Magen 12 dagar efter snitt

vanja wikström mage efter kejsarsnitt 3(2)

Okej, nu har det gått 12 dagar sen kejsarsnittet, och magen är i finfin form tycker jag. Känns som att den slinker in ett par cm varje dag, och nu är det baske mig inte långt kvar tills dess att vi är tillbaka på noll.

Är rätt förvånad att det kan gå såhär fort. Nu hade ju jag ingen megamage kanske (förmodligen pga min långa överkropp, fanns liksom mycket plats därinne för Igglypiggly), men ändå. Den var ju jäklans mycket större än såhär. Galet vad kroppen kirrar.

 

vanja wikström mage 12 dagr efter kejsarsnitt 2

Magen är helt klart lite slapp och slö, men det ordnar väl till sig. Har fått för mig att 2014 ska bli ett hälsosamt år på träningsfronten (ett gymkort kanske är att ta i, men lite Tracy Anderson-övningar i vardagsrummet ska man väl kunna få till hoppas jag).

Eftersom jag hela tiden glömde bort att ta mina smärtstillande så har jag helt slutat upp med dem sen ett par dagar tillbaka. Det är lite ömt precis runt snittet, och lite buckligt (mycket som ska läka på insidan antar jag), men det behövs inga droger för att ta sig igenom någon smärta direkt. Så bort med dem.

 

vanja wikström mage 12 dagar efter kejsarsnitt 1

Har fått mycket frågor om gördeln som jag använder, så vi svarar lite tänkte jag. Flera har frågat vart jag har köpt den, och den är förstås från GlamMom.se och hittas här! Är väldigt stolt över att vi letat reda på just den här modellen, då den är kalasbra och dessutom har ett schysst pris.

 

Vad har du för storlek på din gördel? Känner du att du valde rätt storlek?

Jag har storlek XS. Det är helt klart rätt storlek för mig. Jag fick kämpa mig in i den de första dagarna, men det är meningen. En för stor gördel hjälper inte till alls. Hellre att man tar en något för liten storlek som man inte får på sig de första dagarna (låt den vara då), än att man tar en för stor som inte gör något för en.

Är det någon idé att köpa den nu när man är höggravid eller är det omöjligt att veta vilken storlek man ska ha?

Jag köpte min någon vecka innan Iggy föddes. Jag gjorde precis som det står i produkttexten, dvs att jag mätte magen på det bredaste stället någon vecka innan jag skulle föda, och drog sen av 15 cm. Och det funkade jättebra.

Om man ligger mittemellan två storlekar brukar vi rekommendera att man tar den mindre (just för att den inte ska bli för stor). Alternativt att man klickar hem två storlekar, och sen provar när man fått sin bebis, och returnerar den som inte passar. På GlamMom har man alltid 30 dagars öppet köp, så man kan beställa innan bebisen kommer och ändå känna sig trygg med att man får lämna tillbaka. Kan vara bra att veta.

 

Hur länge ska man använda en gördel efter graviditet?

Helst så länge som möjligt. Men man får ju känna efter lite själv. Jag kommer ha min någon/några veckor till. Men för någon annan kanske det krävs 10 veckors användande.

 

Är gördeln bekväm?

Den är mjuk och skön i materialet, och dessutom stretchig. Så den är nog så bekväm som den kan bli. En bonus är att den stagar upp ryggen, så att man får lite extra hjälp med hållningen. Skönt, eftersom man lätt kan känna sig lite sladdrig i kroppen efter en förlossning.

 

Funkar den att använda efter kejsarsnitt?

Jajemän! Är ju snittad själv, och den funkar finfint!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!