(Detta inlägg görs i samarbete med The Wineagency)
…är ju något jag pratar om i tid och otid. Anledningen till att jag gör det, är för att det är så himla viktigt och verkligen ett sätt att leva för mig. Ett sätt att leva som gör mig lycklig. Jag försöker därför ge varje vardag guldkant, på olika sätt.
Att jag älskar att äta gott är det nog heller ingen av er som missat. Som tur är lever jag ju ihop med en mästerkock (wiiii!), så han ser till att i princip varje måltid blir lite extra härlig. Men förutom att själva maten smakar gott, så förhöjer jag den gärna med något som passar bra att dricka till, nåt som ytterligare lägger till upplevelsen. Och där är jag en sucker för rödtjut.
Ett gott glas rött till en mustig pastarätt till exempel är för mig guldkant deluxe. Jag dricker inte vin särskilt ofta, och heller inte särskilt mycket när jag väl gör det. Jag och Niklas brukar dela på ett glas rött till maten när vi (ehhh, han) lagat något som skulle vinna på lite vin. Som i går. Då styrde han upp en pasta all´arrabiata som var SÅ smarrig! Och då var det perfekt att lägga till lite extra guldkant i form av ett glas rött.
Eftersom det portugisiska vinet Periquita Reserva fyller 170 bast (woop woop!) i år, fick jag äran att vara med och fira det. Det är ett vin preciiiis i min smak; mustigt och fyllt av smak – utan att kännas strävt. Det har inslag av körsbär, plommon, kakao, viol och vanilj och det var klockrent till vår smakrika och supersmarriga pasta.
Ett tips när man lagar till exempel en pastarätt, eller en sås till kött – det är att hälla en skvätt i maten av det vin som man tänkt äta till rätten. Det binder ihop smakerna, och ger ännu mer guldkant. Det gjorde vi med den här pastarätten och det blev SÅ gott. Testa nästa gång ni lagar nåt som ni brukar ha rödvin i vettja!
Och är ni såna som inte hittat ert favoritvin än på rödvinsfronten, så kan jag varmt rekommendera Periquita Reserva. Det hittas här!