Hoppas ni hade en RACKARNS härlig nyårsafton! Vi hade ett väldigt mysigt nyår. Det gick inte så vilt till direkt, men det var supertrevligt.
Vi firade hemma hos våra kompisar som precis flyttat in i det hus de hållit på att renovera i snart ett år. Det hade blivit jättefint. Väldigt julmysigt var det också med flådig gran och hembakt peppishus (en minivariant av det egna huset – då förstår ni hur sugna de varit på att flytta in, ha ha).
Skultunalyktor och hundgeneralsstaty – bra inredningskombo!
Nyårstrion. Grodan var lite extra fräsig i skjorta.
Vi körde på en klassisk nyårsmeny. Då är hummer ett måste.
Jag är en riktig skaldjursfantast. Älskar mat som man äter med händerna, och som man måste jobba lite med för att få i sig. Havskräftor, musslor, kräftor, hummer…love it!
Vi hjälptes åt att styra middagen. Värdparet stod för förrätt och dessert, och min mästerkock rattade huvudrätten.
Med jämna mellanrum tog han dock pauser från matlagandet för att posera kreativt med värdparets lampa.
Tycker hummer är absolut godast precis som den är, så vi hoppade över att gratinera. Lite brynt smör till är supergott och räcker bra. Tycker lätt att man dödar hummersmaken om man vräker på en massa grejs.
Till huvudrätt blev det oxfilé med grönpepparsås, potatisgratäng och tomatsallad. Klassiskt å smarrigt.
Grodan somnade vid åtta. Vi la honom i ett av sovrummen, och babyvakten var återigen vår bästa vän. Vi satt och åt gott, drack gott och snicksnackade.
All in all var det här ett väldigt mysigt nyår med god mat, goda vänner, sovande bebis (yes!) och sprakande fyrverkerier.
Ett TUUUUT för ett episkt 2015!