Etapp 2 av kriget avklarad

bild 2-2

Hörrni! Först å främst: ett stort rackarns TACK till alla som delar med sig av sina respektive nattkrig i kommentarsfältet! Det är sjukt intressant för mig att läsa om, och så känns det härligt på nåt vis att vi är fler krigare därute ha ha…

Inledde med acaifrulle i morse. Bra nyttokontrast till all grisig hämtmat vi numera pular i oss på kvällarna. Energinivån som de här ickesovarnätterna inneburit den senaste tiden inspirerar inte direkt till storverk på spisfronten. Vi (eller Niklas rättare sagt som lagar käket här hemma) pallar liksom inte.

 

bild 3-2

Vi slank ut och la oss i parken å njöt av solen efter frullen. Mysepyse. Men! Hur gick natt numero due då? Ganska BRA, faktiskt! Vi var båda rätt förvånade när vi vaknade i morse, för den här natten var inte alls lika jobbig som i går.

Vi la grodan vid 19, då hade han käkat middag och gröt. Han fick en ”vattensemp” i sängen vid läggdags. (Vattensemp = flaska ersättning med inte så mycket ersättningspulver i. Vi vill få i Piggly mera vatten eftersom han käkar färre flarror, men han vill INTE dricka enbart vatten. Tar tvärstopp. Men man kan lura honom genom att skeda i lite NAN-pulver.) Sen sov han som en liten stock till 23.30, vaknade och fick då en ”riktig” flaska ersättning.

Sen sov han till omkring 03-tiden, då bökades det runt i omkring 40 minuter. Istoppning av napp, men ingen mat. Ingen panik, och inget Imse Vimsande krävdes. Phu. Ingen gråtande bebis.

Sov igen som en liten stock till kl 06 då han vaknade och fick en flarra riktig ersättning. Somnade om till omkring 07.30, då han var pigg som en mört.

 

bild 1-3

Att Iggeloni sover tre timmar i sträck är för oss helt fantastiskt. Det var MÅNADER sen han gjorde det. Det var liksom inget småvaknande alls, som det brukar vara. Ni förstår ju den hoppfulla känslan som infann sig i morse, när man insåg att ”men han har ju SOVIT FLERA TIMMAR I STRÄCK!”. Det kändes som en sån rackarns vinst. Och ingen sån där fruktansvärd Imse-incident.

Nu ska vi inte ta ut nåt i förskott, men det här känns bara så jäklans BRA. Det verkar ju som att Piggly sover bättre också, och slipper vakna till en gång i timmen för att snaska litegrann på sin flaska.

Vi kan väl inte riktigt ropa hej än, men i dag har det känts som att OM DET GICK SÅHÄR LÄTT VARFÖR I HELA FRIDENS NAMN GJORDE VI INTE DETTA TIIIIDIGAREEEE? Tjejen på möhippan sa ju att hon märkte en väsentlig skillnad på båda sina kids efter två nätter, och det verkar stämma in även på oss. Så om det fortsätter såhär så kommer det här kriget som vi rustat för kännas mer som en liten tvekamp.

Vi hade ju väntat oss två veckor av paniskt skrikande bebis som måste vaggas i famn av nattvankande förälder. Det vi upplevt hittills är inte i närheten av det. Men. Den där berömda bäcken. Vi är inte över den än, så jag ska väl inte ropa hej, hur mycket jag än är sugen på det.

Vi får se hur denna natt går. Vi la Iggy kl 19 (efter middag å gröt å vattensemp), han vaknade vid 23,30, fick en riktig semp (vi kallar det semp fast vi ger honom NAN, bara för att förvirra lite extra ha ha) och somnade om. Nu är klockan 01.20 och både han och Niklas sover sött inne i rummet.  Återkommer med uppdatering i morgon förstås.

 

bild

Avslutar kvällens krigsrapport med bilden ovan, tycker den är lite söt. Jag och Niklas hade nämligen lite extra äktenskapstycke i dag. Jeans on jeans liksom.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Åh, jag flinade till när jag läste ”OM DET GICK SÅHÄR LÄTT VARFÖR I HELA FRIDENS NAMN GJORDE VI INTE DETTA TIIIIDIGAREEEE?”. Känner igen mig så mycket! Med första barnet hade vi suuuuperstruliga nätter och kände till slut att vi var tvungna att bryta mönstret drastiskt. Och det gick SÅ. HIMLA. BRA. Då kände vi ju naturligtvis samma sak – varför gjorde vi det inte tidigare..? Men så nämnde jag det för vår BVC-”tant” som vettigt (eller iaf tröstande) sa att eftersom det funkade så bra så var ni redo för förändring, hela familjen inkl bebben. Ingenting säger att det hade funkat om ni testat tidigare. Är man redo så är man, och då går förändringen enklare.

    En annan tröst (som inte hjälper nu men ändå..) är att det såklart inte är ER det är fel på, alla barn är så olika. Vårt första barn strulade massor på nätterna, medan vårt andra barn, som är lika gammal som Iggy, sover som en stock hela nätterna från 19-07. Dom är som natt och dag.. men vi har agerat på samma sätt mot båda barnen. Så var inte rädda att det är ni som gör fel! =)

    JennyS 2014-09-16 00:45:16 http://None
    Svara
    • Svar på JennySs kommentar.

      Å vilken bra BVCtant – smart sagt! Nu känns det bättre. Faktiskt. 😀 Ha ha, tack! och intressant att höra att två kids kan vara så olika också. De är ju små personligheter, de små liven. 🙂

      Vanja 2014-09-16 01:44:13 http://vanjaw.com
      Svara
  • På torsdag har vi haft mat förbud i tre veckor.
    Det va jobbigt. Vaknade oftare än när han fick man på natten som va två gånger. Men på dessa tre
    Veckor har vår krigare sovit hela nätter allt oftare i slutet
    Han somnar kl 20-20:30 varje kväll och får mat klockan 06-07:00 på morgonen (för mig har natten passerat då pch tycker de är ok att fylla på lite) sen somnar han om och vaknar vid 09:00 på morgonen.
    Jag såg ige slut på detta när vi började och tänkte hur fasiken ska detta gå. Mean ska bara vara helt bestämd på att de ska gå och inte ge sig (ok om dom verkligen är hungriga) men vår kille trycker nu i sig 200 ml välling inför natten. De är som att han förstår att det blir inge mer mat på ett tag nu och på dagarna äter han knappt 135ml (han får mat också)
    Plus att vi råkade börja med detta just då en utv fas började. Och det är ingen bra kombo.
    Lycka till. Man får igen slitet. Bättre att göra de nu än när dom blir äldre. Då blir det svårare. Min kille är 7 månader idag.

    Madeleine 2014-09-15 17:08:56 http://None
    Svara
    • Svar på Madeleines kommentar.

      Tack för att du delar med dig, väldigt intressant att läsa! :-)Låter som en dröm tycker jag, som ni har det nu, det är vårt mål. 🙂 Tror också att detta krig är bättre att ta nu än senare… Om vi halkar tillbaks och Piggly börjar sova sämre igen/blir upprörd över att inte få mat ska jag lyda ditt och andras råd och stå på mig/oss. Vara bestämd. Verkar som att det funkar. Kram!

      Vanja 2014-09-16 01:40:33 http://vanjaw.com
      Svara
  • Grattis!!! Guuud så skönt att ni fick sova ett par timmar i sträck! Jag måste säga att jag nog också tycker de två senaste nätterna gått över förväntan. Somnar lite innan kl 20, mat ca 00.30 och 04.30 och uppstigning vid 06 och 06.30.
    Vi har sluppit skriktimme (väldigt skönt, gjorde väldigt ont i mammahjärtat) men istället har han yrat väldigt mycket, ca var 30-60min, ögonen är stänga men han vrider, ålar, gnyr osv. Så jag har gått upp, petat i nappen och då somnar han om direkt. Kanske inte optimalt för mig att springa upp så mycket men har fått sovmorgon istället då sambon tagit över hela förmiddagen.
    Inatt ska jag stänga av babymonitorn så att jag själv inte vaknar av minsta pip. Då kommer jag istället vakna om han verkligen vaknar, tänker att visst, han kommer hinna yra runt mer och kanske vakna till mer om inte nappen kommer direkt, men han får ju också chansen att somna om av sig själv, utan nappen. Kanske blir det en skriktimme i och med att han kanske vaknar till, men då får det bli det. Jag är hur som helst VÄLDIGT nöjd med att det inte snuttats något på 3 nätter, utan bara ätits enligt det som är planerat! Heeeelt fantastiskt och ett litet delmål avklarat måste jag nog se det som!

    Johanna 2014-09-15 15:58:56 http://None
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Woooop wooop – heja HEJA! Det där gnyendet känner vi ju också igen. För vår del har det kommit runt 03. Får se om det blir samma i natt. Vi tänker också precis som ni ang det där att inte peta i nappen direkt, så att han lär sig somna om själv. Men tar det när vi fått fason på sovandet. GRYMT jobbat, och ett stort delmål avklarat på vägen mot målet BÄTTRE SÖMN! Heja heja! 🙂

      Vanja 2014-09-16 01:37:22 http://vanjaw.com
      Svara
  • Wow så stor skillnad på bara 2 nätter, grymt jobbat!! Bara man får liiiite medvind så blir det ju så himla mkt enklare att fortsätta kämpa! Iggy är jätteduktig, och ni med!!

    Här går det frammåt med tycker jag, jag ammar bara 2 gånger per natt men vilka tidpunkter är olika eftersom han sover väldigt olika varje natt nu känns det som.
    Det som jag tycker är en stor skillnad är att det verkar som han sover tyngre när han väl somnar, och att han inte VILL snutta utan han VILL somna så det är mkt enklare att få honom att somna om i sängen, mindre skrik och behöva ta upp honom och vagga (vilket är himla skönt att slippa för min stackars rygg).
    Oftast när han vaknar nu så räcker det med att stryka på ryggen/buffa rumpan och säga ”Såååja såja såååååja” eller några långa utdragna ”Schhhhhhhhhhssssssss” ljud funkar också.
    Det verkar som att han vaknar av DRÖMMAR nu…så jag tror det är utvecklingsfasen som spökat men att den nu börjar lugna ner sig vid 8,5 månad.

    Så han vaknar ganska många gånger per natt och knorrar, gnyr, gråter lite men oftast går det att få honom att somna om i sin säng på bara några minuter, och han ammar 2 ggr per natt. Han sover 2-3 timmar åt gången.
    Vilket är betydligt enklare och mindre ansträngande för mig!
    Men målet är ju att han ska sova en hel natt men det känns som det får ta den tid det tar, det är inget jag förväntar mig att han ska göra innan han blir 1 år faktiskt.
    Jag ska jobba för att få ner nattamningen till bara en gång per natt, och nångång runt 2-tiden.
    Sen när vi kommer hem från USA så ska nattamningen bort helt, för då är han ju närmare 10 månader.

    Känns jätteskönt att läsa alla andras kommentarer och dina blogginlägg om detta, otroligt peppande!
    Och vi får inte glömma bort att berömma oss själva, för faan vad duktiga och grymma vi alla är!! <3

    Linda 2014-09-15 13:12:00 http://None
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

      Håller helt med om att det känns som att sömnen är tyngre! Djupare liksom. och håller också med om att vi ska peppapeppapeppa! HEJA oss DUKTIGA päron till dessa små nattmarodörer! Wooop wooop! 😀 Fler som sagt att det verkar strula med sömnen runt 8-9 månader pga utvecklingsfas, så vi får nog ställa in oss på lite av en setback då. En helt annan grej – KUL med Amerkkaresa! *avis* Vad roligt att ni gör en sån grej med bebis, DET tycker jag är peppande!

      Vanja 2014-09-16 01:32:57 http://vanjaw.com
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!