Guide till lila hårtoppar

vanja wikström lila hår

Okidoki! Eftersom det är några som frågat om hur jag gör när jag styr mina rosa hårtoppar så tänkte jag att jag kirrar en fräsig guide, dock med lila denna gång, men det är ju samma princip. Så here we go!

Jag köpte Revlons Nutri Color Creme i färgen Lavendel (002). Den hittas här för omkring 100 pix (köpte min på salong för 140 kr, så detta var ju billigare – alltid trevligt). Tryck ut en snutt i en kopp.

vanja wikström lila hår 2

Ta en klick vanligt balsam, och blanda tills du fått en färg som du gillar. För att få pastell-lila så rekommenderar Revlon att man tar 1 del färgad creme och 5 delar balsam, men jag höftade tills dess att blandningen såg snajdig ut.

Jag använder det här balsamet (superbra, fullproppat med oljor så håret blir lent och mjukt), men det går bra med vilket balsam som helst.

vanja wikström lila hår 3

Blanda färgcremen och balsamet tills dess att du fått fram en nyans du gillar. Blanda hellre för mycket än för lite eftersom det är trixigt att få till precis samma nyans igen om den skulle ta slut medan du grejar in den i håret.

Jag blandade alldeles för mycket upptäckte jag, men det gör inget. Jag sparade det som blev över i en plastburk. Perfekt, då har man en färdigkirrad blandning nästa gång det är dags.

vanja wikström lila hår 4

Sen är det dags att tvätta håret! Såhär såg jag ut pre-hårtvätt. Lite lättklätt, I know. Men så blir det ofta i badrum. Plus att det är bäst att plocka av sig tishan när man ska färga håret, om man inte är sugen på batikfärgade kläder förstås.

vanja wikström lila hår 5

När håret är tvättat handdukstorkar du det, och kammar ut det litegrann. Sen är det bara att kladda på färgblandningen i topparna. Jag höftade lite även här, det gör inget om det inte blir en superrak linje. Det blir fint ändå. Man färgar ju i alla fall inte håret lila för att se…städad ut. Liksom.

Låt det verka i 15 minuter, och skölj sedan ur håret. Om man vill kan man ta vanligt balsam i övriga håret precis innan man sköljer, så får det också sin dos av fukt.

vanja wikström lila hår 6

Efter att jag fönat håret torrt (och tuperat det litegrann – bästa grejen EVER för rakhårade rackare som jag!) så blev det såhär!

vanja wikström lila hår 7

Superfint tycker jag! Lila toppar livar upp, bra för vardagsglädjen. Och den vet ni ju att jag värnar om. Livet blir roligare med skojigt hår liksom. Tycker nyansen blev perfa, precis sådär pastelligt lila som jag ville.

Så Revlons Nutri Color Creme får två tummar upp av mig! En sån där tub kommer räcka till rätt många omgångar också, så den var dessutom prisvärd tycker jag.

vanja wikström lila hår 8

Försökte ta en bild så att ni ser hur det ser ut från sidan. Eftersom mitt hår är kortare därbak och längre framtill blir det mer lila framme vid ansiktet eftersom jag körde på en så rak linje som möjligt.

Är supernöjd, men är som sagt redan sugen på att köra hela håret. Tur att jag fick lite färgblandning över, puttar i den nästa gång jag tvättar håret, så får vi se hur det blir med en helt lila kalufs. Kommer bli härligt tror jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh, men det kanske också kan vara fint 🙂 Skulle nog inte heller våga mig på att göra hela håret… Men hur har det gått nu? Har du fått ur allt till slut? Pratade med en frisör som sa att man skulle använda djuprengörande schampo 🙂

  Linda 2015-10-30 11:14:28 http://None
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Jag hann klippa mig innan jag fått ut allt, så jag vet faktiskt inte om jag skulle fått ut det. Djuprengörande schampoo låter logiskt, det ska jag testa nästa gång. För jag e sjukt sugen på lavendelhår… Bra tips, tack! <3

   Vanja Wikström 2015-10-30 12:37:35 http://None
   Svara
 • Supersnyggt!!! Är detta något som tvättas hur och hur lång tid tar det isf?

  Linda Lif 2015-10-22 00:29:55 http://None
  Svara
  • Svar på Linda Lifs kommentar.

   Tack! 🙂 Det här gick faktiskt inte så bra att tvätta ur, det var därför jag aldrig vågade mig på att göra hela håret lila… Det blev blått när man tvättade ur det, så det blev lite punkigt, fint iofs men var svårt att få ur helt ur håret.

   Vanja Wikström 2015-10-22 00:33:50 http://None
   Svara
 • Superfint blev det och bilderna på dig är så fina, speciellt den du har som din profilbild!

  Kattis 2015-09-14 01:08:04 http://www.sadnesstheory.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!