Söndagssimmaren

bild 1

Söndag = babysim, så i dag var vi å plaskade runt med grodan igen. Det här e hans nya grej – att stå på tå!

bild 2
Det finns väldigt mycket att spana på, inne på babysimmet. I taket hänger färgglada plastleksaker. Värsta festen för ett par bebisögon skulle jag tippa.

bild 2-1
I dag fick vi öva på att hälla vatten över huvudet på bebbarna. Man kan testa själv hemma också, det gör bebisen mer bekväm i vattnet och mindre rädd. Ta duschen och visa för bebisen, den kan få känna lite på strålen. Sen duschar man på sig själv och ler stooort så de förstår att det inte är nåt farligt. Sen säger man ”1, 2 ,3 – nu kommer det vatteeeeeen!” med käck röst, åsså håller man duschen någon sekund ovanför bebbens huvud.

bild 3-1
Ögonen knips igen, och en reflex ser till att de inte andas in vattnet. Sen ler man stort igen och säger (extra käckt denna gång) ”braaaaa”, eller ”rooooooligt va” eller ”oooojjj så myyysigt med vaaaatteeen”.

Nu raljerar jag såklart, men det är viktigt att bebben inte får uppfattningen att det är nåt farligt, stämningen ska vara glad. Även om ens bebis blir lite rädd.

Om två veckor ska vi testa dyk för första gången, så nu är det viktigt att vi övar på det här med vatten över huvudet hemma ofta. Så det gör vi varje kvällsbad.

bild 3
Vi fick också öva på att sparka i vattnet. Jag eller Niklas lockade med en leksak, sen håller man barnet så det ligger på mage i vattnet och så säger man ”sparka sparka sparka sparka!”. Åsså ska det sparkas så att ungen ”simmar” till leksaken. Slutar bebben sparka, så ska man stanna upp. De ska förstå att man kommer nånstans när man sparkar.

Skulle barnet hamna i vatten av någon anledning utan att det är meningen (gud förbjude) så ska de veta att de kan röra sig genom att sparka. Kan vara avgörande i en olyckssituation.

bild 4
Denna haj alltså, Pigglys stora favorit. Han skulle kunna sparka sig från månen och tillbaks för denna haj tror jag.

Extra tack till lilla Lisas mamma som var så snäll och fotade oss i dag, lyxigt värre med bloggassistans!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vad kul det är att läsa om ert Babysim – är så sugen att gå med min lilla pling. Jag känner dock att det är lite tidigt, hon är 4,5 månad och tror jag vill vänta till hon är 6 månader i alla fall. Jag vet att man kan gå från att de är 3 månader, på vissa ställen 2, men känns bättre att vänta – är ni glada att ni vänta lite? eller hade ni gärna gått när han var yngre? Vår pling älskar vatten och båda plaskar, sparkar med ben och har provdykt lite i badkaret – dock ska jag börja öva med duschen som du skrev -superbra tips!
    Ha det bra!

    Stephania 2014-09-08 22:55:13 http://None
    Svara
    • Svar på Stephanias kommentar.

      För vår del var det perfa att börja nu, Iggly började inte gilla att bada förrän runt 5 månader tror jag. Innan dess var han lite skeptisk. 😉 Men nu älskar han det! Tror de har mer glädje av det, ju mer ”med” de kan vara. Så vänta tills lila plingan är 6 månader, det kommer blir superbra! Och jaaa – öva med duschen hemma! 🙂 Fräsigt att ni provdykt i badkaret, det har inte vi vågat…fegisarna. 😉

      Vanja 2014-09-09 01:50:39 http://vanjaw.com
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!