BABYLOONZBEBISARNA HAR FÅTT EN EGEN TEVESERIE!

                                                                  I det här inlägget förekommer reklam för Babyloonz

Raraste blogoliner! Nu är jag och Niklas sådär vansinnesstolta igen, för nu lanserar vi något vi jobbat lääääänge och hååååårt på: Babyloonzbebisarnas alldeles egna tecknade serie!

Av alla barnprogram som vi skapat på Babyloonz YouTube-kanal har det varit glasklart vad som varit favoriterna: Babyloonzbebisarna! Deras signaturlåt har spelats snart en och en halv miljon gånger, familjer har bakat tårtor med bebisgänget på, och vi får SÅ mycket mejl, bilder och videosnuttar från mammor och pappor som visar oss hur glada deras barn är när de tittar på Baby Dadda, Iggy, Totto, Momo och draken Baba.

Därför har vi velat ge dem en egen serie, och nu är första avsnittet ÄNTLIGEN här!

Som vanligt är det den dynamiska duon Vanja & Niklas som skapat innehållet, och när ni tittar på avsnittet kan ni roa er med att tänka på hur jag såg ut i ljudläggningsbåset när jag gjorde alla bebisrösterna…?

Det första avsnittet heter ”Den Studsiga Bollen” och handlar om, jupp – en studsig boll.

Vi vill ju att alla saker vi gör ska vara utvecklande för kidsen, så de som tittar får först hjälpa Baby Totto att försöka hitta bollen.

Efter att ha kikat på lite olika platser hittar Totto den bakom sängen, hurra!

Vi vill gärna att barnen ska vara delaktiga i programmen. Här får de hjälpa till att hitta en röd boll…

…som färgar gröten (som kommer ur en mycket avancerad grötmaskin som bland annat ger ifrån sig pruttljud, ALLTID succé bland små barn ju!???) alldeles röd.

Förutom att barnen ska kunna vara delaktiga i programmen och även lära sig om färger, former och annat – så vill vi också att det ska finnas ett etiskt perspektiv. Att de som tittar ska lära sig om moral, hur man behandlar andra på bästa sätt osv. Och på den här punkten har vi fått en massa ovärderlig hjälp från en blogolin som heter Martina.

Hon är en superdriven förskolepedagog som använder Babyloonz på förskolan hon jobbar på, och hon har gett en massa bra feedback kring just precis det här med att det ofta finns inlärningsmoment i barnprogram som handlar om att man ska lära sig färger, siffror etc. Men att det mänskliga perspektivet ofta glöms bort. Hur ska man vara MOT VARANDRA? Vad gör man när man gjort ett annat barn ledset? Hur är man en schysst kompis?

Tack vare hennes fina input har vi inlemmat ännu mer sånt tänk i den här serien. Till exempel pratar vi om att man ska stå på kö och vänta på sin tur…

…och att man ska vara snäll och ge en kram när man (oavsiktligt) råkat förstöra ett annat barns klosstorn. Tack Martina för att vi fått bolla idéer och tankar kring programmen med dig, du e grym!

Programmen är riktade till små barn (ca 0-4 år) och går därför i mycket lugnt tempo. Det är låååånga klipp så att de minsta ska kunna hänga med, och det händer inte så mycket i programmen av samma anledning. Vi har också lagt fokus på att programmen ska vara lugna; med lugna ljud och lugn musik. De ska vara behagliga att titta/lyssna på, för både föräldrar och barn.

Vi är superstolta över den här serien, och hoppas innerligt att ni och era kiddos ska tycka om den lika mycket som vi. Än så länge finns bara ett avsnitt ute, men fler är på g och kommer inom kort. Spana in avsnittet här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Sweet!

    emzi 2017-06-16 13:34:16 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Vi har två barn – det yngsta är lite drygt ett år och det äldsta är lite drygt 2,5 år. De tittade på klippet tillsammans idag och båda gillade det mycket! Den yngste skrattade åt den studsande bollen medan den äldre tyckte att grötmaskinen var allra roligast! Stort tack för allt ert arbete med högkvalitativ barnunderhållning, det uppskattas verkligen av oss småbarnsföräldrar!!

    K 2017-06-10 19:30:29
    Svara
    • Svar på Ks kommentar.

      Men ÅHHH! Fantastiskt att det funkade så bra för båda kidsen, och underbart att pruttandet uppskattades (Niklas idé såklart ha ha!). Tack snälla fina för guld-feedback!

      Vanja Wikström 2017-06-11 19:05:46
      Svara
  • Min dotter (och därför även jag) älskar babyloonz!! Hon avskyr att åka bil och vi har prövat den ena youtubeserien efter den andra men hon har inte haft tålamod att titta mer än några minuter, sen skrik och panik. Men nu sitter hon fastklistrad framför alla babyloonz klipp och jag kan slösurfa lite i bilen. Tack och bra jobbat! Kan tillägga att min tjej är 18 månader och hon gillar klippen med djur samt iggys lera mest 😀

    Hanna 2017-06-10 10:02:23
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Men ÅÅÅÅHH! Alltså, det här är PRECIS sånt vi hoppas på! tack så hemskt mycket för att du lät oss veta detta, vi blir så rackarns glada och peppade. 🙂 Iggy avskydde också att åka bil som liten, och dt var SÅ jobbigt. Så det känns vansinnesfint att vi får underlätta de stunderna för er.

      Vanja Wikström 2017-06-10 18:39:33
      Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Vill lägga till att jag som förälder känner mig lugn och trygg med innehållet också till skillnad från så mycket annat skrikigt/jobbigt/ opedagogiskt innehåll

      Hanna 2017-06-10 10:03:38
      Svara
      • Svar på Hannas kommentar.

        Ja, underbart! Precis det vi vill att föräldrar ska känna – att de är 100% trygga med innehållet. Tack igen hanna, blir så oändligt glad(a)! 😀

        Vanja Wikström 2017-06-10 18:40:17
        Svara
  • ååh! ska köra detta på minstingen! (blir två i sommar, de andra håller på att bli för gamla för målgruppen och vill se ”coolare filmer” (ordagrant citat…)). ska testa det redan imorgon, blir superpepp!

    Ulrika 2017-06-09 22:45:32 http://nettelblad.blogg.se
    Svara
  • Ok, det här låter faktiskt riktigt kul, nej jag har inga egna barn, men jag arbetar på en förskola, med just småttingar (1-3 år). Ska definitivt ta upp det här med mina kollegor 😀 Tror småbarnen kommer gilla det mycket!

    Daniella 2017-06-09 22:15:20
    Svara
    • Svar på Daniellas kommentar.

      Jaaaa, men det vore ju SÅ kul om du gjorde det! Min och Niklas dröm är att Babyloonz ska användas på förskolor.

      Vanja Wikström 2017-06-09 22:29:01
      Svara
  • Så himla fint! Att lära sociala koder, att vara en bra kompis och att hjälpa andra på ett lekfullt sätt känns viktigt idag när många barn tyvärr mest lär sig att dem är prinsar/prinsessor och lite ”bättre än alla andra”.
    Ett samarbete med grymt duktiga Elaine Eksvärd och Treskablinoll för att få in även lärande av integritet vore fantastiskt som ett nästa steg ?❤

    Ni ska verkligen vara stolta över allt ni gör!
    (Ett sidospår… när jag provade mina nyligen inköpta Vanja Toms här om dagen kommenterade min ena treåring ”vilka fräsiga”! ? Att nämna är att jag så gott som aldrig använder ordet fräsig så det måste ju ha varit en liten del av allas vår tokfräsiga vanja som kom med skorna ??)

    Matilda 2017-06-09 21:50:37
    Svara
    • Svar på Matildas kommentar.

      Men TACK! Sjukt bra idé att göra ngt med treskablinoll, givetvis ska vi göra något kring integritet också. Så mycket man vill göra!

      Vanja Wikström 2017-06-09 22:38:07
      Svara
  • Men ÅH vad fint! Gillar verkligen vad ni gör! Hoppas allt finns kvar om några år när jag kanske har egna barn!!

    clara 2017-06-09 19:20:05 http://claratoll.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!