Jag blir försökskanin

bild 3-2

Yours truly med Mr GHD Sverige himself – en rackarns härlig prick som heter Stefan.

bild 4-2

Alla stylisterna hade riktiga Hollywoodsvall, för en locktokig mänska som jag så var det lite som att befinna sig i himmelriket, faktiskt.

bild 4-4

En stylingprodukt för att få lockarna att hålla fick man i present. Ska testa och utvärdera.

 

bild 3-3Vips så knep en av Hollywoodtjejerna tag i mig och röjde på med en Curve-locktång. Eftersom jag på riktigt är intresserad av det här med hur man får till den perfekta locken, så passade jag på att fråga ut dessa experter. Har till exempel alltid undrat varför man alltid ser hårstylister ta tag i hårtoppen och linda den runt tången, istället för att knipa fast toppen, och sen rulla upp hårslingan. Och nu fick jag svar! 

 

bild 2-3

Anledningen till varför man gör så är:

 

1) Håret är alltid mest slitet i topparna, så om man kniper fast toppen utsätts den för mer värme än det övriga håret, vilket sliter onödigt.

 

2) Topparna är också tunnare än håret längre in mot huvudet. Och för att få bästa resultat på locken vill man ha en så jämn fördelning av värmen som möjligt. Därför börjar man med den tjockar delen av hårslingan, så att den utsätts för värme några sekunder längre än toppen som ju är tunnare och inte behöver liak mycket värme för att forma sig.

 

Så nu vet ni det. Älskar att det fanns en logisk förklaring, att det inte bara var någon slags fuffenspryl som frisörer har för sig för att det är trendigt, typ.

 

bild 4-3

Eventet var sjukt trevligt, trots att jag kom ensam och inte kände någon där. Minglade lite och träffade en tjej från tidningen Res (som jag tipsade om Surfers Lodge såklart, måste ju passa på), en annan tjej som var preggo som GlamMom kan hitta på nåt kul med, och sprang in i Diana som jobbat med GlamMom med alltifrån Boob till våra fina ballerinas. Fick med mig en sån där fräsig Curve-styler också, galet lyxigt.

 

Efteråt stod världens bästa partner in crime Malin utanför och väntade med Piggly som hon rattat dit från Söder. Och hur blev håret då, efter att jag stylats av GHD´s experter?

 

bild 2-1 vanjaw

Jättefint! …måste jag faktiskt få lov å säga. Så peppen att testa hemma själv e massiv! Kanske borde sno Malin som försökskanin, har faktiskt ALDRIG sett henne i lockigt hår…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!