Svar på frågor – hårfix!

Harfix-ny(1)

Har också fått en rackarns massa frågor om hur jag får till mina lockar. Jag tackar och bockar återigen och är himla glad att de uppskattas. Särskilt eftersom jag faktiskt lägger ner lite jobb på dem. Jag är begåvad med typ världens rakaste hår (till och med min frisör kommenterar ibland mina hårstråns extrema rakhet), så (precis som de flesta tjejer, suck…) vill jag såklart ha mitt hår precis tvärtom – lockigt!

Min lillasyster har världens finaste lockiga hår, och hon plattar naturligtvis sitt hår och drömmer om en rakare tillvaro. Tror det är någon slags universell kvinnlig lag: är du född med rakt hår? Då kommer du börja locka det så fort du kan hålla i en locktång. Är du född med lockigt hår? Plattång it is!

Eventuellt kommer Iggys ankomst göra det fullkomligt omöjligt för mig att fortsätta pyssla med mitt hår på det här viset (man har ju hört om den där Tiden Som Bara Försvinner), så kanske dyker det upp en rakhårad Vanja här i bloggen de kommande månaderna. Vi får se. Tills dess tänker jag i alla fall fortsätta med mitt flitiga krullande.

Hursomhelst, ovan ser ni mina bästa kompisar i jakten på de där lagom slarviga lockarna. Två hårklämmor, ett torrschampo och en hårspray. En plattång finns också med i bilden (fast inte i bilden då, oj vad rörigt det blev här nu känner jag), men den får stryka på foten från kollaget för att den jag har nu är faktiskt inte så bra, utan mer av en tillfällig nödlösning då min trotjänartång nyligen gått i graven efter många års flitigt användande. Har lärt mig den hårda vägen att en dyr plattång (gärna köpt hos en frisör) faktiskt är värd pengarna.

Om jag ska förklara hur jag gör lockarna, så tvättar jag håret och låter det självtorka. Sen tar jag klämmorna, sätter upp överhåret och gör lockarna slinga för slinga med plattången. Varje slinga får sig en dusch hårspray. Sen dags för klämmorna igen, dela av ytterligare en sektion hår, locka slinga för slinga, och spraya. Så fortsätter jag tills hela håret är lockat och sprayat. Hårsprayen från L´Oréal ovan är enligt mig perfekt; den ger stadga utan att klistra ihop håret.

 

vanja wikström hår 1

Tricket för att få ”rätt” typ av lock är att locka med tången vänd utåt istället för inåt, om ni förstår? Alltså ut från ansiktet istället för in mot det. Annars ser man lätt ut som en svamp. Försöker demonstrera på bilderna ovan, bjuder på att jag ser ut som en liten lök. Vad gör man inte för att sprida lock-evangeliet?

När hela håret klart, så sprayar jag rätt friskt med REF´s megabraiga torrschampo i hårbotten, och även lite i övriga håret. Avskyr känslan av flygigt, nytvättat hår, så jag vill gärna skita ner det lite på en gång. Luggen böjer jag till med plattången, och sen är jag good to go.

Oftast gör jag detta på kvällen, så att jag kan sova en natt på håret, då skräpas det till lite mer, så att man inte ser ut som att man ska gå på gymnasiebal. Dra plattången hela vägen ut i topparna för en mjukare lock, eller låt topparna vara raka för ett lite rockigare hår.

Det kan ju låta som ett tidskrävande projekt detta, men det går på runt en kvart alltihop. Eftersom jag inte tvättar håret mer än (max) en gång i veckan så blir det inte att jag lägger så himla mycket mer tid på hårfix än den där kvarten per vecka. Böjer till några nya lockar runt ansiktet efter några dagar om håret ser tråkigt ut (och öser på lite mer hårspray), men annars funkar det rätt bra att bara låta det vara.

Det blir mindre och mindre lockigt för varje dag som går, men man har fortfarande kvar det där vågiga. Hoppas denna lilla guide hjälper er att hitta er inre guldlock!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!