Prylhetsen

bild 2-1

Iggys mormor kom till Estocolmo för dagens kalas, så även Piggelini åkte med på presenttåget. Ett sånt här ulligt litet får adderades till hans mjukdjurssamling.

Och på tal om mjukdjur. Ett av de bästa tipsen som vi fick innan Piggly kom, var att INTE köpa mjukdjur. För det får man. I mängder. Och oj vad det stämde. Det enda i leksaksväg vi köpte innan var snuttarna, men annars är allt i kaoskorgen (eller ska vi kalla den Pigglys lekkorg kanske he he) sånt som folk har gett oss.

Så ni som e på g att få kids – gå inte nuts på gossedjursavdelningen. Det. Behövs. Inte.

Det här med gossedjur fick mig att tänka på en sak jag verkligen tog till mig av det Louise Hallin sa i poddavsnittet av Barnvagnspromenader där jag fick äran att agera ”kändisförälder”. (Extremt lurigt för övrigt, är väl ungefär lika känd som Lasse Fransson. Vet ni inte vem det är? Nä, just det.).

Hon skräder ju inte orden direkt och höll på att dö när jag bubblade på om magträning och babygym. ”Babygym – låter vidrigt! Skulle du vilja ligga och titta på en massa grejer som studsar runt framför ögonen? Känns väldigt stressigt tycker jag.”

Och jag kan hålla med, man blir lätt indragen i det där med att man måste ha en massa GREJER för att kidsen ska utvecklas och stimuleras. ”Attans! Jag har inte den där tjottafräsgrejsimojsen. Det var ju synd, då blir det väl ingen finmotorik för Piggly då. Rackarns.”

Men så funkar det ju inte. ”Barn behöver INGENTING (materiellt)!”. Sa fröken Hallin. ”Tänk när det inte ens fanns nappar!”. Det sätter ju saker å ting i lite perspektiv tycker jag.

Lyssna på poddavsnittet här, som vanligt massa massa bra barn/föräldrainfo!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vi har faktiskt ”bara” fått 3 gossedjur, filtar däremot… 8st har vi fått, ok att det är roligt att byta filt och att man behöver några stycken, men inte 8 st

    Mia 2014-08-31 22:58:37 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!