Okej blogoliner – nu ska ni få ett ASbra mattips! Det är mästerkocken Niklas som varit framme igen, och det här måste ni prova! Vi kallar den ”Skattens ljumma spetskålssallad”. Fräsi fräsi!
Det är tokenkelt, toksmarrigt och dessutom nyttigt. Do this:
– Bryn en maaaassa smör i en kastrull, ha i rätt rejält med riven ingefära samt en skvätt japansk soja. Voilà – nu är såsen klar.
– Skär upp ett halvt spetskålshuvud (räcker till två pers) och koka kålbladen i en minut.
– Håll såsen över kålbladen. För extra spänst, skölj bladen i kallt vatten efter kokning. (Våra recept är inte så exakta som ni märker, ni får köra på lite feeeling – och smakasmakasmaka).
– Riv mängder av färsk parmesan över. Klart!
Det är sjukt enkla smaker, som ändå blir så himla speciella ihop. Beroendeframkallande faktiskt.
Använd salladen som komplement till någon annan rätt, eller ät den som den är, med lite plock till (typ lite charkisar, avocado, någon ost).
Samma sås (glöm inte parmesanen) funkar också drömbra till sparris!