Vår nyårsafton

Processed with VSCO with hb1 preset

Happy Monday! Jag inleder denna vecka med att backa bandet två veckor. Sent omsider tänkte jag nämligen bjuda på några bilder från vår nyårsafton.

Det var en väldans lugn men rackarns trevlig tillställning. Vi åkte ju hem från Portugallien på nyår, och eftersom det var en early bird-flight gick vi upp strax efter 04.00.På kvällen var vi rätt möra som ni förstår.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi firade genom att äta middag tillsammans med ressällskapet från Portugallien, Oliven och Mackanrackarn, i deras nya lya. SÅ fin! De hade ju också gått upp strax efter 04, så vi var i samma (trötta) mode liksom. Optimala firarpartners med andra ord.

 

dsc06050

Niklas kockade, och kirrade en superhärlig middag.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Oliven assisterade.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Vår transformer respektive robot till unge roade sig med tågbyggande, dansande och…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…sängbio med chirre.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och jag och Mackanrackarn drack Amarone och snickesnackade.

 

dsc06054

Mästerkocken gjorde två paradrätter:

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Till förrätt åt vi halstrade pilgrimsmusslor med dill- och citronskum (recept hittas här).

 

Processed with VSCO with hb1 preset

En sån hit, oförskämt gott!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Kusin Ruben hade slocknat när det var dags att äta, men pigg-Iggy var (såklart) uppe fortfarande. Han fick en egen pilgrimsmussla.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Till huvudrätt blev det en annan av skattens paradrätter, nåt vi äter ibland på söndagarna: oxfilé (svensk, ekologisk) med grönpepparsås, potatisgratäng och tomatsallad.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Är ju ingen köttfantast alls, men den här rätten alltså… MUMS!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi försökte ta en fräsig gruppbild. Gick sådär. Här blev Niklas söt men jag lurig.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Försök nr 2. Här blev jag söt men Niklas lurig. Oliven lyckades bli göllig på båda, bra jobbat! Sen var vi för trötta och för hungriga för att försöka fortsätta ta den perfekta bilden, så vi fokuserade på maten istället.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Kvällen bestod av att äta gott, dricka gott och snickesnacka. Supermysigt. Vi var helt däckade runt 23, så då packade vi in vår groda i vagnen och begav oss hem. Och sen slank vi till lyan och sov.

Att vara uppe till tolvslaget bara för ATT känns helt pointless sedan man fick barn, tycker jag. ”Slösa en timmas extra sömn på att se lite fyrverkerier?! Nähääää du!” Typ. Det kommer fler nyårsaftnar, och fler chanser att se fyrverkerier, resonerar vi.

Hur var era nyårsaftnar? Ni andra päron – stannade ni uppe till tolvslaget?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Gud så mysigt det låter, skulle verkligen också vilja resonera som ni och gå och lägga mig 23. Då skulle jag ju vaknat in i det nya året, pigg och fräsch. MEN det är alltid en sådan hets med nyårsfirandet. Det ska letas fester och platser man kan vara på och allt därtill. Med all hets kommer ju även förväntningarna, man ska vara snyggare än någonsin tidigare och man ska hinna kirra nyårskyssen innan tolvslaget. SUCK! Trots allt blev min nyår helt okej, men hade hellre velat se det som vilken annan dag som helst! Men ska inte klaga allt för mycket, jag hann ju trots allt fixa kyssen 😉 KRAM

    Anna 2017-01-22 20:03:19 http://None
    Svara
  • Vi virade precis på samma vis, sovandes vid 12. Inte värt att förlora sömn sedan man blev förälder!! Uppe tidigt på nyårsdagen istället, vilket också ar mysig ju 🙂

    Ida 2017-01-16 22:42:30 http://None
    Svara
  • I ar firades nyar pa neonatal intensiven. Lille-man foddes pa julafton i vecka 36 med andningssvarigheter och en infektion. Nyarsafton ”firades” i en sjukhussang hud-mot-hud med bebis kopplad till alldeles for manga maskiner. Jag har haft trevligare aftnar. Kom hem igar med en frisk bebis vilket firades med pompa och statt. Sa lite bubbel blev det tillslut iaf?

    Hanna 2017-01-16 22:15:00 http://None
    Svara
  • Ser underbart ut 🙂

    Mamma, lärare&doula 2017-01-16 21:40:37 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Vi hade ett par på besök, åt 3-rätters som min mästerkock fixade. Så körde vi en all night med vår underbara då 7månaders son. Han fick föjla med ut i regnet och kolla fyrverkerier. Kanske galet egentligen så här i efterhand, men mysigt då att vi var tillsammans hela tiden. (Han sov både innan och efter men fick vara vaken vid 12-slaget).

    Linda 2017-01-16 21:14:19 http://None
    Svara
  • Vad fint Oliven och Mackan har det!! Vill se fler bilder ifrån deras nya lya, haha! 😀

    Petra 2017-01-16 17:44:42 http://None
    Svara
  • Vilken mysig nyårsmiddag ni lyckades ratta ihop sådär efter en resedag! Vi däckade också innan tolvslaget i år (har en 2,5 åring). Jag jobbade hela nyårshelgen och hade varit uppe i ottan på nyårsafton precis som ni (är sjuksköterska).

    Carro 2017-01-16 16:28:52 http://None
    Svara
  • Vi tänkte tvärtom och väckte våra sovande barn till 12-slaget, hahahaha.. Den ena 6 år och den andra 2 år. Helt orimligt egentligen, men de uppskattade det och vi tyckte det var så himla mysigt att fira in det nya året med dom.
    Sedan gick vi och sov med vars ett barn, kanske mindre mysigt egentligen, men ja ♥

    Fanny 2017-01-16 14:51:09 http://nouw.com/prydam
    Svara
  • Vid tolvslaget låg jag och mina två killar och sov som bäst. Med en förvisso kvällstrött men extremt morgonpigg 11-månaders så ska det mycket till för att man ska hänga uppe till efter 12 för att sedan studsa upp vid kl 5?

    Mia 2017-01-16 14:27:17 http://None
    Svara
  • Vi resonerade som ni, 23 låg vi i sängen och hade mysigt – med en 3 månaders o 2,5 åring som båda snusade sig igenom allt pangande önskade vi varandra gott nytt år och somnade sött stax efter 12-slaget. Tur va ju det när nyårsdagen kickades igång vid 6-snåret 🙂

    Anna 2017-01-16 13:39:59 http://None
    Svara
  • Tycker det ser ut / låter som en helt perfekt nyårsafton! god mat, trevligt sällskap och gott snack =) precis så som vi hade det med 2 små! kram !

    Annika 2017-01-16 13:39:45 http://None
    Svara
  • Vi hade barnvakt kvällen till ära och höll igång ända till 05. Synd att barnen kom hem redan kl 11 ;).

    Ulrika 2017-01-16 10:40:23 http://None
    Svara
  • Jag bor i Australien och här skjuts det fyrverkerier kl 21:30 för barnen så det var perfekt för mig som gillar fyrverkerier men är kvällstrött ?? tolvslaget lyssnade vi på i sängen bredvid vår sovande 9-månaders ? Fyrverkerier säljs inte till allmänheten så det är anordnade fyrverkerier så man slipper allt skjutande under resten kvällen!

    Amanda 2017-01-16 09:30:18 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!