Våra morgnar här i Portugallien startar med en härlig frulle. Alltid så mysigt att vara många som äter tillsammans tycker jag. Om inte annat så ser det så himla smarrigt ut när man dukar upp till fler, det skapar liksom lite hotellfeeling sådär per automatik.
Såhär ser min frulle ut: ostmacka med tomater och salt, ett ägg, yoghurt med kiwi, banan, honung och linfrön, färskpressad apelsinjuice – och en gokaffe. Med det i magen är man fit for fight.
Efter frukosten åker vi på utflykt någonstans. I går hamnade vi i Baleal.
Ungarna var sugna på sand och strand, och vi med.
Lyckan att befinna sig i en gigantisk sandlåda!
Vi har verkligen lyckats tajma riktigt kalasväder. Såhär dags på året kan man lika gärna bjudas på några ynka plusgrader, regn och blåst. Men vi har fått sol sol sol.
Iggy och jag grävde ett gigantiskt hål. Vi grävde ända tills dess att vi nådde vattnet, och ända tills dess att både Iggy och Ruben fick plats i hålet – på samma gång! Lyckan var total.
Sen tog vi en selfie på stranden, och pappa Niklas och Mackanrackarn slank och surfade. Förresten – jag la upp den här bilden på Inspirationstagram och då fick jag höra att jag och Iggy var SÅÅÅÅ lika. Då blev jag SÅÅÅÅ glad. Håller ni med? *SlinkerRuntMedHåven
På eftermiddagen tog vi en tur till Surfers Lodge. Där är det så fasansfullt fint. Niklas mamma och pappa gjorde ett redigt kalasjobb när de inredde det.
Jag satte mig i baren…
…och beställde en efterlängtad cappo.
Så fint, så fint som sagt.
Efter cappostunden tog vi en prommis. Älskar naturen här, så karg och flådig – men på ett lite skräpigt sätt. Rackarns bra kombo.
Farbror John och hans två hundar Foamy och Otis följde med på prommisen, och de var väldans skojiga att spana på. Glömde bort att föreviga dem, men kan berätta att det var stor succé att slänga pinnar åt dem – som de hämtade till och med ute i vattnet.
Eftersom det är så mysigt att hänga i huset (plus lättare med kidsen) så äter vi oftast middag hemma. I går slängde Mackanrackarn ihop en väldans smarrig rätt.
Nämligen pasta…
…med en massa olika grönsaker som hade stekts i olja, vitlök, fänkålsfrön och vitvinsvinäger. De pressade vi citronklyftor över, och strösslade persilja på.
SÅ enkelt och SÅ smarrigt!
Ett gott glas rött till det, och bra snack – så har man en perfekt kväll.
Utsikten är lika magisk på kvällen som på morgonen. Oj oj oj vad vi har det gött.