gångerna, UTAN snuttande!
    Känns som han har insett att det inte är värt att kriga längre – den där mamman har bestämt sig!
    Ska bli väldigt spännande att se nattens utveckling!! Tänk, tänk, tänk om man fick sova 3h utan uppvak!

    Johanna 2014-09-16 17:59:27 http://None
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      HEJA HEJA!!!! Det går ju åt TOKrätt håll, wooop woooop! 😀 😀 😀 Och shitoberto att ni pallade att gå på babysim – vi skippade vårt i söndags för vi var helt enkelt för möra… Pluspoäng å guldstjärna till er! Hoppas denna natt blir äääännu bättre! <3<3<3

      Vanja 2014-09-17 01:47:53 http://vanjaw.com
      Svara
  • Spännande! Snart blir det natt-krig här hemma oxå… Ser inte fram emot det, men blir taggad när jag läser din blog!

    Karin 2014-09-16 15:29:06 http://None
    Svara
  • Vad härligt att ni ser ljuset i tunneln nu!! En fråga.. Vet att du skrev om 5mån sprutan tidigare och nu är det dags för vår tjej. Hon har sovit hela nätter sedan hon var 5 veckor och jag fruktar att sömnen ska rubbas nu! Blev Iggy något annorlunda efter sprutan eller har sömnen alltid bråkat med er? Kramis!!

    Sanna 2014-09-16 14:17:56 http://None
    Svara
    • Svar på Sannas kommentar.

      Jag vill inte skrämmas, och det kan såklart (och är troligast) bara jordens slump, men Igglys sömnproblem började efter att han fått den där sprutan. Samma natt han fått den började han sova dåligt, och först tänkte vi att det berodde på att han hade lite ont där nålen stuckit (han blev också febrig, vilket han inte blev av spruta nr 1). Men när det gått någon vecka insåg vi att det ju inte var det, utan nåt annat. Vissa säger ju att de här sprutorna kan påverka sömnmönster, men det vet jag för lite om för att säga nåt om. Det mest logiska enligt mig är att det var en ren slump. Men man vet aldrig. kanske någon annan som ser denna kommentar har bättre koll på detta område…? Kram!

      Vanja 2014-09-17 01:37:04 http://vanjaw.com
      Svara
  • Heja Iggy! Prova att lägga honom i egen säng så sk ni se att han sover mycket bättre hela natten! Även om han vaknar vid tre så har han inget som ”stör” honom (ni alltså) och då lär han sig snart att somna om själv! Ska absolut inte säga att det ÄR så men ET funkade för oss, vi hade exakt samma problem tills vi puttade över honom i egen säng och eget rum 🙂 kramar

    Desirée Davidsson 2014-09-16 12:23:17 http://None
    Svara
  • Sjukt roligt att läsa om nattningarna och spännande! Vår Lily-Mae är drygt 3 mån och har precis börjat sova i sin egen säng. Lite svårt att slita sig men det är ännu roligare att ses på morgonen nu för bebisgos!

    Maya 2014-09-16 11:09:27 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!