Julafton 1.0

vanja wikström blogg

Jag har en stor och brokig familj med föräldrar som är skilda och omgifta, vilket gör att jag har såväl helsyskon som halvsyskon som bonussyskon. Åsså ett gäng plastmostrar, träfastrar och…ja, de flesta varianter som finns på familjemedlemmar återfinner man hos oss. Och eftersom alla kommer överens är det enbart härligt, the more the merrier liksom!

Hursomhelst, denna stora och brokiga familj har – förutom en massa extra människor att tycka om vilket är en superbonus – dock orsakat en del meck just i juletid. För att kunna fira med alla så blir det sisådär sjuttiarton julaftnar och ett idogt turnerande mellan olika julgranar.

Men, någonting magiskt händer när folk börjar skaffa kids, och det är att INGEN ORKAR MED sjuttiarton julaftnar och det idoga turnerandet längre. Så, sen mina bröder fick barn har vi lyckats banta ner firandet till två julaftnar. Himla härligt!

Så – idag har vi julafton nummer ett. Så alldeles strax ska jag ta med mig paketen ovan och bege mig till min lillebror för att dricka glögg, tuta i mig sill, mumsa hemrullade köttbullar, snaska skinksmörgås och proppa i mig så mycket choklad som det är mänskligt möjligt. Det enda som grämer mig är att jag numera inte får i mig mer än halva portioner (ser fram emot att kunna äta massiva mål god mat igen när Iggy flyttat ut).

Undrar också om jag åker på tomterollen i år (igen…)? Nu har jag ju iofs magen för jobbet, så kanske lika bra att jag drar på mig mask å mössa ytterligare en gång. Nästa jul e ju Iggy med, då kan inte mamsen helt plötsligt försvinna när julens huvudperson dyker upp, så jag kanske ska passa på att tomta runt medan tid är.

 

vanja wikström blogg

Och förresten – har ni spottat liljekonvaljstrenden? Känns som att en jul-liljekonvalj är det nya svarta liksom. Ser dem överallt. Eller är det bara jag som är seg och sist att upptäcka detta? Näväl, God Jul 1.0 på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!