Magen fortsätter krympa

vanja wikström mage efter kejsarsnitt sida 2

Ok, nu fortsätter magbilderna post-preggofiering! De här tog vi i morse, och nu har det alltså gått 6 dagar sen snittet.

 

vanja wikström Mage efter kejsarsnitt sida

Magen har helt klart slunkit in ytterligare ett gäng centimeter, och jag känner mig slank som en liten sulfid. Hade jag sett den här bilden på mig själv för ett år sen skulle nog ”å jäklar vad mycket saltlakrits som slunkit ner i den där maggen” varit min tanke, snarare än ”slank som en sulfid”.

Men det är precis så det känns. Ingen bollmage som bökar när jag ska ta på mig jeans eller skor, eller sätta mig ner, eller ställa mig upp, eller vända mig om, eller…ja, ni fattar. Det är riktigt skönt att vara av med basketbollen faktiskt.

 

vanja wikström kejsarsnitt mage fram l

Magen är lite lös och mjuk såklart, men man kan inte direkt räkna med tvättbräda efter 9 månaders delade magmuskler som…icke-använts. Typ. Men lite styrka kommer med tiden tänker jag, att bära runt på Iggleton lär ju hjälpa till på den fronten om inte annat.

Har fortfarande inte ont överhuvudtaget efter snittet. I morgon ska jag ta av bandaget och för första gången se stygnen. Uuuuu, tycker det ska bli sisådär lagom kul. Är lite rädd för vad jag ska hitta där bakom. Nåväl, det går nog bra. Ni får hänga på såklart, här bjuder vi friskt på magar, förlossningar och operationsärr.

 

vanja wikström gördel efter graviditet

Jag vet inte hur snabbt folk återhämtar sig efter förlossningar, men jag tycker i alla fall att det känns som att min mage gör ett rätt bra jobb. Tog inte med min gördel till BB (tänkte göra det, men ni avrådde och hade sååå rätt, hade aldrig orkat böka med den där och då).

Men har använt den sen vi kom hem, och den hjälper garanterat till. Jag vet sen tidigare att en gördel hjälper livmodern att dra ihop sig (för inte så länge sen så lindade man mammornas magar för att åstadkomma samma effekt), men det ger också ett himla skönt stöd för ryggen. Man är ju liksom lite…sladdrig i överkroppen efter 9 månaders bebisbärande.

 

vanja wikström gördel efter förlossning

Fick kämpa lite för att komma i den första dagen, men sen har det gradvis blivit lättare. Gördeln är från GlamMom, vi har hittat en från USA som är mjuk och skön samtidigt som den verkligen funkar. Tycker INTE om Belly Bandit (en annan populär gördel), har sålt den tidigare och den är alldeles för hård och sjukt obekväm.Men den här är mjuk och skön, och inte jobbig att ha på sig. Blir det obekvämt orkar man ju inte pyssla med sånt här. Gördeln hittar ni här.

Amningsbhn på bilden har jag ju lovordat tidigare, men jag gör det igen. Den är helt satans underbar att ha på sig på natten. Och den hittas här. Har precis köpt ytterligare en, så himla skönt att inte behöva tvätta så ofta, och det blir ju ganska kvickt mjölkfläckar på amningsbharna. Ok, det var allt för i dag! Nu ska jag Iggy-mysa!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!