Trötmössa

IMG_5966-0.JPG
Ojojojojoj. Jag tror faktiskt detta är nåt slags rekord. Har aldrig varit såhär trött tidigare. Nånsin. Knappt jag orkar med att skriva det här ens.
Har haft en rolig dag med tjejen på bilden men orkar tyvärr inte berätta om det, i alla fall inte nu.
Bloggen får vila tills imorgon, för energin är på minuskontot och jag känner mig bränd såväl fysiskt som psykiskt.
Ska gå och lägga mig nu (22.35!). Första gången jag är i säng innan kl 02 på längre tid än vad som förmodligen är hälsosamt.
Har laddat ner WordPressappen och bloggar från mobilen, hoppas det funkar.
Nu ska jag däcka, återkommer med förnyad energi imorgon. Kram och pust från en utmattad mama!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Om du behöver en assistent på distans så bara hojta till – kan jag administrera så du får lite mer sömn 🙂

    carolina 2014-09-06 14:57:10 http://lillahell.blogg.se
    Svara
  • Tack för en superbra blogg! En helt annan fråga, väntar en bebis som kommer nu i vinter och tycker det är jättesvårt att veta hur man ska bädda i vagnen. Har du ngt tips hur ni gjorde? Behövs lakan, kudde tex, åkpåse? Och ska de ha overall med?

    M 2014-09-06 03:30:14 http://None
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

      KUL med vinterbebis! Fick samma fråga för ett tag sen, och då svarade en annan bloggläsare såhär:

      @Emma: Jag rekommenderar overall till liten bebis på vintern. Hade samma brydderier förra hösten då jag skulle göra samma val. Tyvärr valde jag åkpåse, vilket funkar bra sålänge barnet ligger och sover snällt i vagnen. Men, barn ligger inte alltid och sover snällt, framförallt inte när man vill att de ska det! 🙂
      Jag upplevde mig väldigt låst till att ta korta promenader i början på grund av stressen av att ”tänk om hen vaknar”. Med overall och extra filt(ar) kan man bara plocka upp bebisen vid behov.
      Åkpåse är dock jättebra för sittdelen vinter nummer två så om du köper en, ta en som funkar när barnet blir äldre också, de är tyvärr lite dyra.

      Och jag svarade sen såhär:

      Emma: Håller med Karin ovan till 100%! Vi köpte en åkpåse, men anväde inte den alls faktiskt. Det vi använde var en overall-påse (påse över benen stället för två separata ben), den hade vi hela tiden. Då kunde man plocka upp Iggy om han blev surmule, och det var lätt att öppna upp den och göra det svalare för honom när man var inne i ngn butik. med en åkpåse så blir det ju trixigt att plocka upp en ledsen bebis utomhus som har ”vanliga” kläder på sig som inte är anpassade för kyla. Känns kalas att Karin säger att de funkar bättre år 2, så vi kommer nog använda den denna vinter istället. Men kör på en overallpåse (vi köpte vår på Lindex, de hade flera olika superfina), den är tokanvändbar. Hade hål för bälte (t ex maxicosi) också, supersmart och smidigt!

      Lakan/täcken sparkar de bara av sig, så det är ingen idé (köp en sovpåse också till natten, bästa bästa investeringen, den kan de små bebisbenen inte sparka av sig, finns på H&M Home t ex, lätt att klicka hem), och på kuddfronten körde vi på pandakudde (med urgröpning för att motverka platt huvud och underlätta andning), fast den hade vi bara i babynestet, inte i vagnen eftersom Iggly då låg i sin overallpåse.

      Hoppas det gav tips å hjälp! 🙂

      Vanja 2014-09-08 02:48:05 http://vanjaw.com
      Svara
  • Klag i vei, det er ingen som klandrer deg.

    For en fantastisk blogg – gratulerer! Jeg setter virkelig pris på din evige optimistiske og realistiske væremåte, selv om en ikke-mamma er det godt å lese at livet er mulig, selv med lite søvn. Og takk for alle Stockholmtips, vi fulgte kafétipsene slavisk og kommer tilbake i oktober for en titt innom GlamMom butikken – jeg har sett noen sammenleggbare ballerinas som kan være perfekt for bryllupsdagen vår!

    Jenny 2014-09-06 02:30:53 http://None
    Svara
    • Svar på Jennys kommentar.

      Åååå, TACK! Det värmer så himla mycket att höra att du gillar både blogg och kafétipsen, KUL att du använde dem! 🙂 Ni är hjärtligt välkomna till butiken i oktober, ballerinorna är vääärldens skönaste å lyxigaste! Perfekta för ett bröllop! 🙂 Megaklem från Stockholm! <3

      Vanja 2014-09-07 21:42:13 http://vanjaw.com
      Svara
  • Oh, vanja. Vila för sjutton. Även om du inte orkar skriva din blogg på veckor försvinner vi läsare inte. För vi gillar dig så!

    Anna 2014-09-06 00:39:48 http://None
    Svara
  • Hua, I feel your pain (eller tröttheten, snarare). Min lille har börjat med typ 2 halvkassa sovnätter följt av en total-kass natt följt av en skön sov-natt. Upp o ner hela tiden fram och tillbaka.
    Men hoppas du fick sova lite mer inatt, ibland kraschar man sådär och då är det bara att försöka sova så tidigt man bara kan för att få in så många ”dutt-sömnperioder” under natten som det bara går. Samt powernappa på dagen med om det går.

    Men det ÄR ju bara en väldans kort tid i livet som man har det såhär, vi kommer att få sova igen…nångång…där i framtiden…!

    Linda 2014-09-05 22:50:21 http://None
    Svara
  • Två frågor! Jag har läst din blogg ett tag nu, har sett att du brukar gå och få dina naglar fixade! Undrar var du gör det och om du bara lackar dem i fräsiga färger och mönster eller om du ”fixar formen”, det vill säga gelénaglar eller vad det nu heter! Tycker du har jättefin form! 🙂 Kan du inte lägga upp lite bilder på dina fixade naglar så man får lite inspiration? :))

    Elice 2014-09-05 18:34:32 http://None
    Svara
    • Svar på Elices kommentar.

      Tack söta Elice! Jag äääälskar att ha fina naglar, så jag går och fixar dem på salong varannan vecka ungefär. Jag gör gelélackning (heter shellack eller gelish beroende på vilket märke salongen använder). Det är nagellack som härdas i uv-ljus och sitter i ungefär två veckor. Man kan måla över det med vanligt nagellack om man vill ändra färg efter ett par dagar eller så, det brukar jag göra. Gick hos en fantastisk tjej här på Söder som heter Daniela, men hon ska få barn snart så hon har slutat jobba tyvärr. 🙁 Har inte hittat någon som är lika bra som henne än, så jag har ingen att rekommendera tyvärr. Men så fort jag hittar nån kan jag hojta. Tycker det viktigaste när man gör en sån enkel grej som gelélackning är att det inte är för dyrt. Max 400 pix får det kosta, helst mindre. KUL att du också är en nagelinspirationstjej! jag har faktiskt preciiiis målat naglarna med lite nya lack, lägger upp ett inlägg om det i morgon eller övermorgon så får du förhoppningsvis lite inspo! Roligt att du tycker mina naglar är fräsiga, woop wooop! 🙂

      Vanja 2014-09-08 02:39:14 http://vanjaw.com
      Svara
  • Huvva, jobbigt. Hoppas du fick en god natts sömn.

    Jenny 2014-09-05 12:29:51 http://None
    Svara
  • Skickar massvis med *virtuell* omtanke och stöttning till dig! Har en liten kille i Iggys ålder så jag vet verkligen vilken intensiv fas det är just nu. Vi håller precis på att avvänja kisen vid nattmatning så nu blir det inte mycket på sömnfronten.
    Vill inte komma med en massa råd (för jag vet hur innerligt trött man kan bli på alla *välförtjänta* råd ibland), utan bara säga att jag förstår och att det är skitjobbigt! We can do it! Stor KRAM!

    Maria 2014-09-05 10:24:51 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!