Det här åker med i BB-väskan!

vanja wikström bbväska

I dag har jag roat mig med att packa min BB-väska! Jag utgick ifrån alla FANTASTISKA tips som ni lämnat här i bloggen, på Instagram och på YouTube (tack så himla mycket ♥), och sen la jag till det som jag själv kände att jag ville ha med. Och voilà – det här blev resultatet! Nu kör vi!

1) Mina älskade leopardpreggobrallor från GlamMom, de är dessvärre slutsålda sen länge men OJ vad jag älskat detta plagg! Har burit dem nästan olagligt mycket, och de har fått besöka både Japan och Portugal med mig å Iggy. De kommer vara perfekta BB-brallor: mjuka och sköna, men ändå så att man känner sig fin. Både vi själva och våra familjer kommer ju ta en rackarns massa bilder på BB, så då är det ju roligare om man tycker att man var lite fräsigt klädd tänker jag. Ni tipsade ju om tofflor/sköna inneskor, så mina favvosneakers åker med. De kan man bara stoppa ner fossingarna i och glida runt.

2) Kommer ta med mig mina allra gossigaste och fluffigaste strumpor från mitt älskade Oysho (bästa bästa stället att hitta fina myskläder, på till kalaspriser dessutom).

3) Ännu ett plagg som jag nästan älskat sönder redan: min preggotisha från GlamMom som man ju dessutom kan amma i utan att det syns (tack vare en osynlig amningslösning). Jag plockar även med mig ett preggo/amningslinne i ljusare grått. Både tishan och linnet är supermjuka i kvaliteten och har en lös och avslappnad passform, så man slipper toppar som sitter för tight runt magen.

4) Jag kommer ta med mig två stycken av de här otroligt mysiga amningsbharna från GlamMom; en vit och en rosa. De är megamjuka och i omlottmodell. Perfekta att bära på natten och när man ska ligga ner mycket i en säng (som jag antar att man gör i början) eftersom de inte har några amningsclips som kan skava.

5) Fick tips dels från min svägerska och dels från er om att ta med ett sånt här bröstvårtsskydd från Medela. Det skyddar bröstvårtan och underlättar amningen om det är så att man skulle få ont/sår osv. Har förstått att jag ska lägga så mycket krut jag bara kan på att få igång amningen så bra det går innan vi lämnar BB, så allt som kan underlätta känns bra att få med sig.

6) På tal om amning så ska denna magiskt bra bröstvårtkräm från Dr Lipp självklart med i BB-väskan. Den är organisk, består av 100% medicinklassat lanolin (som utvinns från fårull och är världens mest naturligt fuktgivande ämne) och innehåller inga tillsatser. Jag har länge använt den som läppglans/lypsyl, runt näsan när jag varit förkyld och fått irriterad hud, på torra händer, torra delar på fötterna med mera med mera. Ska bli spännande att testa den på det den en gång utvecklades för – bröstvårtor.

7) Necessär med hudvårdsprodukter och smink. Jupp, jag tänker försöka vara så fräsig jag kan på BB. Alla de där bilderna ni vet, från punkt nr 1…

8) Tar också med mig den här amningsbhn från GlamMom. Även den är mjuk och superskön, men den har mera stöd än omlottbharna, och jag tror den kommer kännas perfekt på dagen, och när man är uppe och knatar omkring på avdelningen.

9) Amningsinlägg åker med såklart. De här är i ekologisk bomull, också från GlamMom. Snälla mot både bröst och miljö. (HUR bra jobb har inte jag när det kommer till att packa BB-väska? *haha*)

10) Min älskade dator får självklart följa med till BB! Ska såklart försöka blogga lite när vi är där.

11) Bröstvärmare i en ull/silkeskombination (ull behåller kroppstemperaturen istället för att addera extra värme, och silke är naturligt läkande) från GlamMom som jag kommer bära när vi åker hem. Allt för att förhindra mjölkstockning. *brrr*

12) Häxvrål. Kommentar överflödig. He he.

13) Många av er tipsade om att ta med sig en vattenflaska för att man blir så törstig efter förlossning och när man ammar. Och för att det är skönt att ha en flaska nära till hands som man alltid kan klunka ur. Så det plockas med.

14) Min älskade kroppskräm ska absolut med. Bästa krämen! Eftersom jag inte får smörja in mig med någon lotion efter att jag duschat med Descutan (bakteriedödande tvål) inför snittet, så kommer en krämtokig mänska som jag tycka att det är höjden av lyx att få smörja in mig igen när operationen är över.

15) Bindor. Har förstått att man får det på BB, men känns ändå skönt att ta med sig såna som man tycker om själv. Vad gäller trosor så säger ni som gjort BB-resan att nättrosorna man får där är absolut bäst till en början, så jag kör på dem och plockar inte med mig nåt fancy. Fick också ett smart tips att klippa bort framkanten på några trosor, eftersom den kan skava just när man är snittad. Lät himla smart tycker jag, så det blir till att plocka fram saxen och offra några undisar.

Ok, det var det jag tänkte ta med mig. Men det är ju två till som ska med på resan. Igster:

 

vanja wikström bb väska 2

1) Till Iggy plockar vi med oss vår Maxi-Cosi. Supersäkert och smart babyskydd, som också går att klicka fast på vår Joolzvagn. Jag bävar redan nu för hemresan (som blir i taxi). Kommer nog vara den nojigaste bilresa man någonsin gjort…

2) Vi har ju sovit med den här krabaten i ett par veckor nu så att den ska lukta mamma och pappa (två stycken till och med, efter smarta tips från er så att man kan tvätta en utan att det blir panik). Vet inte om det funkar för att göra bebisen lugnare, men värt å testa. NIklas har döpt dem till Spaghetti. Så Spaghetti numero uno får följa med till BB. Vi hoppas att han ska bli Igsters bästis.

3) TOKgullig overall från H&M som är lite varmare. Blir perfekt att åka hem i tänker vi. Satans söt!

4) Att ta med sig ett babynest har både ni och familjen tipsat oss om. Känns bra att ha något som man kan lägga i sängen, med små ”väggar” så att vi inte riskerar att mosa Igster. Bebisar vill ju ha det lite trångt också, så i den här kommer han att känna sig hemma. Också bra att han har hängt i den ett tag på BB, kanske ökar på tryggheten eftersom tanken är att han ska sova i babynestet när vi kommer hem sen.

5) Det verkar vara lite olika bud om man får tvättservetter eller inte på BB, så vi tar med en förpackning.

6) Himla smidigt att köpa färdiga set med kläder tycker jag, det här vansinnessöta kitet med elefanter från Lindex åker med till BB.

7) Planerar att ta med omkring 3 ombyten till Iggy. De här söta bodysarna i ekologisk bomull från Åhléns packar vi med oss. Ingår i deras Ta 3 betala för 2-serie, bra pris alltså. Skadar ju aldrig.

8) En bebisnapp packas ned. Och jupp, jag vet att man inte ska störa sugreflexerna osv. Men jag packar hellre med den än ångrar att jag inte gjorde det. Flera av er har också tipsat om att napp redan på BB varit guld värt.

9) Inotyol. Ska tydligen vara en magiskt bra blöjsalva, enligt både tips från er och mina kompisar.

10) Ytterligare ett set jag inte kunde motstå, från H&M. Innehåller bland annat en pyjamas som jag tror Iggy kommer vara himla fräsig i. Det är igelkottar på den, och heter man Iggy så får man stå ut med att bli klädd i igelkottar. Så det så. Just detta set finns inte kvar, men H&M har andra supersöta startkit i samma stil för en billig penning.

11) Små söta gröna byxor, och ett par med äpplen och ankor på (gull gull gull). Också de från Åhléns ekologiska Ta 3 betala för 2-serie.

12) Gossig filt (julklapp från sötaste moster som är väldigt peppad på Iggy) från Färg & Form.

Åsså Niklas då:

 

vanja wikström bb väska 3

1) Myskläder (som ändå är lite fräsiga) gäller såklart för Niklas också. Den här gossiga hoodien packas ned. Från Scotch & Sodas Home Alone-kollektion, som har galet mycket fina myskläder, framförallt för killar.

2) Kuddar! Tack vare er så har vi förstått att egna kuddar är guld värda på BB, så TACK! Världens bästa tips tror jag, så egna kuddar ska definitivt plockas med.

3) Sköna skor att lufsa runt i, och som man bara kan ploppa i och ur. Jag fick ju dessa av Niklas i julklapp och äääälskar dem. Bästa barnvagnsprommispjucksen! De är från Tretorn och finns för både dam och herr. Hittas här.

4) Godis! Plopp å kokosprickar är Niklas favoriter.

5) Foam Symmetry, surftidning till min surfnörd. Även BB kan behöva lite vågor.

6) Har fått tips om att ta med tv-serier och filmer, och eftersom vi inte plöjt Orange Is The New Black än, så tar vi med oss den. Har dock en undring kring detta. Känns lite konstigt att man skulle vilja kolla på tv-serier när man har en liten nyfödd bebis att titta på. Är man verkligen sugen på att kika på tv då? Om man kan slita blicken från sitt färska barn några minuter kanske man hellre vill sova tänker jag? Men eftersom så många av er tipsat om att just ladda datorn med serier/filmer så kör vi på det. Jag förstår säkert när jag är där. Och då kommer jag tycka att det är så himla bra att jag har er som kan tipsa om sånt här, som jag aldrig skulle tänkt på själv.

7) Niklas reser såklart till BB med stil, och packar i en rackarns fräsig Bagasi-väska (som också gjort vår sjukt snygga skötväska).

8) Många av er har också tipsat om att ta med mat till Niklas, eftersom bara frukost och fika ingår för honom på BB. Han är ju som ni vet min alldeles egna Mästerkock, och de generna har han fått i rakt nedstigande led från sin mamma, som är en riktig hejare på att styra härligt käk. Så jag har en känsla av att mamma Barbro kommer komma med en massa godsaker och se till att såväl jag som Niklas får nåt gott att mumsa på.

9) Niklas dator åker (också) med. Jajemän, vi är en väldigt uppkopplad familj som älskarälskarälskar våra Macar.

Okej, det var alles! Vi har säkert glömt tusen prylar, trots att det här kan vara det längsta blogginlägget i bloggandets historia. Men det får vi leva med. TACK för alla era tips, de är ovärderliga! Nu känner vi oss tokpreppade inför BB-vistelsen. ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!