Semp i stora lass

semp

La upp den här bilden på Insta tidigare i dag och skrev nåt putslustigt om att vi förr i tiden brukade köpa hem plattor med öl, numera blir det mest plattor med Semp. Ha ha, men så är det verkligen. Det är otroligt vilka mängder det går åt här hemma.

Jag kämpar ju på med amningen, men det kommer fortfarande inte tillräckligt mycket mjölk för att Iggly ska bli mätt, så vi får komplettera med Semp. Jag hoppas fortfarande att det ska rinna till ordentligt, så att jag kan köra på enbart amning. Mest av praktiska skäl, enklare att plocka fram boobsen kl 03.22 än att börja pyssla med tetrapack och flaskor liksom.

Hoppet om ökad mjölkproduktion lever dock kvar, vi gör precis som barnmorskorna och BVC säger för att amningen ska dra igång rejält, så förhoppningsvis släpper det. Min mamma hade så mycket mjölk att hon sålde vidare, så vem vet – en dag kanske det säger SMACK! …och så har jag överfyllda matstationer. Eller så blir det inte så, och då får vi fortsätta att Sempa.

Ser egentligen inget problem i det mer än det rent praktiska, och det är rätt skönt att det inte bara är jag som kan mata Iggy. Lite fint också, att Niklas å Iggy får en egen matrutin. Niklas säger att det är hans amningsstund, när han ger Semp. En av de saker som inte alls blev som vi trodde med att få en bebis, är fördelningen mamma/pappa. Vi trodde nog båda att det skulle vara väldigt mycket mamma som gällde i början, just på grund av att det är där som käket finns. Men så har det inte blivit. Jag tycker att vi har Iggy lika mycket faktiskt. Och en anledning till det är nog just detta Sempande.

Och det känns väldigt bra, dels för att jag inte blir så låst (ammandet tar ju upp en stor del av dygnets timmar, så iom att en del såna timmar förvandlas till Sempningar som likaväl Niklas kan ta så frigör ju det mig en hel del), dels för att Niklas och Iggy får hänga mera. Iggy sover ju mestadels, men ett av de få tillfällen när han är vaken är just när han är i färd med att käka. Så då är det ju mysigt att Niklas får hänga med honom när han är i det tillståndet, och inte bara gossa med honom när han sover.

25Så kanske kanske att denna kombo av både amning och Semp är toppenbra faktiskt. Hursomhelst så är det så det är för tillfället, så det e bara att gilla läget.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!